De voorspellende tekst / autocompletion functie in- en uitschakelen op Samsung toestellen

De functie voor voorspellende tekst suggereert of corrigeert woorden terwijl je tekst typt op het Samsung-toetsenbord. Hiermee kan je snel en gemakkelijk tekst invoeren door woorden voor te stellen en te veranderen terwijl je typt. Wij laten leggen je uit hoe je deze functie aan en uit zet.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je toestel en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Volg om de software van je mobiele apparaat bij te werken, de volgende stappen:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Voorspellende tekst activeren of deactiveren

Als je de functie voor voorspellende tekst wilt gebruiken, kan je de instellingen voor voorspellende tekst snel openen wanneer het Samsung-toetsenbord geopend is. Volg de onderstaande stappen om de voorspellende tekst in of uit te schakelen.

Stap 1. Open het Samsung-toetsenbord via een Messenger-app of een webbrowser die het toetsenbord kan weergeven.

Stap 2. Tik op het Instellingen-icoon.

Stap 3. Tik op de schakelaar om Voorspellende tekst te activeren of te deactiveren.

Voorspellende tekst activeren

Let op: De instellingen voor Voorspellende tekst zijn ook beschikbaar via Instellingen > Algemeen beheer > Samsung-toetsenbordinstellingen.

Voorspellende tekst personaliseren (tekstsnelkoppelingen)

Met de tekstsnelkoppelingsfunctie kan je snel je veelgebruikte woorden en zinnen typen. Eenmaal toegevoegd, worden je tekstsnelkoppelingen weergegeven in de Voorspellende tekstbalk.

Stap 1. Tik op het Instellingen-icoon.

Stap 2. Zoek en selecteer Meer type-opties.

Tekst sneltoetsen stap1

Stap 3. Selecteer Tekstsnelkoppelingen.

Stap 4. Tik op het +-icoon rechts bovenaan het scherm.

Tekst sneltoetsen stap2

Stap 5. Voer de Verkorte zin en de Uitgebreide zin in.

Stap 6. Tik op de Toevoegen knop.

Tekst sneltoetsen stap3

Wanneer je je sneltoetszin op het Samsung-toetsenbord typt, verschijnt de uitgebreide zin die je hebt toegevoegd in het blauw. Je kunt het invoegen door op die zin te tikken.

Hoe verwijder ik een woord uit voorspellende tekstsuggesties

Als je een woord wilt verwijderen, typ je dit woord op het Samsung-toetsenbord in zodat het in de balk met voorspellende tekst verschijnt. Tik op het woord dat verschijnt, houd het vast en tik op OK om te bevestigen dat je het wil verwijderen.

Voorspellende tekst verwijderen

Let op:

• Sommige opties voor de voorspellende tekst zullen niet beschikbaar zijn voor oudere toestellen en besturingssystemen.
  • Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobieltjes, tablets of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Leden app.

Dit stelt ons in staat om beter te kijken naar wat er gebeurt. De gegevens worden geanonimiseerd en alleen voor de duur van het onderzoek bewaard. Lees meer over het versturen van een foutmelding via ‘Hoe gebruik je de Samsung Members-app’.