Hur du ansluter en soundbar till din TV via Bluetooth

Trots att TV:n har sina egna inre högtalare kan externa högtalare producera bättre ljud. Det är därför de flesta använder en soundbar och hemmabiosystem. Anslut din externa ljudenhet och njut av bättre ljud.

Ansluta din soundbar via Bluetooth

En Bluetooth-anslutning ger inte samma ljudkvalitet som HDMI, men den är omtyckt för sin trådlösa fördel. Den största utmaningen med Bluetooth är att anslutningen ibland kan vara instabil på grund av några externa faktorer såsom strömavbrott eller andra elektriska enheter. Följ stegen nedan för att ansluta dina externa högtalare via Bluetooth.

Steg 1. Tryck på ”HOME”-knappen på din fjärrkontroll för att öppna Smart Hub och välj ”Inställningar”.

Heminställningsmeny

Steg 2. Gå till ”Ljudinställningar” och välj ”Ljuduppspelning”.

Ljuduppspelningsmeny

Steg 3. Välj Bluetooth-högtalarlistan.

Bluetooth-högtalarlista

Steg 4. Välj din Bluetooth-högtalare och tryck sedan på ”Parkoppla och anslut”.

Parkoppla och anslut Bluetooth

Notera: När parkopplingen har slutförts kommer ett popup-fönster att visas som bekräftar att Bluetooth-högtalaren har anslutits.

Felsöka anslutningsproblem med Bluetooth

Metod 1: Dra ur strömkabeln från den externa högtalaren och anslut den igen.

Metod 2: Radera alla högtalare från Bluetooth-högtalarlistan på din TV. Hitta din Bluetooth-högtalare på nytt och försök att ansluta till den igen (TV:ns hemmeny > Inställningar > Ljud > Ljuduppspelning >

Felsöka ljud som spelas på båda högtalare samtidigt

Om du tittar på TV och har anslutit din soundbar via Bluetooth, men ljudet spelas upp på både din soundbar och din TV:s inre högtalare, kan du justera ljuduppspelningen på följande sätt.

Steg 1. Tryck på ”HOME”-knappen på din fjärrkontroll för att öppna Smart Hub och välj ”Inställningar”.

Steg 2. Välj ”Åtkomlighet” i den allmänna menyn.

Ljuduppspelning på flera enheter

Steg 3. Välj ”Ljuduppspelning på flera enheter” och tryck på ”Enter” för att inaktivera det.

Ljuduppspelning på flera enheter

Notera: Enhetens skärmbilder och meny är endast exempel på engelska – de finns även tillgängliga på ditt språk.