Vad är skärmspegling och hur använder jag det med min Samsung-TV och Samsung-mobilenhet?

Med skärmspegling kan du visa innehåll från din mobila enhet på TV-skärmen.  SmartThings-appen gör det snabbt och enkelt att ansluta till din Samsung Smart TV, men du kan också ansluta via en WiFi- eller HDMI-anslutning.

Vad är skärmspegling och hur använder jag det med min Samsung TV och Samsung-mobilenhet?

För att kunna spegla skärmen trådlöst måste TV:n ha stöd för internetanslutning.

Observera: Följande instruktioner gäller för att dela skärmen från en Samsung-mobilenhet på en Samsung TV.

Med SmartThings-appen kan du styra dina smarta hem-apparater. SmartThings, som kan finns för både Android och iOs-enheter, kan automatiskt upptäcka och ansluta till de flesta Samsung TV-apparater som tillverkats från 2016 och framåt. Om din TV är tillverkad före detta kan du försöka ansluta med Smart View i stället.

1 Anslut din Samsung Smart TV och din mobilenhet till samma wifinätverk.
2 Ladda ner SmartThings-appen på din enhet.

Observera: Nyare Samsung-enheter har SmartThings-appen förinstallerad.

3 Öppna SmartThings-appen på din enhet.
Ikonen för SmartThings-appen.
4 Tryck på (+) plusikonen.
Välj plusikonen i SmartThings-appen.
5 Välj sedan Lägg till enhet.
Tryck på Lägg till enhet i SmartThings-menyn.
6 Välj Skanna QR-kod, Sök efter enheter i närheten, Ange inställningskod eller Välj från lista med enheter.
Olika alternativ för att lägga till enheter i SmartThings-appen.

Alla tillgängliga enheter visas. Om du inte kan se den enhet som du söker, kontrollera då att den är påslagen. Om den fortfarande inte visas, försök stänga av och sätta på den igen och starta om SmartThings-appen. Om den fortfarande inte visas då så bör du starta om routern.

7 Välj din TV.
8 En PIN-kod visas på TV:n. Ange PIN-koden i SmartThings-appen.

TV:n är nu ansluten till SmartThings och du kan använda enheten som fjärrkontroll för TV:n. Du kan också använda Smart View för att spegla foton, filmer och musik från din enhet.

9 Tryck på knappen Meny (tre punkter längst upp till höger på skärmen).
10 Välj sedan Skärmspegling (Smart View).
11 Använd din smartphone för att välja det innehåll som du vill visa på din TV.

För mer information om SmartThings läs Hur du använder SmartThings på din TV.

Du kan också ansluta din smartphone till din TV via Tap View:

1 Öppna SmartThings-appen.
Ikonen för SmartThings-appen.
2 Tryck på Meny-ikonen.
Meny-ikonen i SmartThings-appen.
3 Tryck på ikonen för Inställningar.
Ikonen för inställningar i SmartThings-menyn.
4 Flytta reglaget för att aktivera Tap View, Tap Sound.
Aktivera Tap View, Tap sound genom att flytta reglaget.
5 Tryck sedan OK.
Tryck på OK i popup-fönstret.
6 Lägg telefonens baksida mot TV-skärmens ram, var noga med att inte lägga telefonen direct på TV-skärmen eller kanterna på ramen.
7 Tryck sedan på Starta nu på din smartphone.
8 Välj därefter Tillåt på din TV.

How to stream via AirPlay to your Samsung TV How to stream via AirPlay to your Samsung TV

Du kan använda AirPlay™ för att dela innehåll från en Apple-enhet på Samsung TV-apparater tillverkade efter 2019.

Observera: TV:n och din Apple-enhet måste vara anslutna till samma wifinätverk.

Visa foton och videor via AirPlay

1 Öppna appen för Foto på din enhet.
2 Hitta fotot eller videon som du vill dela.
3 Tryck på ikonen för att dela längst ned till vänster på skärmen.
4 Välj sedan AirPlay.
5 Tryck på den TV du vill ansluta till.
6 Ange koden som visas på TV:n på din Apple-enhet om du uppmanas att ange den.

Ljuduppspelning via AirPlay

1 Öppna musikspelaren på din Apple-enhet.
2 Välj sång.
3 Tryck sedan på ikonen för Airplay.
4 Tryck på den TV som du vill ansluta till.
5 Ange koden som visas på TV:n på din Apple-enhet om du uppmanas att ange den.

Hitta inställningarna för Airplay på din TV

1 På TV:n väljer du på Hem.
2 Tryck på vänstra knappen och välj Meny.
3 Välj inställningar.
4 Välj Alla inställningar.
5 Välj Anslutning.
6 Välj inställningar för Apple AirPlay.

Om du inte kan ansluta trådlöst kan du försöka använda en HDMI-adapter för att ansluta enheten till TV:n.  HDMI-adaptrar säljs separat och har stöd för enheter med USB-C portar.

Om du använder en äldre enhet utan USB-C port kan du kanske hitta en kompatibel adapter från tredje part, men dess prestanda kan inte garanteras.

1 Anslut en HDMI-kabel till HDMI-adaptern.
2 Anslut sedan den andra änden av HDMI-kabeln till en HDMI-port på TV:n.
3 Anslut HDMI-adaptern till USB-porten på din enhet.
4 Sätt på TV:n och ändra källan till den HDMI-port som du använder.

Vissa appar som Netflix och YouTube har en inbyggd funktion för skärmvisning som gör det enkelt att dela det du tittar på mellan den stora och den lilla skärmen.

1 Anslut enheten och TV:n till samma Wi-Fi-nätverk.
2 Ladda ner den kompatibla appen till både din enhet och din TV.
3 Logga in eller skapa ett konto. Logga in på samma konto på både TV:n och enheten.
4 Öppna det innehåll du vill titta på via din enhet.
5 Tryck på Cast-ikonen.
Cast-ikonen.

Observera : Platsen för Cast-ikonen kan bero på vilken app du använder och hur telefonen är orienterad.

6 Välj den enhet som du vill se innehållet på.

Om din smartphone eller surfplatta inte går att ansluta beror det troligen på någon av följande orsaker:

Enheterna är inte anslutna till samma wifinätverk. Som en säkerhetsåtgärd måste enheterna vara anslutna till samma wifinätverk för att tillåta skärmspegling. Detta förhindrar till exempel din granne från att kunna dela sin skärm på din tv.

Båda enheterna har inte skärmspegling aktiverad. Du måste aktivera  speglingsfunktionen på både enheten och tv:n för att speglingen ska fungera.

Din telefon har inte fått tillstånd från TV:n. Starta om telefonen och TV:n och försök sedan ansluta igen. Välj Tillåt när det visas på TV:n.

Om du har problem med din Samsung mobil, surfplatta eller wearables kan du skicka en felrapport eller ställa frågor till oss i Samsung Members-appen.

Detta gör det möjligt för oss att titta närmare på problemet med din enhet. Uppgifterna är anonymiserade och sparas endast under utredningen. Läs mer om hur du skickar en felrapport via Samsung Members-appen.