Gebruik de Samsung Galaxy SmartTag en SmartTag+

SmartTag wordt op een stuk bagage geplaatst

Ben je vergeetachtig? Ben je ooit iets belangrijks kwijtgeraakt? Het kan de beste overkomen. Of misschien heb je wel een huisdier wat wegloopt. Met de nieuwe Samsung Galaxy SmartTag en SmartTag+, hoef je in geen van deze situaties in paniek te raken. Deze hightech -trackers kunnen aan een voorwerp worden bevestigd en worden gevolgd met behulp van de SmartThings app. En het beste ervan? Je hoeft niet te betalen voor de basis trackingdienst.

Opmerking: De Samsung Galaxy SmartTag en SmartTag+ zijn compatibel met Galaxy-telefoons en -tablets die de nieuwste versie van de SmartThings-app gebruiken.

Om je Galaxy SmartTag of SmartTag+ op afstand te kunnen volgen en zoeken, moet je deze verbinden met SmartThings. Binnen een paar minuten heb je een betrouwbare manier om belangrijke items te volgen. Volg de onderstaande gids om je Galaxy SmartTag of SmartTag+ aan te sluiten op SmartThings.

1 Open de SmartThings-app en druk op de knop op de Galaxy SmartTag.
2 Er verschijnt een pop-up zodra de Galaxy SmartTag is gedetecteerd; selecteer Nu toevoegen.

Opmerking: Als er geen pop-up verschijnt, tik je op Apparaten, tik je op Toevoegen (het plusteken) en vervolgens op Apparaat toevoegen. Tik op het tabblad Per merk en kies Samsung. Tik op Tag/Tag/Traceren vervolgens op Galaxy SmartTag.

Toevoegen is nu geaccentueerd in de SmartThings-app
3 Selecteer de cirkel en tik op Akkoord.
4 Tik op start Kies, als je daarom wordt gevraagd, de gewenste Locatie en Kamer voor het toestel
Locatie en Kamerselectievakjes in de SmartThings app
5 Druk op de knop in het midden van de Galaxy SmartTag. Het apparaat zal een geluid maken om te bevestigen dat het in koppel-modus is.
6 Volg de instructies op het scherm om de verbinding te voltooien.
7 Zodra je klaar bent, is het apparaat beschikbaar in de SmartThings Find functie. Zie het volgende gedeelte voor meer informatie over het volgen van de Galaxy SmartTag met behulp van SmartThings Find.

Als je in paniek bent en de Galaxy SmartTag niet kunt vinden, zul je blij zijn te weten dat er verschillende manieren zijn om deze te vinden.

1 Open de SmartThings, tik op het tabblad Apparaten en tik vervolgens op het pictogram Start.
2 Selecteer de gewenste locatie en veeg door de kamers om je tag te vinden.
3 Selecteer je Galaxy SmartTag of SmartTag+ en selecteer vervolgens Kaart weergeven.
4 Dit zal SmartThings Find openen. Met deze functie kun je de Galaxy SmartTag en andere mobiele apparaten volgen die zijn toegevoegd aan je SmartThings-account. Als deze wordt gedetecteerd, wordt de locatie van de Galaxy SmartTag bij benadering weergegeven.
SmartTag-apparaatkaart met opties Zoeken in de buurt, Navigeren en Bellen in de SmartThings-app

Als je hem nog steeds niet kunt vinden, kun je deze extra opties gebruiken om te bepalen waar hij zich bevindt:

• Zoek dichtbij: Gebruik dit om je te helpen het toestel te lokaliseren als je weet dat het ergens in de buurt is. Het zal je laten weten of het signaal van de Galaxy SmartTag zwak of sterk is. Het groene gebied wordt groter naarmate je dichter bij het toestel komt en het signaal sterker wordt.
  • Navigeer: Gebruik deze functie wanneer de locatie van het toestel op de kaart verschijnt, maar je niet zeker weet hoe je er moet komen. Dit zal de locatie van het toestel in Google Maps weergeven, zodat je er met een GPS naartoe kunt navigeren.
  • Overgaan: Tik hierop om de Galaxy SmartTag een piepend geluid te laten maken. Hij blijft rinkelen tot je op Stop tikt. Deze functie is handig als je weet dat het apparaat dichtbij is en wat extra hulp nodig hebt om het te vinden.

Zodra de Galaxy SmartTag of SmartTag+ is aangesloten op je telefoon of tablet, kun je op de knop van de tag drukken om een routine uit te voeren. Je hoeft alleen maar acties in te stellen voor je Galaxy SmartTag in de SmartThings-app.

1 Open de SmartThings-app en tik vervolgens op het Toetsenbord-tabblad.
2 Tik op het pictogram Home en selecteer vervolgens de gewenste locatie. Veeg door de kamers om je Galaxy SmartTag of SmartTag+ te vinden en selecteer deze.
3 Veeg naar en tik op Ingedrukt om te kiezen wat er gebeurt als je op de knop op de Galaxy SmartTag drukt.

