Procedure voor het testen van de batterijgebruiksduur


※ Belangrijke opmerking: De batterijgebruiksduur varieert afhankelijk van de toestelinstellingen en de gebruiksomstandigheden. In de praktijk kunnen de resultaten en de werkelijke gebruiksduur van elkaar verschillen afhankelijk van de netwerkverbindingsstatus en -configuratie. In de beschrijving van de meettests van de verschillende functies gaat het om de vastgestelde gebruiksuren van een smartphonetoestel.A. Spreektijd


De meettest van de spreektijd werd uitgevoerd rekening houdend met het telecommunicatiebedrijf en de regio. De test vond plaats in een laboratorium waar het (LTE/WCDMA/GSM/CDMA)- netwerk werd nagebootst. We voerden een telefoongesprek in deze omgeving, waarbij het kanaal en de band werden ingesteld.


Voor de test werd gebruik gemaakt van een prototype en software uit de ontwikkelingsfase. We hebben de tijdsduur in relatie tot de batterijcapaciteit gemeten door het energieverbruik te meten nadat het toestel verbinding had gemaakt.


Voor wat betreft de spreektijd, kunnen de gemeten tijdsduur en de werkelijke gebruiksduur van elkaar verschillen afhankelijk van de netwerkverbindingsstatus en -configuratie, de signaalsterkte, eventuele interferentie en andere factoren.


Afhankelijk van het toestel kunnen bepaalde tests verschillende resultaten opleveren.B. Audiospeelduur


De meettest van de audiospeelduur werd uitgevoerd rekening houdend met het telecommunicatiebedrijf en de regio. De test vond plaats in een laboratorium waar het (LTE/WCDMA/GSM/CDMA)-netwerk werd nagebootst. We speelden een audiobestand af in deze omgeving, waarbij het kanaal en de band werden ingesteld.


Voor de test werd gebruik gemaakt van een prototype en software uit de ontwikkelingsfase. We hebben de tijdsduur in relatie tot de batterijcapaciteit gemeten door het energieverbruik te meten na het afspelen van MP3-bestanden (192 kbps) op het mobiele toestel (met het lcd-display uitgeschakeld). We hebben standaardbestanden afgespeeld, aangemaakt door Samsung.


Voor wat betreft de audioweergave, kunnen de gemeten tijdsduur en de werkelijke gebruiksduur van elkaar verschillen afhankelijk van de netwerkverbindingsstatus en -configuratie, de signaalsterkte, eventuele interferentie, de audiobestandsindeling en andere factoren.


Afhankelijk van het toestel kunnen bepaalde tests verschillende resultaten opleveren.C. Videospeelduur


De meettest van de videospeelduur werd uitgevoerd rekening houdend met het telecommunicatiebedrijf en de regio. De test vond plaats in een laboratorium waar het (LTE/WCDMA/GSM/CDMA)-netwerk werd nagebootst. We speelden een videobestand af in deze omgeving, waarbij het kanaal en de band werden ingesteld.


Voor de test werd gebruik gemaakt van een prototype en software uit de ontwikkelingsfase. We hebben de tijdsduur in relatie tot de batterijcapaciteit gemeten door het energieverbruik te meten na het afspelen van een videobestand (720p) dat op het toestel stond.


We hebben standaardbestanden afgespeeld, aangemaakt door Samsung.


Voor wat betreft de videoweergave, kunnen de gemeten tijdsduur en de werkelijke gebruiksduur van elkaar verschillen afhankelijk van de netwerkverbindingsstatus en -configuratie, de signaalsterkte, eventuele interferentie, de videobestandsindeling en andere factoren.


Afhankelijk van het toestel kunnen bepaalde tests verschillende resultaten opleveren.D. Internetgebruiksduur


De meettest van de internetgebruiksduur vond plaats in een (WCDMA/LTE)-netwerkomgeving.


Voor de test werd gebruik gemaakt van een prototype en software uit de ontwikkelingsfase en er werden op internet nieuwsartikelen gezocht en opgevraagd. Voor alle instellingen werden de standaardinstellingen gebruikt.


Voor wat betreft het internetgebruik, kunnen de gemeten tijdsduur en de werkelijke gebruiksduur van elkaar verschillen afhankelijk van de netwerkverbindingsstatus en -configuratie, de signaalsterkte, eventuele interferentie en andere factoren.


Afhankelijk van het toestel kunnen bepaalde tests verschillende resultaten opleveren.