Jak synchronizovat Galerii s cloudem pomocí účtu Google
Cloudová synchronizace Galerie Samsung s Google je obousměrná synchronizační služba, kterou společně poskytují Galerie Samsung a Fotky Google. Propojením účtu Google se fotografie a videa přidaná, upravená nebo odstraněná v Galerii synchronizují s Fotkami Google i s aplikacemi Galerie na všech zařízeních připojených ke stejnému účtu, což vám umožní zachovat stejné fotografie a videa na více zařízeních. Veškerá synchronizovaná média jsou uložena v úložišti účtu Google a lze je zobrazit přímo ve Fotkách Google.
Poznámka:
- Tato funkce je k dispozici v prostředí One UI 9.0 nebo vyšším a podpora starších verzí bude postupně přidávána. Dostupnost se může lišit podle zařízení, země, operátora nebo verze softwaru.
- V souladu se smluvními podmínkami společnosti Google není tato služba v některých zemích k dispozici.
Propojte svůj účet Google
Propojení účtu můžete zahájit přímo v nastavení aplikace Galerie nebo prostřednictvím karty s tipem, která se může v aplikaci zobrazit.
* Pokud ještě nejste přihlášeni ke svému účtu Samsung, podle pokynů na obrazovce se přihlaste a udělte potřebná oprávnění. Po přihlášení znovu klepněte na Synchronizace fotografií a videí a dokončete propojení svého účtu Google.
Po nastavení se bude ve výchozím nastavení nahrávat pouze album Fotoaparát. Alba, která se mají nahrávat, můžete změnit přechodem do Galerie > Menu > Nastavení > Synchronizace fotografií a videí > Alba k synchronizaci a výběrem požadovaných alb.
Poznámka: Cesty se mohou lišit v závislosti na zařízení a verzi aplikace.
Ověřit připojení
Po dokončení propojení se v nastavení aplikace Galerie v nabídce Synchronizace fotografií a videí zobrazí a zapne tlačítko synchronizace.
Dále můžete ověřit, že bylo propojení dokončeno, pomocí níže uvedené cesty:
Poznámka:
- Při používání více zařízení se fotky a videa v Galerii synchronizují mezi zařízeními Samsung přihlášenými ke stejnému účtu Samsung, přičemž je tento účet na každém zařízení propojen se stejným účtem Google.
- Pokud zařízení není připojeno k síti, synchronizace Galerie nebude odrážet změny provedené v cloudu. Pokud jsou synchronizované fotky během odpojení upraveny, odstraněny nebo přidány, po opětovném připojení k síti se automaticky synchronizují do cloudu.
- Když je synchronizace vypnutá, dříve synchronizované fotky a videa zůstanou bezpečně uložené v úložišti účtu Google. Položky pouze v cloudu se však již nebudou zobrazovat v aplikaci Galerie (jsou skryté, nikoli odstraněné). Vytváření, úpravy ani odstraňování položek se při vypnuté synchronizaci neprojeví v úložišti účtu Google.
Odpojte svůj účet Google
Pokud chcete použít jiný účet, musíte před propojením s jiným účtem odpojit stávající propojený účet Google.
Poznámka:
- Odpojení účtu znamená, že fotky a videa uložené v cloudu (bez místních originálů) již nebudou viditelné v aplikaci Samsung Gallery.
- Stávající fotky a videa lze stále zobrazit v aplikaci nebo na webu Google Photos a opětovné propojení účtu vám umožní znovu zobrazit stejný obsah v aplikaci Gallery.
Omezení velikosti souborů a formátů: Lze nahrát fotografie do velikosti 200 MB a videa do velikosti 20 GB. Mezi podporované formáty fotografií patří AVIF, BMP, GIF, HEIC, ICO, JPG, PNG, TIFF, WEBP a vybrané soubory RAW. Mezi podporované formáty videí patří 3GP, 3G2, ASF, AVI, DIVX, M2T, M2TS, M4V, MKV, MMV, MOD, MOV, MP4, MPG, MTS, TOD a WMV.
Poznámka: Formáty a velikosti souborů se mohou změnit v závislosti na zásadách nahrávání Google.
Karty SD: Funkce synchronizace není pro karty SD k dispozici, protože se jedná o externí úložiště. Chcete-li synchronizovat fotografie a videa uložené na kartě SD, přesuňte je do interního úložiště a vyberte je v části Alba k synchronizaci.
