Geluid van Samsung TV doet het niet goed

Als je problemen hebt met het geluid van je Samsung tv, kan dat aan verschillende factoren te wijten zijn. Ze kunnen worden veroorzaakt door externe apparaten, wifi- of Bluetooth-verbindingen, of door de televisie zelf.

Voer een geluidstest uit op je Samsung-tv

Om de oorzaken van dit geluidsprobleem te achterhalen, kun je gebruik maken van de Zelfdianose menu gebruiken en een geluidstest uitvoeren:

1 Druk op de Smart Hub-knop (Home-pictogram) op je afstandsbediening.
2 Ga naar Instellingen.
3 Selecteer Ondersteuning en vervolgens Zelfdiagnose
4 Klik op Geluidstest starten.

Let op: Als de geluidstestmelodie onveranderd wordt afgespeeld, wordt het probleem niet veroorzaakt door je tv, maar door een extern apparaat of een externe aansluiting.

De meest voorkomende problemen oplossen

Sommige geluidsproblemen kunnen te maken hebben met de geluidsinstellingen van je tv

Controleer de instellingen om te zien of ze geschikt zijn voor jou voordat je verder gaat: Instellingen > Geluid en controleer Geluidsuitvoer en Geluidsmodus.

Je kunt ook deze 3 veelgebruikte oplossingen uitproberen om te zien of ze je geluidsprobleem kunnen verhelpen:

1 Haal de stekker uit het stopcontact en sluit de tv weer aan.

Zet je tv uit. Trek de stekker van de tv uit het stopcontact.
Wacht 30 seconden.
Steek de stekker weer in het stopcontact en zet de tv weer aan.

Je Samsung-tv loskoppelen en aansluiten om kleine problemen op te lossen
2 Zorg ervoor dat je tv-software up-to-date is.

Ga naar Instellingen> Ondersteuning> Software update> Nu bijwerken.

Indien nodig, zie onze FAQ's over hoe je je tv-software kunt bijwerken

Je Samsung-tv-software bijwerken
3 Voer een fabrieksreset uit.

Het uitvoeren van een fabrieksreset zal alle gegevens en instellingen op je tv wissen, maar zal het mogelijk maken om veel kleine problemen met je apparaat op te lossen.

Bekijk onze FAQ's over hoe je je tv kunt resetten.

• Controleer het volume van het apparaat dat op je tv is aangesloten: set-top box, kabel- of satellietontvanger, soundbar DVD-speler, Blu-ray-speler, enz. Controleer of het niet is ingesteld op minimaal volume of Mute.
  • Als je alleen tv-geluid gebruikt, controleer dan de tv-instellingen en zorg ervoor dat ze juist zijn.
    Druk op de Smart Hub-knop (Home-pictogram ) op je afstandsbediening, selecteer Instellingen > Geluid en stel de Geluidsuitvoer in op tv-luidspreker.
  • Als je een extern apparaat gebruikt, controleer dan de audio-uitgangsoptie van dat apparaat. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je de geluidsinstellingen op je settopbox moet wijzigen in HDMI als deze via deze kabel op je tv is aangesloten.
  • Als je naar het geluid van een computer wilt luisteren, moet je de externe luidspreker aansluiten op de audio-uitgang van de computer.
  • Zorg ervoor dat de audiokabel is aangesloten op de juiste audio-uitgang van het externe apparaat.
  • Controleer de signaalkwaliteit van de antenne of kabel. Een zwak signaal kan de geluidskwaliteit / output beïnvloeden.
  • Het geluidsprobleem kan te wijten zijn aan een netwerkprobleem. Dit probleem gaat meestal ook gepaard met beeldproblemen. Controleer of de wifi-verbinding van je tv goed werkt. Als het probleem zich blijft voordoen, moet je contact opnemen met je internetprovider.
  • Als je je tv via Bluetooth op een audioapparaat hebt aangesloten, kan het geluid ook door storingen worden beïnvloed. Test de oplossingen die worden voorgesteld in onze FAQ's voor soundbar en Bluetooth-hoofdtelefoons.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor TV.