Problemen met draadloos opladen

Heb je problemen met draadloos opladen? Als je toestel draadloos opladen ondersteunt en je nog steeds problemen ondervindt, volg dan de onderstaande probleemoplossingsgids. Het probleem kan verschillende oorzaken hebben, zoals een onstabiele verbinding tussen het laadstation en je toestel, een slechte verbinding door een telefoonhoesje of het gebruik van een lader die niet compatibel is met je toestel.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Check 1. Is je toestel goed op het laadstation geplaatst?

Controleer of je toestel direct in het midden van het station is geplaatst, zonder enige obstructies. De meest voorkomende reden waarom draadloos opladen wordt verhinderd, is een onjuiste plaatsing op het oplaadstation. De draadloze verbinding tussen het apparaat en het laadstation kan worden onderbroken, waardoor de stroomtoevoer wordt onderbroken. Opvouwbare toestellen, zoals de Galaxy Fold of Galaxy Z Flip, moeten worden gesloten en met de achterkant naar de oplader worden geplaatst. Raadpleeg de gebruikershandleiding om het oplaadcontactpunt van je specifieke apparaatmodel te controleren.

Plaats je toestel in het midden van het laadstation

Check 2. Probeer alle accessoires van het apparaat te verwijderen voordat je het oplaadt

Probeer je hoesje, skin of andere accessoires van je toestel te verwijderen. Plaats geen metalen voorwerpen, magneten of RFID-kaarten, -houders of -kredietkaarten tussen je toestel en de draadloze oplader. Deze kunnen draadloze signalen blokkeren of oververhitting veroorzaken.

verwijder hoesje voor het opladen

Probeer je hoesje te verwijderen voor het opladen.

stickers of metalen hoesjes interfereren met het opladen

Magneetstickers of metalen hoesjes interfereren met het draadloos opladen.

verwijder accessoires voor het opladen

Verwijder voor het opladen alle houders, creditcards of voorwerpen die bevestigd zijn op je toestel.

Check 3. Zorg ervoor dat je een door Samsung goedgekeurde draadloze oplader of kabel gebruikt.

Gebruik alleen draadloze opladers goedgekeurd door Samsung. Draadloze opladers van Samsung zijn compatibel met de meeste Galaxy-toestellen en zijn ontworpen om onder optimale omstandigheden op te laden. Zorg er bovendien voor dat je de wisselstroomadapter en USB-kabel gebruikt die bij je draadloze lader zijn geleverd.

Snel draadloos opladen wordt alleen ondersteund op toestellen die zijn gecertificeerd door Samsung en het Wireless Power Consortium (WPC). Als je een snelle draadloze lader van een ander merk dan Samsung gebruikt, controleer dan de certificering van de fabrikant of de WPC-homepage.

WPC(Qi) certificeringsmarkering op draadloze oplader

WPC(Qi) certificeringsmarkering op draadloze oplader goedgekeurd door Samsung.

Opmerking:

• Bij sommige snelle draadloze opladers zonder WPC(Qi)-certificatie is getest dat ze het oplaadcircuit van de smartphone mogelijk overbelasten. Daarom kan de functie Snel draadloos opladen beperkt zijn en mogelijk niet goed werken op snelle draadloze opladers zonder deze certificering. Je oplader moet met name gecertificeerd zijn voor Samsung Fast Wireless Charging in de WPC-certificeringscategorie en snel laden kan beperkt zijn bij niet-gecertificeerde opladers.
  • Dit is een veiligheidsmaatregel om schade aan je toestel te voorkomen. Als je de functie voor snel draadloos opladen wilt gebruiken op een draadloze lader die niet door Samsung is goedgekeurd, moet je voor gebruik controleren of je lader WPC(Qi)-certificering en Samsung Wireless Fast Certification heeft. Je kunt dit vinden door te zoeken naar het WPC(Qi)-keurmerk of door de productinformatie te lezen.

Check 4. Problemen met snel draadloos opladen

Als je toestel snel opladen ondersteunt, wordt AFC (Adaptive Fast Charging) aanbevolen. Als je toestel traag oplaadt, controleer dan of je toestel de functie voor snel opladen ondersteunt.

Batterij-instellingen Batterij-instellingen

Stap 1. Vanaf Instellingen ga naar Batterij- en apparaatonderhoud en tik op Batterij.

Meer batterij-instellingen Meer batterij-instellingen

Stap 2. Scroll naar onder en selecteer Meer batterij-instellingen.

instellingen voor snel opladen inschakelen instellingen voor snel opladen inschakelen

Stap 3. Schakel Snel draadloos opladen in.

Opmerking:

• Je kunt deze functie niet in-uitschakelen tijdens het opladen.
  • Snel opladen wordt niet ingeschakeld wanneer het apparaat is aangesloten op een pc of USB-apparaat dat snel opladen niet ondersteunt.

Check 5. Controleer of je toestel niet oververhit raakt

Is je toestel warmer dan normaal? Oververhitting kan de prestaties van het apparaat beïnvloeden en het opladen beïnvloeden. Als je meerdere apps tegelijk gebruikt, gedurende langere tijd games speelt of content streamt, kan de batterij van je toestel oververhit raken. Sluit alle ongebruikte apps, zet je toestel uit en laat het afkoelen. Probeer op te laden als het apparaat niet meer oververhit is.

Check 6. Bekijk de prestaties van de draadloze lader met Samsung-leden

Je kunt de prestaties van uw draadloze lader controleren met de Samsung Members-app. Als je de instructies opvolgt en je toestel op de draadloze lader legt, zal deze zelf een diagnose stellen (indien aanwezig) en de resultaten weergeven.

Vind hulp voor Samsung Members Vind hulp voor Samsung Members

Stap 1. Open de Samsung Members app, ga naar Ondersteuning, onderaan rechts.

Samsung Members Tests weergeven Samsung Members Tests weergeven

Stap 2. In Diagnoses, selecteer Testen weergeven.

Samsung Members Draadloos opladen Samsung Members Draadloos opladen

Stap 3. Tik op Draadloos opladen.

Samsung Members telefoon op draadloze lader Samsung Members telefoon op draadloze lader

Stap 4. Volg de on-screen instructies en plaats het toestel bovenop de draadloze lader.

Opmerking: De schermafbeeldingen en het menu van de telefoon kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.