Galaxy eSIM en ondersteunde netwerkoperatoren

Hoe kan ik een Galaxy eSIM en ondersteunde netwerk providers toevoegen?

Galaxy eSIM (ingebouwde SIM) is een digitale SIM waarmee je mobiele data kunt gebruiken zonder een fysieke SIM-kaart (Mini SIM, Micro SIM, Nano SIM, enz.).

Afbeelding van een eSIM kaart.

Let op: De eSIM-service kan per land en provider verschillen

Om een eSIM aan je smartphone toe te voegen, heb je drie opties: een vooraf toegewezen plan installeren, een QR-code scannen of de informatie handmatig invoeren.

Voor meer informatie ga naar: het installeren van een eSIM of een Nano-SIM.

· Een vooraf toegewezen plan installeren.

Controleer voordat je begint bij je mobiele provider of deze optie beschikbaar is. Mogelijk wordt je gevraagd de EID van je telefoon op te geven. Je kunt dit vinden op de doos waarin je telefoon werd geleverd, of door te gaan naar Instellingen > Info telefoon> Statusgegevens

Afbeelding van SIM-beheer geselecteerd onder Verbindingen.  Afbeelding van SIM-beheer geselecteerd onder Verbindingen.

Stap 1. Ga naar “Instellingen” > “Verbindingen” > “SIM-beheer”.

Afbeelding van Toegevoegde eSIM in SIM-beheer.  Afbeelding van Toegevoegde eSIM in SIM-beheer.

Stap 2. Tik op “eSIM toevoegen” en je mobiele plan zal automatisch worden gedownload en geactiveerd worden op jouw eSIM.

· Een QR-code scannen

Je zal contact moeten opnemen met jouw mobiele provider om een QR-code te ontvangen.

1. Ga naar Instellingen > Verbindingen > SIM-beheer

2. Tik op eSIM toevoegen en Scan vervolgens de QR-code van de Serviceprovider

3. Scan de QR-code

4. Je mobiele plan zal automatisch worden gedownload en geactiveerd worden op jouw eSIM

Informatie handmatig invoeren

Sommige mobiele providers die eSIM ondersteunen, bieden een code om handmatig een eSIM toe te voegen.

1. Ga naar Instellingen > Verbindingen > SIM-beheer

2. Tik op eSIM toevoegen, Scan de QR-code van de Serviceprovider en voer vervolgens de Activatiecode in

3. Voer de informatie in die je van jouw mobiele provider hebt ontvangen.

4. Je mobiele plan zal automatisch worden gedownload en geactiveerd op de eSIM

· Een SIM-kaart van een ander Galaxy-apparaat overzetten

1. Op je nieuwe telefoon tik je op SIM overzetten van een ander apparaat

2. Op je oude telefoon tik je op Overzetten.

3. Je ziet vervolgens een pop-up waarin staat dat je de eSIM niet langer op je oude apparaat kunt gebruiken. Tik op OK

4. Selecteer jouw serviceprovider uit de lijst .

5. Selecteer jouw land in de lijst .

6. Voer op je oude telefoon de 6-cijferige verificatiecode in die je op je nieuwe telefoon ziet.

7. Selecteer nu jouw mobiele provider uit de lijst op je nieuwe telefoon

8. Tik op Overzetten

9. Tik op Overzetten op je oude telefoon en klik vervolgens op Klaar .

· Een SIM-kaart overzetten van een iOS-apparaat:

1. Tik op SIM overzetten van een ander apparaat

2. Tik op Overzetten via serviceprovider

3. Tik op de naam van jouw mobiele provider

4. Je wordt vervolgens naar de website van je mobiele provider geleid. Volg de instructies op het scherm

Let op: De beschikbaarheid van deze functie hangt af van jouw mobiele provider. Raadpleeg je mobiele provider voor meer informatie.

1. Ga naar Instellingen > Verbindingen > SIM-beheer

2. Tik op de SIM-kaart die je wil omzetten naar een eSIM

3. Tik op Omzetten naar eSIM

4. Tik in de pop-up op eSIM omzetten

5. Tik vervolgens op Toevoegen

6. Jouw eSIM is nu actief

Galaxy-apparaten die eSIM ondersteunen

• Galaxy S23 / S23+ / S23 Ultra, Galaxy S22 / S22+ / S22 Ultra, Galaxy S21 / S21+ / S21 Ultra, Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra
  • Galaxy Z Fold5 / Z Flip5, Galaxy Z Fold4 / Flip4, Galaxy Z Fold3 / Flip3, Galaxy Z Fold2, Galaxy Z Flip 5G, Galaxy Z Flip, Galaxy Fold
  • Galaxy Note20 / Note20 Ultra

Let op: Afhankelijk van het land van herkomst wordt eSIM mogelijk niet ondersteund, ook al staat jouw toestel in bovenstaande lijst. Controleer of je toestel deze functie in jouw land ondersteunt.

Netwerk providers die eSIM ondersteunen

Afrika

Azië en de Grote Oceaan en Australië

Europa

Centraal- en Zuid-Amerika

Midden-Oosten

Noord-Amerika