Hoe gebruik ik Samsung Pass?

Samsung Pass OTP (One Time Password, eenmalig wachtwoord) biedt Galaxy gebruikers een geavanceerd beveiligingsniveau om op een handigere manier toegang te krijgen tot beveiligde online accounts of diensten zonder dat er een aparte app of SMS-dienst nodig is.

Afbeelding van het Samsung Pass-logo.

Hoe registreeer ik Samsung Pass OTP voor een app of website?

Afbeelding van tweestapsbeveiligingsinstellingen voor app of website Afbeelding van tweestapsbeveiligingsinstellingen voor app of website

Stap 1. Open de beveiligingsinstellingen van een app of website en selecteer “Tweestapsverificatie”.

Afbeelding van tweestapsbeveiligingsinstellingen met verificatie-appinstelling. Afbeelding van tweestapsbeveiligingsinstellingen met verificatie-appinstelling.

Stap 2. Selecteer vervolgens “Verificatie-app” als verificatiemethode.

Afbeelding van de tweestapsverificatie OTP-code voor een app of website. Afbeelding van de tweestapsverificatie OTP-code voor een app of website.

Stap 3. Kopieer de OTP-code gegenereerd door de tweestapsverificatie.

Afbeelding van aanmeldingsinformatie voor Samsung Pass. Afbeelding van aanmeldingsinformatie voor Samsung Pass.

Stap 4. Open de Samsung Pass app en selecteer “aanmeldingsinformatie”.

Afbeelding van Samsung Pass-instellingen met optie code of sleutel invoeren. Afbeelding van Samsung Pass-instellingen met optie code of sleutel invoeren.

Stap 5. Voer de OTP-sleutelcode van de app of website in bij OTP-registratie.

Afbeelding van het scherm wanneer de verificatie is voltooid. Afbeelding van het scherm wanneer de verificatie is voltooid.

Verificatie en registratie zijn voltooid.

Let op: Om een app of website uit Samsung Pass te verwijderen, open je de beveiligingsinstellingen van de app of website en schakel je vervolgens de Tweestapsverificatie uit. Vervolgens kun je de app of website verwijderen uit Samsung Pass.

Hoe kan ik de automatische inlogcode/OTP invoeren in een app of op een website?

Afbeelding van app of website met inlogverificatiescherm. Afbeelding van app of website met inlogverificatiescherm.

Stap 1. Open geregistreerde app of website en klik op de verificatiecode die Samsung Pass verstrekt.

Afbeelding van de Samsung Pass loginpagina. Afbeelding van de Samsung Pass loginpagina.

Stap 2. Bevestig je gegevens.

Afbeelding van automatisch ingevoerde inlogcode op de inlogpagina van de app of de website. Afbeelding van automatisch ingevoerde inlogcode op de inlogpagina van de app of de website.

Stap 3. Nadat je dit hebt gedaan is de tweestapsverificatie voltooid.

Afbeelding van het scherm nadat de verificatie is voltooid. Afbeelding van het scherm nadat de verificatie is voltooid.

Verificatie is voltooid.

Let op: De automatische invoer van OTP-codes wordt in sommige apps of websites mogelijk niet ondersteund. In dit geval moet de code handmatig worden ingevoerd.

Hoe kan ik handmatig de inlogcode/OTP invoeren voor een app of website?

Afbeelding van de aanmeldingsinformatie voor Samsung Pass. Afbeelding van de aanmeldingsinformatie voor Samsung Pass.

Stap 1. Open de Samsung Pass app en selecteer “aanmeldingsinformatie”.

Afbeelding van Samsung Pass aanmeldingsgegevens met de optie om de verificatiecode te kopiëren. Afbeelding van Samsung Pass aanmeldingsgegevens met de optie om de verificatiecode te kopiëren.

Stap 2.Kopieer de verificatiecode.

Afbeelding van het scherm van de app of website waar de inlogcode moet worden ingevoerd. Afbeelding van het scherm van de app of website waar de inlogcode moet worden ingevoerd.

Stap 3. Voer de code in op de app of de website.

Afbeelding van de bevestiging dat de tweestapsverficiatie is voltooid. Afbeelding van de bevestiging dat de tweestapsverficiatie is voltooid.

De verificatie is nu voltooid.

Wat moet ik doen als ik mijn apparaat vervang?

Voor apps of websites met geregistreerde tweestapsverificatiecodes in Samsung Pass wordt synchronisatie via Samsung Cloud ondersteund. Daarom is het, zelfs als het apparaat wordt vervangen, mogelijk om geregistreerde tweestapsverificatiegegevens samen met de inloggegevens te synchroniseren en te gebruiken via Samsung Cloud.