Orsaker och lösningar när din Samsung Galaxy-enhet blir varm

Samsungs Galaxy-produkter är utformade med systemskydd för att minimera nedbrytningen av produktens prestanda vid tillfälliga extrema temperaturer, och batteriskydd är också på plats för att begränsa laddningen om den blir för varm. Trots dessa skyddsåtgärder kan Galaxy-enheter avge värme i vissa situationer och miljöer.

En Samsung Galaxy-telefon på en strandhandduk i direkt solljus.

Det finns ett antal anledningar till varför din Galaxy-enhet kan avge värme, från användning av en tredjeparts laddare till användning av funktioner som kräver mycket ström.

Appar

• Appinstallation
  • Användning av appar som är processorkrävande, som spel, streaming, GPS-spårning och mer.
  • Användning av flera fönster eller appar för att multitaska

Data och filer

• Återställning eller överföring av produktdata
  • Uppladdning eller nedladdning av stora filer
  • Användning av stora mängder data för att synkronisera med din e-post eller andra konton

Videor

• Ta en video medan du uppdaterar eller installerar en app
  • RInga ett videosamtal medan du laddar ner en stor fil
  • Spela eller spela in en video medan du använder navigering

Laddning

• Användning av en skadad laddare, sladd eller extern anslutning
  • Användning av en tredjeparts laddare
  • Laddning med föremål som kreditkort mellan enheten och laddaren
  • Den externa anslutningen är täckt med främmande objekt som vätska eller damm

Annat

• Användning av enheten under en längre tid
  • Initial installation efter köp
  • Upprepade omstarter
  • Programuppdateringar
  • Anslutning till andra enheter

Det finns vissa externa miljöförhållanden som kan få din Galaxy-enhet att bli varmare än normalt även om den används enligt officiella rekommendationer. Samsung rekommenderar att användare avstår från att använda enheten under längre perioder i miljöer som:

• Områden med förhöjda omgivningstemperaturer
    Till exempel: bastu, varma utomhusmiljöer, oventilerade inomhusutrymmen

• Direkt solljus

• Områden där värmeavledning är svår
    Till exempel: under en filt, i fickan på en tjock jacka, i en väska

• Framför en elektrisk värmefilt, värmedyna, värmepåse eller bilvärmare

• Områden med dålig eller ingen signal
    Till exempel: under jord, bergsområden, avlägsna öar och landsvägar
En Galaxy-telefon i direkt solljus medan den är fäst på instrumentbrädan i en bil. En Galaxy-telefon i direkt solljus medan den är fäst på instrumentbrädan i en bil.
En person använder en Galaxy-telefon i direkt solljus på stranden. En person använder en Galaxy-telefon i direkt solljus på stranden.
En Galaxy-telefon ligger på en elektrisk värmefilt. En Galaxy-telefon ligger på en elektrisk värmefilt.

Om din Galaxy-enhet börjar överhettas finns det några åtgärder du kan vidta för att lösa problemet.

• Kontrollera eventuella nuvarande programuppdateringar och kontrollera sedan regelbundet efter uppdateringar.
Välj Enhetsvård i Inställningar Välj Enhetsvård i Inställningar

Steg 1. Gå till Inställningar > Batteri och enhetsvård.

Välj Optimera nu. Välj Optimera nu.

Steg 2. Tryck på Optimera nu.

Väljer Klart. Väljer Klart.

Steg 3. Kontrollera resultatet och tryck på Klart.

• Stäng av appar som körs i bakgrunden genom att aktivera ""Gränser för bakgrundsanvändning""
Välj Batteri- och enhetsvård i Inställningar Välj Batteri- och enhetsvård i Inställningar

Steg 1. Gå till Inställningar > Batteri och enhetsvärd.

Val av batteri. Val av batteri.

Steg 2. Tryck på Batteri.

Val av Energisparläge. Val av Energisparläge.

Steg 3. Slå på Energisparläge.

Val av Gränser för bakgrundsanvändning. Val av Gränser för bakgrundsanvändning.

Steg 4. Tryck på Gränser för bakgrundsanvändning.

Aktivera funktionen "Sätt oanvända appar i viloläge". Aktivera funktionen "Sätt oanvända appar i viloläge".

Steg 5. Slå på Sätt oanvända appar i viloläge.

Anteckningar:

• Menyorganisationen kan variera beroende på enhetens modell och programvaruversion.

• "Energisparläge" begränsar användningen av nätverk, datasynkronisering och platsinformation i bakgrunden.

Om du upptäcker att din enhet (eller laddare) blir varm under laddning, tar du bort laddaren från Galaxy-enheten, stäng sedan av alla appar som körs och vänta tills enheten svalnar innan du laddar den igen. Om du väljer att använda trådlös laddning, ska du se till att det inte finns några föremål, som metall och kreditkort, mellan enheten och den trådlösa laddaren.

En Galaxy-telefon med en trådlös laddare och en USB-laddningskabel. En Galaxy-telefon med en trådlös laddare och en USB-laddningskabel.

Om problemet kvarstår, ska du försöka ladda med en annan, kompatibel Samsung-laddare och USB-kabel. Var också medveten om att en skadad eller inkompatibel laddningskabel kan orsaka att laddningsporten upphettas.

En Samsung väggadapter. En Samsung väggadapter.

Anteckningar:

• Batterierna i Galaxy-smartphones, -surfplattor och -klockor har ett års garanti.

• Om ett Samsung-servicecenter identifierar ett tillverkningsfel på enheten inom garantiperioden kommer den att repareras eller ersättas kostnadsfritt. Om problemet inte beror på själva batteriet utan kan bero på kundens vårdslöshet (försummelse) eller om det uppstår efter garantiperioden kan enheten repareras mot en avgift.

Lätt läge är en funktion som delvis justerar den maximala bearbetningshastigheten för en AP för att förbättra värmeutveckling och strömförbrukning. Ställ in Lätt läge för att minimera värmeutvecklingen och använda ditt batteri effektivt.