Veelgestelde vragen over Samsung Portable SSD

Laptop en een aangesloten blauwe portable SSD kaart en wat papierwerk.

Hier vind je de veelgestelde vragen en oplossingen voor je computerleven dat een upgrade heeft ondergaan met Samsung V-NAND SSD.

Installatie

Samsung portable SSD's zijn geformatteerd met het exFAT-bestandssysteem (compatibel met macOS/Windows).

Het systeem herkent de externe SSD automatisch.

SSD's van Samsung voldoen aan de IDEMA-normen (International Disk Drive Equipment and Materials).

Het verschil tussen de werkelijke capaciteit en de weergegeven capaciteit is echter het gevolg van de verschillende methoden om 1GB weer te geven. Om het makkelijker te maken voor consumenten drukt de fabrikant 1GB uit als 1.000MB in plaats van 1.024MB, maar de berekening is gebaseerd op 1.024MB wanneer het besturingssysteem de capaciteit berekent.

Productinformatie

De Samsung portable SSD ondersteunt de USB 3.2-interface en is geoptimaliseerd om te werken met USB 2.0-gebaseerde apparaten.

De Samsung portable SSD-producten werken met een voeding van slechts 2,5 W (5V/0,5A).

Bij interne tests worden de externe SSD T7, T7 Shield en T9 met succes herkend en kunnen ze gegevens overzetten op iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max.

Volgens de officiële vereisten van Apple moet het aangesloten externe opslagapparaat bij video-opnamen in ProRes 4k 60fps op de iPhone 15 een maximaal stroomverbruik hebben van minder dan 4,5 W en moet het duurzame prestaties leveren van 220 MB/s of meer.

De Samsung portable SSD-producten (T9, T7 Shield, T7) voldoen aan deze eisen bij kamertemperatuur (25°C).

Samsung heeft door middel van een interne evaluatie bevestigd dat de Portable SSD T9, T7 Shield en T7 in staat zijn om ProRes 4K 60fps video op te nemen op de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max.

De portable SSD van Samsung is veilig ontworpen om te voorkomen dat de oppervlaktetemperatuur boven een bepaalde temperatuur stijgt in overeenstemming met de internationale veiligheidsnorm IEC62368-1 zodat gebruikers tijdens het gebruik van het product geen brandwonden kunnen oplopen.

Samsung raadt aan om de originele USB Type-C kabel te gebruiken die bij de portable SSD-producten van Samsung  wordt geleverd.

Niet-originele kabels kunnen ertoe leiden dat het apparaat niet wordt herkend of dat de prestaties verslechteren.

De portable SSD van Samsung kan geformatteerd worden met het APFS-bestandssysteem.

Raadpleeg de formatteringsmethode van Apple voor meer informatie over het formatteren van bestanden.

De portable SSD van Samsung is bij levering ingesteld op het exFAT-bestandssysteem.

Het exFAT-bestandssysteem wordt ook herkend door Mac en iPhone 15, en ProRes-video-opname is mogelijk.

Nee, dat kan niet.

Alleen systemen met een Thunderbolt (ten minste Gen 3) USB-C-poort gemarkeerd met een bliksemschichtsymbool zijn beschikbaar.

Ja, dat is mogelijk.

Schakel de wachtwoordbeveiliging uit om de Samsung portable SSD vrij te kunnen gebruiken.

Het wachtwoord kan worden gewijzigd via de Samsung SSD Magician-software, Samsung Portable SSD-software of mobiele app.

Het T7 shield heeft een IP65-classificatie.

IP-classificatie (Ingress Protection) en -klasse verwijzen naar water- en stofbestendigheidsklassen die zijn erkend door middel van tests onder gecontroleerde omstandigheden.

De water- en stofbestendigheid kunnen echter variëren, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.

De garantie dekt geen schade veroorzaakt door vloeistof of stof.

De voorwaarden voor de IP65-test zijn als volgt:

IPX5-testvoorwaarde: Het apparaat wordt gedurende 3 minuten blootgesteld aan zoet water uit een spuitmond (Φ6,3 mm) met een snelheid van 12,5 l/min.

IP6X-testvoorwaarde: Het apparaat wordt blootgesteld aan 2kg/m³ actief stof met een druk van minder dan 2kPa gedurende 8 uur in een vacuümkamer (Dit betekent dat het apparaat bestand is tegen een waterstraal onder lage druk en binnendringend stof uit elke richting).

[Voorzorgsmaatregelen voor gebruik].

Als het product nat is, verwijder vocht dan met een droge handdoek, tissue, enz.

(vooral het verbindingsdeel van een connector).

Onderdompeling en vochtigheid kunnen storingen veroorzaken, dus droog het product volledig af voor gebruik.

Als het product nat wordt of wordt ondergedompeld in vloeistoffen (het product dat de waterdichte functie ondersteunt, volgt de voorzorgsmaatregelen om de waterdichte toestand te behouden niet op), dan verandert het indicatorlabel voor waterschade dat in het product is aangebracht.