Opmerking: Je kunt ook op Held tikken om te kiezen wat er gebeurt als je de knop ingedrukt houdt.

Automatiseringsoptie voor de tag
4 Tik op Toevoegen (het plusteken) en selecteer vervolgens de functie die je wilt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld tikken op Apparaten besturen, Iemand op de hoogte stellen of Scènes uitvoeren.
Plus-pictogram gemarkeerd op SmartTag, Instelling ingedrukt
5 Gebruik de instructies op het scherm om de functie in te stellen, tik daarna op Volgende.
6 Kies de actie voor de routine, zoals het inschakelen van een licht.
7 Als je klaar bent, tik je op Opslaan om je routine op te slaan.

Als je je Galaxy SmartTag niet langer wilt gebruiken, moet je deze eerst verwijderen uit de SmartThings Find-functie.

1 Open de SmartThings-app, tik op het tabblad Leven en tik vervolgens op het pictogram SmartThings Find.
2 Tik op het menu-pictogram in de rechterbenedenhoek, tik op Meer opties (de drie verticale stippen) en vervolgens op Stel favoriet in.
3 Deselecteer de Galaxy SmartTag en alle andere apparaten die je niet in SmartThings Find wilt laten verschijnen en tik vervolgens op Opslaan.
4 De tag en het apparaat (de apparaten) zullen niet langer worden gevolgd in SmartThings Find.

De vorige stappen verwijderen alleen de tag uit SmartThings Find. Om de Galaxy SmartTag volledig te verwijderen uit de SmartThings app:

1 Open de SmartThings-app tik op het tabblad Apparaten en tik vervolgens op het pictogram Start. Selecteer de gewenste locatie en veeg door de kamers om je tag te vinden.
2 Blijf je tag aanraken en tik vervolgens op Bewerken.
3 Tik op Apparaat verwijderen en tik vervolgens op Verwijderen om te bevestigen.
Verwijderen gemarkeerd in SmartThings app

De Galaxy SmartTag gebruikt een CR2032-batterij, een kleine lithiumbatterij in de vorm van een muntstuk. Het is dezelfde soort batterij die gewoonlijk in polshorloges wordt gebruikt. Met andere woorden, je hoeft het niet op te laden.

Afhankelijk van je gebruik en andere factoren gaan CR2032 batterijen ongeveer een jaar mee, dus je hoeft je voorlopig geen zorgen te maken over het vervangen ervan.

Om het batterijniveau te bekijken, open je de SmartThings-app, selecteert je jouw Galaxy SmartTag; het huidige batterijniveau wordt onder aan het scherm weergegeven.

Als de batterij leeg is, kun je hem gemakkelijk vervangen. Volg gewoon deze eenvoudige stappen:

SmartTag-gebruikersinterface in de SmartThings-app die het batterijniveau weergeeft
1 Steek je vingertop of een plat voorwerp (zoals een plectrum of een creditcard) in de inkeping aan de onderkant van de Galaxy SmartTag en trek eraan totdat de tag opengaat.
De Samsung SmartTag openen voor de batterij
2 Verwijder de oude batterij en vervang hem binnen 10 seconden door een nieuwe.
3 Klik dan het deksel weer op zijn plaats.

Als je Galaxy SmartTag niet naar behoren werkt, of als je van plan bent deze op een andere telefoon aan te sluiten, kun je een reset uitvoeren. Om dit te doen, moet je de batterij fysiek verwijderen en opnieuw plaatsen.

1 Open eerst het batterijdeksel van de Galaxy SmartTag. Steek je vingertop of een plat voorwerp (zoals een plectrum of een creditcard) in de inkeping aan de onderkant van de Galaxy SmartTag en trek eraan totdat de tag opengaat.
2 Verwijder de batterij en houd de knop in het midden van de Galaxy SmartTag ingedrukt.
Batterij verwijderen uit SmartTag
3 Plaats de batterij terug terwijl je de knop ingedrukt houdt.

Opmerking: Als het apparaat een geluid maakt, direct na het terugplaatsen, probeer deze stappen dan opnieuw.

