Hur du använder din Samsung Odyssey OLED G8 Gaming Monitor

Vy över en påslagen Samsung Odyssey OLED G8-skärm.

Den nya Samsung Odyssey OLED G8-spelskärmen har levande färger och tydlig svart färg med överlägsen kontrast. Dessutom har den en Ultra-WQHD-skärm (3440 x 1440) med ett 21:9-förhållande och en tunn metalldesign. Med sin snabba svarstid på 0,1 ms och uppdateringsfrekvens på 175 Hz kan du uppleva nästan omedelbar reaktionstid när du spelar.

Obs! Om du har problem med din Samsung Odyssey OLED G8Gaming Monitor ska du kontrollera om det finns tillgängliga programvaruuppdateringar. Enhetens skärmbilder och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion. När du spelar upp 21:9-innehåll från OTT-appar (over-the-top) kanske innehållet inte spelas upp i helskärmsläge, beroende på innehållsleverantörens policy.

Grafik som visar olika ingångsportar på en Samsung Odyssey OLED G8-skärm.
1 20 V DC (likström): Ansluts till AC/DC-adaptern.
2 MINI DP: Ansluts till en dator med en MINI DP-kabel.
3 MICRO HDMI: Ansluts till en extern enhet med den höghastighets HDMI-certifierade kabeln som levereras av Samsung.
4 USB-C Upstream: Ansluts till en ljudenhet med en USB Type-C-kabel. När du ansluter, se till att använda en USB Type-C 3.1 Gen2 10 G-kabel så att skärmen visas korrekt. USB Type-C-porten kan anslutas till en bärbar dator eller mobil enhet för laddning eller till en kamera.

Obs! Kablar av lägre versioner stöder inte videoingångsfunktionen (Displayport ALT). En laddningseffekt på högst 65 W stöds. Laddningshastigheten kan variera beroende på den anslutna enheten.

5 5USB-C Downstream: Ansluts till en USB-enhet, till exempel ett tangentbord eller en mus. Du kan tilldela USB-portarna till bildskärmen eller till enheten som är ansluten till USB–C genom att navigera till Menu (Meny) och sedan välja Settings (Inställningar). Välj All Settings (Alla inställningar), välj Connection (Anslutning) och välj sedan External Device Manager (Extern enhetshanterare). Välj USB Source Setup (Inställning USB-källa).

Obs! En laddningseffekt på högst 15 W stöds. Laddningshastigheten kan variera beroende på den anslutna enheten.

Du kan styra din skärm med hjälp av styrknappen på baksidan av bildskärmen.

Grafik som visar status för kontrollmenyn, navigeringsknappen, mikrofon och mikrofonomkopplare på en Samsung Odyssey OLED G8-skärm.

A. Control Menu (Kontrollmeny)

Vy över olika kontrollmenyalternativ på en Samsung Odyssey OLED G8-skärm.
  • Home (Hem): Startskärmen visas.
  • Settings (Inställningar): En meny för att ändra bildskärmsinställningar visas. När spelläget är aktiverat kan du trycka på och hålla nere knappen Settings (Inställningar) för att tillämpa spelfältet.
  • Return (Retur): Stänger skärmen för funktionsmenyn.
  • Source (Källa): Du kan ändra ingångskällan. Den externa ingången visas längst ned på skärmen.
  • Ström: Skärmen slås på eller stängs av.

B. Kontrollknapp

• Tryck på knapp: Visar Control Menu (Kontrollmenyn). Välj eller tillämpa ett markerat alternativ i menyn.
  • Tryck på knapp och håll intryckt: Nuvarande funktion stoppas.
  • Upp-/nerknapp: Kanalen ändras.
  • Vänster-/högerknapp: Volymen ändras.

Obs! Knapparna kan fungera olika beroende på situationen.

C. Mikrofon

D. Mikrofonomkopplare

Du kan aktivera eller inaktivera mikrofonen genom att använda omkopplaren längst ner på skärmen. Om mikrofonen är avstängd är alla mikrofonrelaterade röst- och ljudfunktioner inte tillgängliga.