Storingen die om deze redenen worden veroorzaakt, vallen niet onder de garantie.

De kabel die wordt meegeleverd met de T7 Shield is niet waterbestendig.

Het gebruik van een natte kabel kan storingen veroorzaken.

Droog de kabel volledig af voor gebruik.

Firmware en Software

Een firmware-update van de portable SSD is niet mogelijk wanneer deze is aangesloten op de iPhone 15-serie.

Je kunt de firmware bijwerken naar de nieuwste versie door de Samsung portable SSD aan te sluiten op een Windows- of Mac-pc en de Samsung Magician-software te installeren.

Samsung raadt aan om de nieuwste firmware en Magician-software te gebruiken.

Regelmatige updates zijn nodig om de laatste versie van de firmware en software te onderhouden en verbeteringen toe te voegen aan de klantervaring, waaronder operationele stabiliteit en prestatieoptimalisatie.

De Samsung SSD-firmware kan worden bijgewerkt op een pc (Windows of macOS) met behulp van de Samsung SSD Magician-software en Samsung portable SSD-software.

De nieuwste versie van de Magician-software kan worden gedownload van de Samsung-website.

Als er nieuwe firmware voor de portable SSD van Samsung beschikbaar is, verschijnt er een bericht 'Nieuwe versie (versienummer)' naast de updateknop op het scherm voor het bijwerken van de firmware.

[Waarschuwing]

Maak een back-up van de gegevens en sluit alle actieve toepassingen af voor het updaten van de firmware.

(behalve Samsung Magician- en portable SSD-software)

Schakel de stroom niet uit terwijl de firmware wordt geüpdatet.

Nadat de update is voltooid, moet de externe SSD opnieuw worden aangesloten.

Het proces voor de firmware-update heeft geen invloed op de gegevens die op de schijf zijn opgeslagen.

Het is echter sterk aan te raden om een back-up van je gegevens op een andere schijf te maken voordat je de firmware update om het risico op eventualiteiten te verkleinen.

Nee. Als de firmware eenmaal is geüpgraded, kan deze niet meer worden teruggezet naar de vorige versie.

Alle firmware-versies worden grondig getest voordat ze worden uitgebracht om te zorgen voor optimalisatie op het gebied van prestaties, stabiliteit en compatibiliteit, dus het is niet nodig om terug te gaan naar de vorige firmware-versie.

Om de informatie over de geïnstalleerde versie van Samsung Magician te controleren en om te zien of de geïnstalleerde versie de nieuwste versie van Samsung Magician is, klik je op de knop Update linksonder in het hoofdscherm van Samsung Magician.

Ga naar Samsung.com voor de meest recente informatie.

Ga naar de volgende website om de nieuwste software en handleidingen te downloaden.

De Samsung Magician-software is speciaal ontworpen voor SSD's van het merk Samsung.

Het maakt gespecialiseerd SSD-beheer mogelijk, zoals Firmware-update, Schijfgezondheidsstatus, Beveiligd wissen en Totaal aantal geschreven bytes, maar biedt geen ondersteuning voor SSD's van andere merken dan Samsung.

Raadpleeg voor gedetailleerde informatie over de Magician-software, inclusief systeemvereisten en beperkingen, de Magician-software Installatiegids.

Problemen oplossen

Dit probleem kan zich voordoen wanneer het Samsung portable SSD-stuurprogramma is geïnstalleerd in plaats van het SAT SMART-stuurprogramma op Mac OS. Als je het SAT SMART-stuurprogramma installeert, kun je de portable SSD van Samsung gebruiken. De wachtwoordbeveiliging van de Samsung portable SSD-software zal echter worden beperkt.

Dit kan het gevolg zijn van een nieuw beleid in Apple OS dat goedkeuring van de gebruiker vereist bij het installeren van software van derden die niet rechtstreeks door Apple wordt gedistribueerd.

Volg de instructies om problemen op te lossen hieronder:

Open 'Beveiliging en privacy' in het menu 'Systeemvoorkeuren' en klik op de knop 'Toestaan' naast het bericht 'Het laden van systeemsoftware van ontwikkelaar "Samsung Electronics" is geblokkeerd'. Sluit de Samsung portable SSD opnieuw aan op het Mac-systeem en start de Samsung externe SSD-software.

Daarna kun je de Samsung externe SSD gebruiken.

Als het probleem zich blijft voordoen nadat je de instructies voor het oplossen van problemen hebt gevolgd, neem dan contact op met het dichtstbijzijnde erkende servicecentrum van Samsung.

Raadpleeg de handleiding voor probleemoplossing voor portable SSD-softwarecompatibiliteit voor macOS op de officiële Samsung SSD-website.

Als je het apparaat op onjuiste wijze verwijdert nadat je het bericht hebt gezien dat er gegevens zijn gekopieerd, kan de gegevenskopie mislukken door een onvolledige update van het bestandssysteem..