4 Houd de knop vijf seconden ingedrukt en laat hem dan los.
5 Klik het batterijdeksel van de tag terug op zijn plaats. Het apparaat zou nu gereset moeten zijn.
Batterijdeksel wordt teruggeklikt op SmartTag
6 Als je van plan bent de Galaxy SmartTag op een andere telefoon aan te sluiten, moet je deze eerst uit de SmartThings-app verwijderen. Navigeer naar en open SmartThings op je telefoon, tik vervolgens op het tabblad Apparaten en tik vervolgens op het pictogram Start. Selecteer de gewenste locatie en veeg door de kamers om je tag te vinden.
7 Blijf je tag aanraken en tik vervolgens op Bewerken.
8 Tik op Verwijder apparaat, tik daarna op Verwijder om te bevestigen. Nu wordt de Galaxy SmartTag volledig verwijderd uit SmartThings, en kun je deze desgewenst weer toevoegen of aan een andere telefoon toevoegen.
9 Als je na het uitvoeren van de bovenstaande stappen nog steeds problemen ondervindt met de Galaxy SmartTag, neem dan contact op met Samsung Support.

Opmerking: De Samsung Galaxy SmartTag+ is compatibel met Android OS 8.0 of hoger. Om de AR-functie te kunnen gebruiken, moet je Galaxy-telefoon of -tablet echter wel Android 11 of hoger ondersteunen. De functie is momenteel beschikbaar op Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra en Z Fold 2. iOS-apparaten en Android-apparaten van derden worden niet ondersteund.

De Galaxy SmartTag+ is vergelijkbaar met de Galaxy SmartTag, maar biedt ook de mogelijkheid om je verloren bezit terug te vinden met behulp van augmented reality (AR) via Ultra-wideband technologie. Deze functie maakt gebruik van de camera van je telefoon om de exacte locatie van de Galaxy SmartTag+ te bepalen als deze zich binnen 15 meter bevindt, wat handig is als je thuis of in de buurt een voorwerp bent kwijtgeraakt.

1 Zodra je de Galaxy SmartTag+ hebt aangesloten op de SmartThings-app op je telefoon of tablet, open je de app en tik je op het tabblad Leven. Tik op de SmartThings Find kaart.
2 Zorg ervoor dat je jouw Galaxy SmartTag+ hebt geselecteerd en tik vervolgens op Zoek in de buurt.
3 Wacht een paar seconden en tik dan op Zoeken met camera.

Opmerking: De optie Zoeken met camera verschijnt mogelijk niet als het signaal te zwak is.

4 Het kan zijn dat je toestemming moet geven voordat je de camera opent. Vervolgens richt je jouw toestel rond je huidige locatie.
5 Als het signaal sterk genoeg is, zie je pijlen op het scherm die je in de juiste richting wijzen als je de Galaxy SmartTag+ nadert.
Telefoon met AR om verloren sleutels te vinden
6 Tik op het muzieknoot pictogramom de Galaxy SmartTag+ te laten rinkelen, zodat deze gemakkelijker te vinden is.
7 Als je dicht genoeg bij de Galaxy SmartTag+ en het ontbrekende item komt, verschijnt er een pop-up bericht dat je laten weten dat het in de buurt is.

Welke apparaten zijn compatibel met de Galaxy SmartTag+?

De Galaxy SmartTag+ is compatibel met Android OS 8.0 of hoger. Om de AR-functie te kunnen gebruiken, moet je Galaxy-telefoon of -tablet echter wel Android 11 of hoger ondersteunen. De functie is momenteel beschikbaar op Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra en Z Fold 2. Android- en iOS-apparaten van derden worden niet ondersteund.

Waarom loopt de batterij snel leeg op mijn Galaxy SmartTag+?

De batterij kan sneller leeg raken als je de AR-findingfunctie vaak gebruikt, of als de Galaxy SmartTag+ voor een lange periode onbeheerd wordt achtergelaten.

Hoe gebruik ik de AR-functie met de camera?

Verbind eerst de Galaxy SmartTag+ met de SmartThings app op je telefoon of tablet. Open de SmartThings-app, tik op het tabblad Life en tik vervolgens op de SmartThings Find-kaart. Tik op Zoeken in de buurt en richt je toestel rond je huidige locatie. Als je dicht genoeg bij het vermiste voorwerp komt, wordt de Galaxy SmartTag+ geactiveerd. Je zult ook groene en zwarte pijlen op het scherm zien wanneer je de Galaxy SmartTag+ nadert.

Wat zijn de werkingsvoorwaarden van de AR-findingfunctie?

Je telefoon of tablet moet ultrabreedbandsignalen ondersteunen om de AR-findingfunctie te kunnen gebruiken. De functie werkt mogelijk niet op plaatsen waar het moeilijk is signalen te ontvangen, zoals kofferbakken van voertuigen, stalen laden, smalle binnenomgevingen en andere gesloten ruimten. Bovendien werkt het mogelijk niet als je apparaat is gemonteerd of in de tegenovergestelde richting van de Galaxy SmartTag+ is gericht.

Wat is ongeveer de afstand waarbinnen de AR-findingfunctie werkt?

De AR-finding kan de Galaxy SmartTag+ lokaliseren binnen 15 meter van je telefoon of tablet.

Hoe gebruik je de Samsung Members-app?

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobiel, tablet of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.