De functie Omcirkel om te zoeken gebruiken op de Galaxy S24

Omcirkel om te zoeken is een Google-functie op de Galaxy S24 waarmee je snel informatie kunt zoeken over wat je op je scherm ziet—zoals afbeeldingen, video's of tekst—door je vinger of de S Pen te gebruiken. Leer hoe je Omcirkel om te zoeken kunt gebruiken om gemakkelijk naar afbeeldingsinformatie te zoeken in de Gallery-app, op internet, social media en meer.

Gebruik van de Galaxy S Pen om een afbeelding te omcirkelen met de functie Omcirkel om te zoeken.

De functie Omcirkel om te zoeken instellen

Met deze unieke functie kun je snel op het web naar items in een afbeelding of tekst zoeken zonder van app te wisselen of iets in te typen. Het enige wat je hoeft te doen is met je vinger of een S Pen het item of de tekst omcirkelen. De zoekopdracht wordt dan automatisch gestart. Deze functie werkt op alle apps die schermopname toestaan.

Opmerkingen:

• Omcirkel om te zoeken werkt alleen met een internetverbinding.
  • Wanneer Schermzoeken is niet beschikbaar verschijnt: Instellingen > Apps > Standaard-apps kiezen > Digitale-assistent-app > Schakel Afbeeldingen op scherm analyseren in.
Het scherm Instellingen met de optie Display ingeschakeld. Het scherm Instellingen met de optie Display ingeschakeld.

Stap 1. Open Instellingen > Tik op Display.

Navigatiebalk is geselecteerd. Navigatiebalk is geselecteerd.

Stap 2. Tik op Navigatiebalk.

Het scherm met de optie Omcirkel om te zoeken ingeschakeld. Het scherm met de optie Omcirkel om te zoeken ingeschakeld.

Stap 3. Zet de schakelaar voor Omcirkel om te zoeken aan.

Omcirkel om te zoeken gebruiken

Cirkel gebruiken om te zoeken op de Galaxy S24 Ultra Cirkel gebruiken om te zoeken op de Galaxy S24 Ultra

Met slechts een internetverbinding en een afbeelding op je Galaxy-telefoon kun je in een paar stappen eenvoudig op internet zoeken door een object in een afbeelding te omcirkelen.

Foto's van huisdieren in de Galerij-app. Foto's van huisdieren in de Galerij-app.

Stap 1. Tik op de home-toets en houd deze vast.

Omcirkel om te zoeken geactiveerd met een huisdier omcirkeld. Omcirkel om te zoeken geactiveerd met een huisdier omcirkeld.

Stap 2. Gebruik je vinger of een S Pen om een object te omcirkelen of aan te tikken.

De zoekresultaten voor het huisdier. De zoekresultaten voor het huisdier.

Stap 3. Zodra je de S Pen of je vinger van het scherm haalt, start de zoekopdracht.

Opmerking: Vanwege de aard van het zoekalgoritme kunnen zoekopdrachten naar dezelfde afbeelding verschillende resultaten opleveren.