Optimerade navigeringsfunktioner på Galaxy-enheter

Navigeringsfältet på Galaxy-enheter är ett av sätten att röra sig mellan skärmar och appar och stöder två typer av navigering: knappar och svepgester. Med Galaxy S24 har funktioner som förenklade navigeringsfunktioner och digitala assistentfunktioner lagts till för att ge användarna ett gränssnitt som är enklare att använda.

En person som använder svepgester på Galaxy S24.

Navigeringsfältets inställningar har uppdaterats i Galaxy S24 för att skapa en bättre användarupplevelse genom att ge användaren en mer koncis uppsättning menyalternativ för att konfigurera sin mobila enhet. Dessa ändringar inkluderar:

• Borttagning av svepgester för "Svep nedifrån"
  • Borttagning av "Gesttips" från menyn Svepgester
  • Tillägg av Av/på-knapp för digital assistent
  • Det går nu att aktivera Rita runt för att söka

Använd NavStar-appen i Good Lock för att aktivera svepgestfunktionerna "Svep nedifrån" och "Gesttips".

Installera Good Lock och NavStar

Steg 1. Ladda ner Good Lock från Galaxy Store > Öppna Good Lock.
Steg 2. Välj fliken Make up > NavStar > Tryck på nedladdningsikonen.

Aktivera extra gestinställningar

Steg 1. Öppna Good Lock-appen > Välj fliken Make up > NavStar.
Steg 2. Tryck på Starta > Tillåt > Svepgester > Tryck på knappen så att den är .

Ställ in Galaxy-svepgesten (Svep nedifrån, Sveptips)

Steg 1. Öppna Inställningar > Skärm > Navigeringsfält.
Steg 2. Välj Svepgester > Fler alternativ > Välj önskad svepgest och knappordning / Aktivera svepgesttips genom att trycka på knappen så att den är .

Obs! Oavsett vilken typ av navigering du har ställt in kan du starta den digitala assistenten genom att svepa inåt från ett av de nedre hörnen på telefonens skärm.

Inställningar för navigeringsfält för knappar och svepgester finns i enhetens inställningar, med knappar aktiverade som standard. Informationen nedan förklarar hur du väljer en navigeringstyp och anpassar den för att passa dina behov.

Konfigurera navigeringsfältet - Knappar

Startskärmen Inställningar. Startskärmen Inställningar.

Steg 1. Öppna Inställningar > Skärm.

Inställningsskärm för Skärm. Inställningsskärm för Skärm.

Steg 2. Tryck på Navigeringsfält.

Inställningsskärm för Navigeringsfältet. Inställningsskärm för Navigeringsfältet.

Steg 3. Välj Knappar > Tryck på Fler alternativ.

Inställningsalternativ för knappar. Inställningsalternativ för knappar.

Steg 4. Anpassa knappar genom att välja från alternativen på skärmen.

Konfigurera navigeringsfältet – Svepgester

Startskärmen Inställningar. Startskärmen Inställningar.

Steg 1. Öppna Inställningar > Skärm.

Inställningsskärm för Skärm. Inställningsskärm för Skärm.

Steg 2. Tryck på Navigeringsfält.

Inställningsskärm för Navigeringsfältet. Inställningsskärm för Navigeringsfältet.

Steg 3. Välj Svepgester > Tryck på Fler alternativ.

Inställningar för svepgester. Inställningar för svepgester.

Steg 4. Anpassa svepgester genom att välja från alternativen på skärmen.

Genom att aktivera svepgester på din telefon får du mer utrymme på skärmen och du kan röra dig mellan appar och skärmar med fingret. Här följer lite information om svepgesterna du kan använda för att navigera.

• Tillbaka till startsidan:
    • Svep uppåt från botten av telefonens skärm för att återvända till startsidan.
  • Visa nyligen använda appar:
    • Svep uppåt från telefonskärmens nederkant och håll i en sekund för att visa de appar du nyligen har öppnat.
  • Gå tillbaka:
    • Svep från vänster eller höger sida av telefonskärmen för att återgå till föregående skärm.
  • Aktivera den digitala assistenten:
    • Öppna den digitala assistenten genom att svepa inåt från det nedre vänstra eller högra hörnet på telefonskärmen.

Obs! Denna funktion är aktiverad oavsett vilken navigeringstyp (knappar eller svepgester) som är inställd på enheten.

• Aktivera Rita runt för att söka:
    • Tryck och håll ned Hem-knappen eller navigeringshandtaget längst ned på telefonens skärm för att aktivera funktionen Rita runt för att söka.