Obs! Mikrofonomkopplarens position och form kan variera beroende på modell. Mikrofondata sparas inte.

E. Strömindikator

• Lysdioden tänds när skärmen stängs av.
  • Lysdioden blinkar när skärmen går in i vänteläge. När 60 sekunder har gått utan någon signal går skärmen in i vänteläge. Skärmen slås på igen när en signal matas in eller en knapp trycks in på fjärrkontrollen.

Notera:

• Färgen och formen på delar kan skilja sig från vad som visas.

• Skärmen kan bli nedtonad om skyddsfilmen på SAMSUNG-logotypen eller undersidan av bildskärmen inte tas bort.

• När du använder knapparna (förutom strömbrytaren) på Samsung Smart-fjärrkontrollen blinkar inte mottagarens lysdiod.

Om det inte finns någon extern ingångssignal kommer bildskärmen att gå in i vänteläge efter en viss tidsperiod. Du kan välja tidslängd för vänteläge på menyn Standby Mode Timer (timer för vänteläge). När den inställda tiden har förflutit går skärmen automatiskt in i vänteläge. Standardvärdet är 60 sekunder. Du kan också ställa in den på 30 eller 90 sekunder istället.

1 Tryck på knappen Home (Hem) på fjärrkontrollen och navigera sedan till och välj Menu (Meny).
2 Välj Settings (Inställningar) och välj sedan All Settings (Alla inställningar).
3 3. Välj General & Privacy (Allmänt och sekretess) och välj sedan System Manager (Systemhanterare).
4 Välj Time (Tid) och sedan Standby Mode Timer (Timer för vänteläge).
5 Välj mellan 30 sek, 60 sek eller 90 sek.
Vy över olika standbytimeralternativ på en Samsung Odyssey OLED G8-skärm.

• 3440 x 1440 @ 120 Hz eller 3440 x 1440 @ 175 Hz stöds inte vid anslutning till en dator

Om du inte kan ställa in 3440 x 1440 @ 120 Hz eller 3440 x 1440 @ 175 Hz kontrollerar du att spelläget är aktiverat. Om du vill aktivera spelläget navigerar du till Menu (Meny) och väljer sedan Settings (Inställningar) och sedan All Settings (Alla inställningar). Välj Game (Spel) och välj sedan Game Mode (Spelläge). När spelläget är på är den optimala visningsupplösningen 3440 x 1440 @ 120 Hz och den högsta upplösningen är 3440 x 1440 @ 175 Hz (Freesync/VRR). Kontrollera att datorns grafikkort är uppdaterat och att du använder en certifierad och kompatibel HDMI-kabel.

Obs! Funktionen FreeSync (VRR) fungerar endast i HDMI-läge och Display Port-läge. Aktivera AMD-grafikkortets FreeSync-funktion.

• Datorskärmen visas inte eller flimrar

Om datorskärmen inte visas eller om datorn inte går att identifiera kan du kontrollera strömförsörjningen och sedan ansluta HDMI-kabeln igen. Om problemet kvarstår kontrollerar du att datorn inte befinner sig i viloläge och ställer sedan in Input Signal Plus (Ingångssignal plus) till ON (PÅ) genom att navigera till Menu (Meny) och sedan välja Settings (Inställningar). Välj All Settings (Alla inställningar), välj Connection (Anslutning) och välj sedan External Device Manager (Extern enhetshanterare). Välj Input Signal Plus (Ingångssignal plus).

• Bildstorleken som visas passar inte skärmen, enhetsnamnet är ”Unknown (Okänt)” eller alternativet Expert settings (Expertinställningar) är nedtonat

Redigera namnet för den externa enheten för att lösa detta. Vid anslutning till en dator måste namnet ställas in till ”PC.” Navigera till Menu (Meny), välj Connected Devices (Anslutna enheter) och välj sedan HDMI. Tryck på nedåtriktningsknappen och välj sedan Edit (Redigera) för att redigera den externa enhetens namn.