Hur du ansluter soundbar till din TV

Det finns flera olika sätt att ansluta soundbar till TV:n. Du kan använda en kabelanslutning med en HDMI-kabel eller med en optisk kabel. Du kan också använda en trådlös anslutning med Bluetooth eller Wi-Fi.

1. Ansluta med en HDMI-kabel

Du får den bästa möjliga ljudkvalitet genom att ansluta din soundbar till TV:n med en HDMI-kabel. HDMI-kablar överför ljudet digitalt och den digitala ljudsignalen kan åka både till och ifrån högtalarna, vilket förbättrar ljudkvaliteten och signalens latens. Följ nedanstående steg för att ansluta din soundbar till TV:n.

Anslut med HDMI kabel.

Steg 1. Förbered en HDMI-kabel.

Steg 2. Anslut kabeln till TV:ns HDMI IN (ARC).

Steg 3. Anslut HDMI UT (TV-ARC)-porten i soundbaren.

Steg 4. Slå på soundbar och källan på D.IN.

Steg 5. TV-ljudet kommer spelas upp via din soundbar.

Obs: Klicka här för mer information om hur man ansluter en soundbar till din TV med en HDMI-kabel.

2. Anslut med en optisk kabel

En optisk kabel är ett utmärkt sätt att ansluta din soundbar till TV:n. En optisk kabel är en fysisk anslutning som överför digitala ljudsignaler via ljus så att du kan höra varje detalj.

Anslut med en optisk kabel.

Steg 1. Slå på TV:n och soundbar.

Steg 2. Tryck på soundbars Source-knapp och välj soundbar på D.IN. inställningen.

Steg 3. Anslut en ände på den digitala optiska kabeln i “OPTICAL OUT”-porten på TV:n och den andra änden av kabeln i ”DIGITAL AUDIO IN” (OPTICAL)-porten på din soundbar.

Steg 4. Med TV:ns fjärrkontroll väljer du Inställningar.

Steg 5. Välj Ljud och sedan Ljuduppspelning i Ljudmenyn.

Steg 6. Tryck Audio Out/Optical.

Obs: Klicka här för mer information om hur du använder en optisk kabel för att ansluta din soudbar till din TV.

3. Anslut via Bluetooth

En Bluetooth-anslutning ger inte samma ljudkvalitet som HDMI, men den är omtyckt för sin trådlösa fördel. Den största utmaningen med Bluetooth är att anslutningen ibland kan vara instabil på grund av några externa faktorer såsom strömavbrott eller andra elektriska enheter. Bluetooth anslutning är ett enkelt och praktiskt alternativ.

Anslut via Bluetooth.

Steg 1. Tryck på Source-knappen på soundbar och sätt därefter soundbaren på “BT” inställning. “BT” ändras automatiskt på några sekunder till “BT PAIRING” eller till “BT READY” om en anslutning redan finns registrerad sen tidigare.

Steg 2. När “BT READY” visas, tryck och håll Source-knappen på soundbaren intryckt fem sekunder tills “BT PAIRING” visas.

Steg 3. När soundbar är i parkopplingsläge, gå till Inställningar på TV:n.

Steg 4. Välj Ljud och sedan Ljuduppspelning.

Step 5. Välj på listan över Bluetooth-högtalare.

Step 6. Välj soundbar på listan och sedan väljer du Parkoppla och Anslut.

Obs: Klicka här för mer information om hur du använder Bluetooth för att ansluta en soundbar till din TV.

4. Anslut via Wi-Fi

Du kan ansluta en soundbar till din TV:n genom en trådlös Wi-Fi-anslutning. En Wi-Fi-anslutning har större räckvidd än med Bluetooth och möjliggör flera anslutningar till TV:n och ljudsystemet.

Anslut via Wi-Fi.

Steg 1. Klicka på “källa”-knappen på din soundbars baksida eller på fjärrkontrollens “källa”-knapp för att sedan välja Wi-Fi-läge.

Anslut via Wi-Fi 1.

Obs: För TV-modeller från 2016–2018: om du väljer Wi-Fi-läge när TV:n är påslagen kommer den automatiska anslutningsmetoden att visas på skärmen.

Steg 2. Anslut din mobila enhet till samma Wi-Fi-nätverk som din TV är ansluten till.

Steg 3. Hämta Samsung SmartThings-appen på din mobila enhet.

Steg 4. Öppna SmartThings-appen på din mobila enhet och tryck på ”Lägg till”-ikonen (+).

Steg 5. Tryck på ”Enhet” som är det första valet på skärmen.

Anslut via Wi-Fi 2.

Steg 6. Tryck på ”AV” och välj märket på din soundbar bland Samsung och Samsung Harman Kardon. Tryck sedan på Soundbar.

Steg 7. Tryck på ”Starta” och välj plats och rum. Din mobila enhet kommer sedan att söka efter din soundbar och ansluta till den.

Anslut via Wi-Fi 3.

Steg 8. På din TV går du till Inställningar.

Steg 9. Välj Ljud och sedan Ljuduppspelning.

Steg 10. Välj WI-FI.

Obs:

• Klicka här för mer information om Wi-Fi-anslutning.
  • Skärmbilderna och menyn är endast ett exempel på engelska. De finns även tillgängliga på ditt språk.