Kako izvršiti vraćanje na tvorničke postavke na uređaju Samsung Galaxy

Datum zadnjeg ažuriranja : 03.09.2026

Vraćanjem telefona na tvorničke postavke vraćaju se zadane tvorničke postavke i brišu svi osobni podaci pohranjeni na uređaju. Prije početka svakako sigurnosno kopirajte sve važne podatke, uključujući fotografije, videozapise i dokumente.

Zaslon telefona Samsung Galaxy s ikonom za poništavanje na njemu.

Napomena: Nazivi izbornika, postavke i rasporedi zaslona mogu se razlikovati ovisno o modelu i verziji softvera.

Vraćanje na tvorničke postavke vraća telefon na tvorničke postavke i uklanja sve osobne podatke. Slijedite korake u nastavku za vraćanje na tvorničke postavke.

Napomena: Ako je na uređaju prijavljen Samsung račun, morate unijeti lozinku Samsung računa kako biste dovršili postupak vraćanja na tvorničke postavke.

Izbornik Postavke s istaknutom opcijom Opće upravljanje. Izbornik Postavke s istaknutom opcijom Opće upravljanje.

Korak 1. Otvorite Postavke > Odaberite Opće upravljanje.

Izbornik Opće upravljanje s istaknutom opcijom Ponovno postavljanje. Izbornik Opće upravljanje s istaknutom opcijom Ponovno postavljanje.

Korak 2. Dodirnite Ponovno postavljanje.

Zaslon Ponovno postavljanje s istaknutom opcijom Vraćanje tvorničkih postavki. Zaslon Ponovno postavljanje s istaknutom opcijom Vraćanje tvorničkih postavki.

Korak 3. Dodirnite Vraćanje tvorničkih postavki.

Zaslon Vraćanje tvorničkih postavki s istaknutim gumbom Ponovno postavljanje. Zaslon Vraćanje tvorničkih postavki s istaknutim gumbom Ponovno postavljanje.

Korak 4. Dodirnite Ponovno postavljanje.

Zaslon Ponovno postavljanje s istaknutim gumbom Obriši sve. Zaslon Ponovno postavljanje s istaknutim gumbom Obriši sve.

Korak 5. Dodirnite Obriši sve.

Zaslon Samsung računa s nekoliko lozinki u polju za unos. Zaslon Samsung računa s nekoliko lozinki u polju za unos.

Korak 6. Unesite lozinku za Samsung račun kako biste dovršili vraćanje na tvorničke postavke.

Što je Google FRP?

Googleova zaštita od vraćanja na tvorničke postavke (FRP) sigurnosna je značajka osmišljena za zaštitu vašeg uređaja ako se izgubi ili bude ukraden.

Kada je Google račun registriran na uređaju, FRP može zahtijevati potvrdu računa nakon vraćanja na tvorničke postavke prije ponovne upotrebe uređaja.

Ova je značajka uključena na uređajima sa sustavom Android koji koriste Android 5.1 (Lollipop) i novije verzije kao dio Googleovih sigurnosnih pravila.

Kada se aktivira FRP?

FRP se aktivira kada se uređaj resetira metodama koje nisu opcija vraćanja na tvorničke postavke u Postavkama.

Nakon ponovnog pokretanja uređaja možda ćete morati potvrditi Google račun koji je prethodno bio registriran na uređaju prije nego što se postavljanje može nastaviti.

Na uređajima s operacijskim sustavom Android 9 i novijim verzijama možda ćete moći potvrditi vlasništvo i pomoću prethodno konfigurirane metode zaključavanja zaslona, kao što su uzorak, PIN ili lozinka.

Napomena: Ako se ne sjećate lozinke za Google račun ili ne možete dovršiti potvrdu Google računa nakon vraćanja na tvorničke postavke, posjetite Samsung servisni centar za pomoć.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama

Code to Open Chat Window