En översikt över förbättringen (Writing Assist) när du skickar eller tar emot meddelanden på Galaxy S24

S24 erbjuder förbättrade funktioner för att skicka och ta emot meddelanden. Översättning av samtal i realtid gör det enklare att kommunicera med utländska vänner genom tvärspråkig kommunikation. Ändringar av stilen på meningar gör att du kan skicka meddelanden som passar ditt humör eller din situation, och korrekturläsning hjälper dig att skicka och ta emot meddelanden med korrekt stavning.

En person som använder funktionen Liveöversätt i en meddelandeapp.

Obs! Vid tidpunkten för utgivningen stöds 13 språk (17 regioner), fler språk kommer att läggas till i framtida uppdateringar.

• Språk som stöds (Regioner)
    Förenklad kinesiska, engelska (Indien, Storbritannien, USA), franska, tyska, hindi, italienska, japanska, koreanska, polska, portugisiska (Brasilien), spanska (Mexiko, Spanien, USA), thai, vietnamesiska.

Funktionen för chattöversättning gör det möjligt för dig att översätta meddelanden i en konversation.

Ställ in Chattöversättning

Skärmen Inställningar Skärmen Inställningar

Steg 1. Öppna Inställningar > Tryck på Avancerade funktioner.

Inställningsskärm för Avancerade funktioner Inställningsskärm för Avancerade funktioner

Steg 2. Tryck på Avancerad intelligens.

Inställningsskärm för Avancerad intelligens Inställningsskärm för Avancerad intelligens

Steg 3. Tryck på Samsung-tangentbord.

Inställningsskärm för Samsung-tangentbord Inställningsskärm för Samsung-tangentbord

Steg 4. Tryck på Chattöversättning > Tryck på knappen så att den är .

Så här använder du Chattöversättning

Chattöversättningsfunktionen stöds för närvarande i följande meddelandeappar:

Samsung / Android-meddelanden
Google Chat
Kakao Talk
Signal

Whatsapp
Line Messenger
Instagram (DM)
Tango

Meddelandekonversationsskärm Meddelandekonversationsskärm

Steg 1. Tryck på ikonen för Skrivhjälp under en konversation.

Alternativ för skrivhjälp Alternativ för skrivhjälp

Steg 2. Välj Chattöversättning.

Språkvalsruta Språkvalsruta

Steg 3. Välj språket du föredrar i popup-fönstret högst upp på skärmen. > Den översatta texten visas nedanför den ursprungliga texten.

Obs! Om inget språk väljs, väljs telefonens systemspråk automatiskt som standard.

En annan funktion som erbjuds av Liveöversättning är förslag på sätt att skriva och kontroll av grammatik och stavning.

Ikonen för skrivhjälp är vald i en meddelandeapp. Ikonen för skrivhjälp är vald i en meddelandeapp.

Steg 1. Tryck på ikonen för Skrivhjälp när du har skrivit ett meddelande.

Alternativ för att kontrollera stavning och grammatik eller ändra sätt att skriva. Alternativ för att kontrollera stavning och grammatik eller ändra sätt att skriva.

Steg 2. Välj alternativet att ändra sätt att skriva eller för att kontrollera rättstavning och grammatik.

Steg 3. Du kan välja önskat sätt att skriva eller kontrollera rättstavning och grammatik.

Alternativ för sätt att skriva Alternativ för sätt att skriva

Sätt att skriva. Välj önskat sätt att skriva eller filtrera stilar genom att klicka på rullgardinsmenyn "Visa alla" till höger.

Grammatikförslag Grammatikförslag

Rättstavning och grammatik. Kontrollera fel och föreslagna förbättringar.

Anteckningar:

• Det här exemplet använder Samsung Messages-appen, och instruktionerna kan variera beroende på vilken meddelandeapp som används.
  • På grund av AI:s natur kan översättningsresultaten variera varje gång du översätter.