Mijn Galaxy laadt niet snel op. Hoe los ik het op?

De nieuwste Galaxy mobiele apparaten zijn uitgerust met zowel kabel- als draadloze oplaadmodi. Deze uitgebreide gids laat je zien hoe je deze functies kunt inschakelen, zodat je kunt profiteren van sneller opladen voor je Galaxy.

Wij bieden verschillende snellaadopties, afhankelijk van je apparaat en adapter. Je kunt kiezen tussen kabel of draadloos.

Voor het snelladen via de kabel zijn er drie soorten: Adaptief snel opladen (max. 15 W), supersnel opladen (max. 25 W) en supersnel opladen 2.0 (max. 45 W).

Er zijn twee types voor draadloos snelladen: Fast Charge 1.0 (max 9W) en Fast Charge 2.0 (max 15W).

Let op:

• Het wordt ten zeerste aanbevolen om door Samsung goedgekeurde adapters en kabels te gebruiken voor optimale prestaties en veiligheid.
  • Het snel opladen van je Galaxy kan variëren, afhankelijk van het model apparaat en de conditie van de adapter of kabel.
  • Om te controleren of je apparaat snelladen ondersteunt, raadpleeg je de bijgeleverde handleiding of de relevante productinformatie op samsung.com bij aankoop van het product.

Batterij en apparaatonderhoud Batterij en apparaatonderhoud

➊ Ga naar "Instellingen", tik dan op "Batterij en apparaatonderhoud"

Apparaatonderhoud Batterij Apparaatonderhoud Batterij

➋ Tik op "Batterij"

Meer batterij-instellingen Meer batterij-instellingen

➌ Tik op "Meer batterij-instellingen"

Tik op de schakelaar om de oplaadinstellingen te activeren Tik op de schakelaar om de oplaadinstellingen te activeren

➍ Tik op de schakelaar om "Snel opladen", "Supersnel opladen" of "Snel draadloos opladen" te activeren

Let op:

• De naam van het menu kan verschillen naargelang het telefoonmodel en de softwareversie.
  • De activering "Snel opladen" is voor opladen via de kabel en "Snel draadloos opladen" is voor draadloos opladen. Selecteer en activeer de oplaadmethode van je voorkeur.
  • Tijdens het opladen mag je deze functie op je apparaat niet in- of uitschakelen.

Verschillende soorten laders hebben verschillende vermogens. Voor optimale prestaties raden wij aan een door Samsung goedgekeurde snellaadadapter te gebruiken.

Adaptief snel opladen

- Opladers van Samsung die een uitgangsvermogen van 9 V-1,67 A (15 W) ondersteunen, tonen de tekst 'Adaptive Fast Charging' met een oplaadpictogram

Supersnel opladen

- Samsung-opladers die 9V-2,77A (25W), 15V-3A (45W), of 20V-2,25A (45W) stroomuitgangen ondersteunen, tonen de tekst 'Super Fast Charging' met een oplaadpictogram

Let op:

• Samsung garandeert niet dat laders van derden compatibel zijn.

Hoe sluit je je adapter correct aan?

Veeg of klik om elke stap te zien

Controleer of je adapter correct is aangesloten

USB-kabel en adapter aansluiten USB-kabel en adapter aansluiten

Controleer of de adapter en de kabel goed zijn aangesloten

Sluit de USB-kabel en het apparaat aan Sluit de USB-kabel en het apparaat aan

Zorg ervoor dat de telefoon en de oplaadkabel stevig zijn aangesloten

Let op:

• Koppel de oplader los van je telefoon voordat je de stekker uit het stopcontact haalt.

Geautoriseerde Samsung-adapter

Voor optimale prestaties gebruik je een door Samsung goedgekeurd draadloos snellaadstation en/of de meegeleverde adapter.

- Voor snel opladen 1.0 is een adapter nodig die een vermogen van meer dan 15 W ondersteunt (max. 9 W oplaadvermogen)

- Voor snel opladen 2.0 is een adapter nodig die een vermogen van meer dan 25 W ondersteunt (max. 15 W oplaadvermogen)

Sommige modellen werken alleen met de in-box adapter. Raadpleeg voor meer informatie de bijgeleverde handleiding of de productinformatie op samsung.com wanneer je het apparaat aanschaft.

Let op:

• Samsung garandeert niet dat laders van derden compatibel zijn.
  • Voor een snellere oplaadtijd laad je de batterij op terwijl de telefoon of het scherm is uitgeschakeld.

Hoe sluit je je draadloze lader correct aan?

Veeg of klik om elke stap te zien

Controleer of je draadloze lader correct is aangesloten en geplaatst

Draadloze oplaadkabel aansluiting Draadloze oplaadkabel aansluiting

Controleer of de draadloze lader en de kabel goed zijn aangesloten

Draadloze lader juiste plaatsing Draadloze lader juiste plaatsing

Zorg ervoor dat de telefoon goed geplaatst is en in contact staat met de spoelen op de draadloze lader

Let op:

• De locatie van de oplaadspoel kan per model apparaat verschillen.
  • Als de behuizing van het apparaat dikker is dan 3 mm, kan het wattage afnemen en warmte produceren, waardoor de oplaadtijd langer wordt.
  • De oplaadtijd kan variëren, afhankelijk van de oplaadomstandigheden en de materialen van de behuizing.

Door Samsung goedgekeurde draadloze oplader