Verwijder het apparaat veilig.

Het verlaten van de slaapstand terwijl het X5-product is aangesloten, kan een blauw scherm of kernel panic veroorzaken, afhankelijk van het pc-systeem.

Verwijder het X5-product voordat je de slaapstand inschakelt.

Als gevolg van het beleid om de schrijfcache uit te schakelen, kunnen de schrijfprestaties op bepaalde versies van Windows OS enigszins afnemen. Schakel de optie schrijfcache in om de schrijffunctionaliteit te verbeteren.

Dit kan het gevolg zijn van een beleid dat toestemming van de gebruiker vereist bij het installeren van software van derden die niet rechtstreeks door Apple wordt gedistribueerd op een nieuw uitgebrachte MacPC (Apple's eigen chip + macOS).

Volg deze stappen om het probleem op te lossen:

1. Ga in het systeem naar Utilities > Startup Security Utility > "Security Policy" > "Low Security" > en vink het vakje naast het bericht "Allow user management of kernel extensions from indentified developers" aan.

2. Herstart de computer na het wijzigen van de instellingen.

3. Installeer de nieuwste versie van de Portable SSD-software.

Dit bericht komt door het beleid van Android OS. Je kunt de Samsung Portable SSD en de Samsung Portable SSD mobiele app zonder beperkingen gebruiken.

Als je je wachtwoord bent vergeten, moet je je Samsung Portable SSD opnieuw af fabriek instellen. Neem contact op met het dichtstbijzijnde geautoriseerde Samsung-servicecentrum.

In het geval van een fabrieksreset worden alle gegevens die zijn opgeslagen op de SSD verwijderd. Samsung geeft onder geen enkele omstandigheid garantie op de gegevens die zijn opgeslagen op de Samsung Portable SSD.

Raadpleeg voor meer informatie de gebruikershandleiding of ga naar de officiële Samsung SSD website om contact op te nemen met het geautoriseerde Samsung servicecentrum.

De PSSD Host-software staat het gebruik van het €-symbool of spaties in het wachtwoord niet toe.

De volgende tekens zijn toegestaan voor een wachtwoord: abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ`1234567890-=~!@#$%^&*()_+[];',./{}:<>?|₩

Dit probleem kan worden veroorzaakt door een tijdelijk instabiele internetverbinding.

Download en installeer de nieuwste versie van de Portable SSD-software van de Samsung-website.

Veeg de vingerafdrukherkenningssensor schoon en probeer het opnieuw.

Controleer of deze goed is aangesloten op de USB-poort.

Er kan een probleem zijn met de USB-poort die wordt gebruikt.

Probeer een andere USB-poort aan te sluiten.

Als de portable SSD van Samsung niet wordt herkend door het systeem, ook al is deze correct aangesloten op de USB-poort, raadpleeg dan de gebruikershandleiding of de officiële Samsung SSD-website en neem contact op met het geautoriseerde Samsung servicecentrum.

Bij gebruik met een ingesteld wachtwoord wordt een beperkt deel van de Portable SSD weergegeven voor beveiligingsfuncties.

Ontgrendel de schijf via de Samsung Portable SSD-software of Magician-software om de volledige capaciteit van de schijf weer te geven.

T5 EVO-producten ondersteunen USB 3.2 Gen1 en leveren maximale prestaties wanneer ze worden aangesloten op een USB 3.2 Gen1 Type-C poort.

De prestaties die worden vermeld in de productspecificatie kunnen variëren, afhankelijk van de systeemhardware en -configuratie.

Bepaalde Portable SSD-producten hebben schokbestendige eigenschappen.

Dit betekent dat de test onder gecontroleerde omstandigheden een normale werking heeft opgeleverd.

De mate van impact van een val kan echter variëren, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.

De garantie dekt geen schade als gevolg van een val (inclusief externe schade).

SSD's van Samsung hebben een beperkte garantie.

Raadpleeg voor meer informatie de garantie-informatie op de website.

Ongeacht de gebruikte methode, het wijzigen van of knoeien met de Samsung SSD maakt de garantie van Samsung op de SSD ongeldig.

Na ontvangst van de SSD zal het door Samsung erkende servicecentrum de staat ervan beoordelen en het serienummer en de modelcode controleren om te bevestigen dat de garantie geldig is.

Zodra dit is geverifieerd, zal het door Samsung erkende servicecentrum de SSD inspecteren op eventuele problemen.

Als er een probleem is met de geretourneerde SSD die onder de garantie valt, zal het Samsung erkende servicecentrum de schijf omruilen voor een andere SSD en deze per post naar je opsturen.

Als er geen problemen worden gevonden of als wordt vastgesteld dat het probleem te wijten is aan verkeerd gebruik door de klant, zal het door Samsung erkende servicecentrum de originele SSD retourneren.

Lees de installatiehandleiding en FAQ zorgvuldig door voordat je het product terugstuurt om ongemak door onnodige retourzendingen te voorkomen.