Sleutels aanmaken en gebruiken

Sleutels veranderen de manier waarop mensen toegang krijgen tot hun websites en apps. Voor deze nieuwe inlogmethode heb je geen combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord meer nodig. Sleutels worden op je telefoon opgeslagen in Samsung Pass, in plaats van op een server waar ze kunnen lekken. Zo kun je eenvoudig inloggen met je vingerafdruk.

Een Samsung Galaxy-telefoon en een illustratie van een man die een sleutel in een slot steekt.

Opmerking: Sleutels worden niet door elke website of app ondersteund.

Een sleutel aanmaken

Stap 1. Navigeer naar een willekeurige app die compatibel is met een sleutel en open deze. Log in en ga naar Profiel > Account > Sleutel instellen.

Stap 2. Zorg dat je Samsung Pass-account is geselecteerd. Tik op Maken > Sleutel opslaan.

Pop-upvenster om te selecteren in welk account de sleutel moet worden opgeslagen.

Opmerking: Het menu voor het maken van een sleutel kan per app, website of besturingssysteem verschillen.

Een sleutel op mijn telefoon gebruiken

Stap 1. Open een willekeurige app die compatibel is met een sleutel. Tik vervolgens op Inloggen met een sleutel.

Inloggen met een sleutel is geselecteerd.

Stap 2. Zorg dat je Samsung Pass-account waarin je sleutels worden opgeslagen, is geselecteerd en tik vervolgens op Inloggen.

Pop-upvenster om het account te kiezen waar je je sleutel hebt opgeslagen en log in.

Opmerking: Menu's kunnen per app, website of besturingssysteem verschillen.

Sleutels op andere apparaten gebruiken

Stap 1. Log op je pc of tablet in met een sleutel. Selecteer vervolgens Een ander apparaat.

Stap 2. Gebruik je Galaxy-telefoon om de QR-code te scannen die op het scherm wordt weergegeven.

Stap 3. Tik op Gebruik sleutel om in te loggen. Zodra de sleutel is geverifieerd, is het inloggen op je pc of tablet voltooid.

Opmerking: Menu's kunnen per app, website of besturingssysteem verschillen.