Samsung Galaxy Note7

Belangrijke informatie over de Galaxy Note7

Samsung zet zich in om producten van de hoogste kwaliteit te maken. We nemen ieder incident van onze gewaardeerde klanten zeer serieus. In reactie op recente meldingen over de nieuwe Galaxy Note7 is een diepgaand onderzoek gestart. Daarbij is een probleem met de batterij gevonden.

Wereldwijd is er een klein aantal gevallen gemeld en samen met onze leveranciers doen we grondig onderzoek om de defecte batterijen te identificeren. In België is de Galaxy Note7 nog niet verkrijgbaar. Samsung zet zich in om producten van de hoogste kwaliteit te maken. Omdat de veiligheid van onze klanten een absolute prioriteit is voor Samsung, is besloten dat de verkoopdatum van de Galaxy Note7, die op 9 september stond, uitgesteld wordt.

Consumenten die de Galaxy Note7 in het buitenland hebben gekocht, worden verzocht hun toestel uit te schakelen en contact op te nemen met de klantenservice van Samsung via 02 201 2418.

We begrijpen dat dit ongemak veroorzaakt in de markt. We zetten deze stap om ervoor te zorgen dat Samsung producten van de hoogste kwaliteit blijft leveren aan klanten. We doen er alles aan om de Samsung Galaxy Note7 alsnog zo snel mogelijk te leveren.

Galaxy Note7exchange

Veelgestelde vragen

 • 1. Wat is precies het probleem met de Galaxy Note7?

  Uit ons onderzoek is gebleken dat er een probleem kan zijn met de batterij. In een aantal gevallen konden de plus- en de minpool met elkaar in contact komen waardoor de batterij oververhit raakte. De fabricagefout is beperkt tot de batterij en treft gelukkig slechts een miniem deel van de geproduceerde toestellen. Omdat de veiligheid van onze klanten een absolute prioriteit is voor Samsung, vervangen we in de landen waar de Note7 al te koop is iedere Galaxy Note7 door een nieuwe. In België is de Galaxy Note7 nog niet te koop, maar de verkoopdatum, die op 9 september stond, wordt uitgesteld.

 • 2. Ik heb een pre-order geplaatst voor de Note7, wanneer krijg ik die geleverd?

  We zullen er alles aan doen om iedereen die een pre-order heeft geplaatst, alsnog zo snel mogelijk te voorzien van de Note7. Je wordt via e-mail geïnformeerd over de nieuwe leverdatum.

 • 3. Ik heb een Note7 in het buitenland besteld en in gebruik. Wat moet ik doen?

  We raden je aan het toestel uit te schakelen en contact op te nemen met onze klantenservice via 02 201 2418.

 • 4. Zijn er ook andere Samsung-telefoons met dit probleem?

  Er zijn geen andere Samsung smartphones met dit probleem. Het gaat dus uitsluitend om de Galaxy Note7.

 • 5. Hoe weet ik dat de nieuwe Samsung Galaxy Note7 veilig is?

  Het aantal bekende incidenten met de batterij van de Note7 is gelukkig uiterst laag. Dat weerhoudt Samsung er natuurlijk niet van om maatregelen te nemen. De veiligheid van onze klanten staat immers altijd voorop.

  Samsung brengt op woensdag 21 september nieuwe software uit voor alle Note7-toestellen. De software controleert of het toestel al dan niet is voorzien van een nieuwe batterij, en wijzigt de instellingen op basis van het resultaat.

  Voor Belgische consumenten die hun Note7 in het buitenland hebben gekocht geldt (d.w.z. de toestellen die misschien getroffen zijn door het batterijprobleem): na deze software-update zien gebruikers op het scherm dat ze het toestel onmiddellijk moeten uitzetten en omruilen. Verder wordt aangegeven dat het apparaat voor de veiligheid niet verder zal opladen dan 60% van de totale batterijcapaciteit.

  Bij nieuwe apparaten (d.w.z. toestellen die niet getroffen zijn door het batterijprobleem) wordt aangegeven dat het apparaat een nieuwe batterij bevat en dus probleemloos kan worden gebruikt. De batterij-indicator van het toestel licht groen op (in plaats van wit), zoals te zien: 1) in de statusbalk, 2) op het Always On Display scherm, en 3) op het uitschakelscherm dat verschijnt als de aan/uittoets ingedrukt wordt gehouden.

  De Belgische lanceringsdatum voor deze nieuwe apparaten is nog niet bekend. Houd deze website in de gaten voor meer informatie hierover.