Zabezpečená složka: Pokud přesunete fotografie a videa, které existují v aktuálním zařízení a jsou synchronizovány do cloudu, do Zabezpečené složky, místní soubory se přesunou do Zabezpečené složky, zatímco synchronizované originály zůstanou v úložišti účtu Google a budou se nadále zobrazovat v aplikaci Galerie.
Naopak fotografie a videa pouze v cloudu, která nemají původní soubory v aktuálním zařízení, nelze přesunout přímo do Zabezpečené složky. V takovém případě musíte před jejich přesunutím stáhnout původní soubory do zařízení.
Odstranění nebo obnovení položek
Smazáním synchronizované fotky v Galerii nebo ve Fotkách Google ji odstraníte z obou míst a přesunete ji na 30 dní do Koš.
Poznámka: Odstraněním položek v Galerii Koš se původní soubory trvale odstraní z úložiště účtu Google.
Správa a rozšíření úložiště
Synchronizaci Samsung Gallery můžete používat s 15 GB bezplatného cloudového úložiště, které je součástí každého účtu Google, aniž byste si museli předplatit placený tarif úložiště Google. Pokud potřebujete další úložný prostor, můžete si předplatit tarif Google One. Stávající předplatitelé služby Google One se mohou přihlásit pomocí svého účtu Google a nadále používat svůj stávající tarif.
Chcete-li uvolnit místo v úložišti účtu Google, použijte funkci správy úložiště Google One k odstranění nepotřebných souborů. Upozorňujeme však, že odstraněním synchronizovaných fotek v aplikaci Fotky Google je také odstraníte ze zařízení Samsung a aplikace Galerie.
Poznámka: Snížení úrovně nebo zrušení tarifu úložiště Google One nebude mít za následek okamžité odstranění dříve uložených dat. Některé služby Google však mohou být omezeny (např. odesílání a přijímání e-mailů v Gmailu) a pokud se tím nebudete zabývat déle než 2 roky, data mohou být smazána.
Cloudová synchronizace Galerie Samsung s Google je samostatná služba oddělená od zálohování do Fotek Google a k používání synchronizace Galerie nemusíte instalovat aplikaci Fotky Google.
Pokud pro obě služby používáte stejný účet Google, synchronizace Galerie Samsung a zálohování do Fotek Google sdílejí stejný úložný prostor účtu Google.
Pokud už zálohujete fotky a videa pomocí Fotek Google, fotky a videa dříve zálohované do Fotek Google zůstanou beze změny a po integraci se fotky a videa v Galerii budou automaticky synchronizovat s Fotkami Google.
Fotografie již nahrané prostřednictvím funkce zálohování se nezobrazí jako duplicitní. I když současně používáte zálohování Fotek Google a synchronizaci Galerie, totožné fotografie se nenahrají dvakrát.
Pokud jste však při používání obou funkcí v aplikaci Fotky Google používali kvalitu šetřící úložiště, fotky uložené v úložišti Google prostřednictvím synchronizace s Galerií se budou i nadále ukládat v původní kvalitě.
Poznámka: Pouze fotografie a videa synchronizované prostřednictvím aplikace Galerie po zapnutí synchronizační služby se zobrazí v aplikaci Samsung Gallery. Fotografie a videa uložené v úložišti účtu Google předtím zůstanou v úložišti, ale automaticky se nezobrazí v aplikaci Samsung Gallery.
Podmínky a zásady
Synchronizace galerie vyžaduje před použitím propojení s účtem Google. Fotografie a videa synchronizovaná prostřednictvím služby se ukládají do úložiště účtu Google a jsou chráněna opatřeními na ochranu soukromí a zabezpečení úložiště účtu Google. Zásady se uplatňují podle konkrétních kategorií následovně:
Položky, na které se vztahují zásady aplikace Samsung Gallery:
- Data zobrazená v aplikaci Galerie
- Funkce, která synchronizuje data z aplikace Galerie do úložiště Google
Položky, na které se vztahují smluvní podmínky a zásady společnosti Google:
- Správa a odstranění uložených dat
- Nakládání s dlouhodobě nevyužívanými daty
- Data uložená v úložišti účtu Google
- Nákup placeného úložného prostoru
Děkujeme vám za vaši reakci
Odpovězte prosím na všechny otázky.