Hoe probleem van slechte geluidskwaliteit tijdens een telefoongesprek oplossen

Als je tijdens een gesprek last hebt van een slechte geluidskwaliteit, zoals ruis of het wegvallen van de stem van de gesprekspartner, kan dit te maken hebben met je mobiele dekking of de instellingen van je toestel. Volg de onderstaande gids om het probleem op te lossen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Controleer of je provider het gebied dekt waar je bent

Als je een slechte geluidskwaliteit ondervindt in bepaalde gebieden of locaties, kan het komen door een zwak signaal op je toestel. Controleer of je provider consistente mobiele dekking biedt in je gebied.

Een kapotte SIM-kaart kan invloed hebben op de gesprekskwaliteit. Controleer je SIM-kaart op enige schade en controleer of ze correct geplaatst is.

Plaats de uitwerptool in het gat naast de SIM-kaartlade Plaats de uitwerptool in het gat naast de SIM-kaartlade

Stap 1. Schakel je toestel uit en steek de uitwerptool in het kleine gaatje naast de SIM-kaartlade. De uitwerptool wordt bij de aankoop geleverd.

Werp de SIM-kaartlade uit Werp de SIM-kaartlade uit

Stap 2. Werp de SIM-kaartlade uit.

Inspecteer de SIM-kaart en installeer ze opnieuw Inspecteer de SIM-kaart en installeer ze opnieuw

Stap 3. Inspecteer je SIM-kaart op schade en installeer ze opnieuw.

Opmerking:

• De positie van de SIM-kaartlade kan per toestelmodel verschillen.
  • Contacteer je mobiele provider om je SIM-kaart te testen Als er een ander toestel in de buurt is met dezelfde provider, dan kun je je SIM-kaart testen met dat toestel.
  • Als het probleem blijft bestaan na het opnieuw installeren van een geldige SIM-kaart, probeer je toestel opnieuw op te starten. Je moet misschien meer dan een keer opnieuw opstarten.

Je kunt het probleem met in-call audio oplossen door je toestel geforceerd opnieuw op te starten.

Schakel het toetel uit door de Volumeknop Omlaag en de Zijknop in te drukken Schakel het toetel uit door de Volumeknop Omlaag en de Zijknop in te drukken

Stap 1. Schakel je toestel uit door de Volumeknop Omlaag en de Zijknop ingedrukt en selecteer Uitschakelen.

Houd Volumeknop omlaag en Zijknop ingedrukt Houd Volumeknop omlaag en Zijknop ingedrukt

Stap 2. Eens het scherm zwart wordt, houd de Volumeknop Omlaag en Zijknop ingedrukt.

Laat de knopppen los wanneer het Samsung-logo verschijnt. Laat de knopppen los wanneer het Samsung-logo verschijnt.

Stap 3. Wanneer het Samsung-logo op het scherm verschijnt, laat je beide vingers los van de toetsen.

Opmerking:

• Plaats van Volume- en Zijknop kan verschillen afhankelijk van het toestelmodel.

Opmerking:

• Controleer de in-call audiokwaliteit na elke stap.
  • Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, maar het probleem blijft bestaan, kan het toestel fysiek beschadigd zijn. Controleer het Support Center voor relevante informatie.
  • Schermafbeeldingen en menu's van de telefoon kunnen verschillen, afhankelijk van het model en de softwareversie van de telefoon.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.