Så här använder du funktionen Rita runt för att söka Galaxy S24

"Rita runt för att söka" är en Google-funktion på Galaxy S24 som gör att du snabbt kan söka efter information om det du ser på skärmen – inklusive bilder, videor eller text – genom en enkel gest med fingret eller en S Pen. Lär dig hur du använder "Rita runt för att söka" för att enkelt söka efter bildinformation i Galleri-appen, på webben, i sociala medier och mer.

Använda Galaxy S Pen för att rita en cirkel på en bild med funktionen Rita runt för att söka.

Inställning av Funktionen Rita runt för att söka

Denna unika funktion gör det möjligt att snabbt söka på webben efter intressanta objekt i en bild eller text utan att byta app eller skriva in vad du letar efter. Allt du behöver göra är att rita runt objektet eller texten av intresse med fingret eller en S-pen så initieras en sökning automatiskt. Denna funktion fungerar på alla appar som tillåter skärmdumpar.

Obs!

• Rita runt för att söka kräver en internetanslutning för att fungera.
  • När Skärmsökning är inte tillgänglig visas: Inställningar > Appar > Välj standardappar > Digital assistentapp > Aktivera Analysera bilder på skärmen.
Skärm är valt i Inställningar. Skärm är valt i Inställningar.

Steg 1. Öppna Inställningar > Tryck på Skärm.

Navigeringsfältet är valt. Navigeringsfältet är valt.

Steg 2. Tryck på Navigeringsfält.

Skärmen med knappen Rita runt för att söka på. Skärmen med knappen Rita runt för att söka på.

Steg 3. Aktivera Rita runt för att söka så att den är .

Så här använder du Rita runt för att söka

Med en internetanslutning, en bild på din Galaxy-telefonskärm och några lätta steg kan du göra en internetsökning genom att helt enkelt rita en cirkel runt ett intressant objekt i en bild.

Husdjursbilder i Galleri-appen. Husdjursbilder i Galleri-appen.

Steg 1. Håll ner hemknappen.

Rita runt för att söka aktiverad med ett husdjur inringat. Rita runt för att söka aktiverad med ett husdjur inringat.

Steg 2. Använd fingret eller en S-pen för att rita en cirkel runt eller trycka på objektet.

Sökresultaten för husdjuret. Sökresultaten för husdjuret.

Steg 3. När du tar bort fingret eller S-pen från telefonskärmen startar webbsökningen.

Obs! På grund av sökalgoritmens natur kan sökning efter samma bild ge olika resultat.