Nasljedstvo

Nasljedstvo

Gdje je
sve počelo

Gdje je
sve počelo

Ono što smo započeli 1969. godine razvijalo se i širilo kroz decenije. Na korejskom, riječ “Samsung” znači “tri zvijezde”. Ime u sebi sadrži viziju osnivača Lee Byung-chulla, da kompanija sija poput velikih, snažnih i vječno sjajnih zvijezda na nebu. Riječ “tri” simbolizuje veličinu, obilje i snagu, dok “zvijezda” predstavlja svjetlost, uzvišenost i vječni sjaj. Od tada marširamo ka cijelom jednom univerzumu mogućnosti. Uzbuđeni smo što s vama možemo podijeliti nasljedstvo našeg brenda – priču o tome kako se sve odvijalo. Dođite da istražite prekretnice u historiji naše kompanije i evoluciju našeg logotipa tokom godina.

U bijelom pravougaoniku u žutom okviru, stoji stari model Samsungovog kalkulatora iz 1969. godine ispisan u sivoj boji U bijelom pravougaoniku u žutom okviru, stoji stari model Samsungovog kalkulatora iz 1969. godine ispisan u sivoj boji

Dolazak u kuću do vas

Dobili smo svoje prvo globalno priznanje 70-tih godina kada smo počeli masovnu proizvodnju kućnih aparata. Brzo smo postali najbolji proizvođač crno-bijelih televizora i postavili osnove da postanemo vodeći u industriji poluprovodnika. Tri zvijezde koje predstavljaju Samsungovu viziju korištene su u našim prethodnim logotipima do 1993. godine.

Mali korak za nas, veliki skok za sve

Osamdesete godine su bile dinamična era za elektronsku industriju i Samsung. Osnovali smo dva centra za istraživanje i razvoj koji su postali temelji naših globalno vodećih tehnologija u današnje vrijeme. I da bi označili ovaj početak novih mogućnosti, ažurirali smo logotip da bi dodali osjećaj slike koja je uključena u identitet brenda.

Identitet brenda za naprednu tehnologiju

Devedesetih godina, predstavili smo svijetu mnoge pionire: prvi DRAM od 64M na svijetu, digitalni televizor, MP3 telefon i još više. Da bi ostavili utisak izvrsnosti na naše globalne kupce, prošli smo kroz potpuno novi rebranding. Nakon izbora plave boje kao svoje boje brenda, dizajnirali smo novi logotip - bijeli natpis preko plave ovalne pozadine.

Jednostavno ikonski

Ulazeći u digitalno doba, nastavili smo stvarati konkurentne proizvode kroz stalnu inovaciju i vrhunske tehnologije. Međutim, ciljamo na nešto veće. U svojoj predanosti da postanemo vodeći svjetski brend, pojednostavili smo svoj logotip uklanjanjem plave ovalne pozadine i promjenom natpisa u našu prepoznatljivu Samsung plavu boju.

Stalno ispred ostalih

Ne usporavamo. Posvećeni smo izgradnji čak i boljeg iskustva za naše kupce i pružanju više kreativnosti svijetu
proizvodima kao što je Galaxy Z serija, kućni aparati Bespoke i televizori Lifestyle.
Nastavit ćemo da pomjeramo granice uz još više personalizirana i skrojena iskustva za budući život.

50 godina i još brojimo

Dok nastavljamo svoje inovacije u proizvodima, učvršćujemo svoju lidersku poziciju u tehnološkoj industriji ulaganjem u buduće tehnologije kao što su 5G/6G, AI i robotika.
Naše globalno prisustvo se manifestuje kroz naš korporativni identitet – naš logotip – klijentima širom svijeta.