Controleer eerst de batterij-instellingen van uw telefoon

Selecteer het batterijpictogram in het Apparaatonderhoud. Selecteer het batterijpictogram in het Apparaatonderhoud.

1.

Ga onder 'Instellingen' naar 'Apparaatonderhoud' en tik op 'Batterij'.

Kies Meer in het menu Batterij. Kies Meer in het menu Batterij.

2.

Tik op 'Oplaadinstellingen'.

Bekijk het oplaadtype in de batterijinstellingen. Bekijk het oplaadtype in de batterijinstellingen.

3.

Je kunt de instellingen, zoals 'Snel opladen' en 'Snel draadloos opladen'.

※ 'Snel opladen', 'Supersnel opladen' en 'Snel draadloos opladen' vereisen opladers, kabels en accessoires die de betreffende functie ondersteunen.
※ Draadloos opladen wordt alleen ondersteund op bepaalde Galaxy-modellen en draadloze oplaadstations worden apart verkocht.
※ Op sommige Galaxy-modellen wordt 'snel draadloos opladen' ondersteund. Dat is sneller dan 'draadloos opladen'.
※ Oplaadopties kunnen verschillen afhankelijk van het Galaxy-model.

Oplaadproblemen?
Probeer dit!

• Neem een pauze en gebruik je smartphone niet tijdens het opladen.

Surfen op het web, een video bekijken en spelletjes spelen terwijl je smartphone wordt opgeladen, zal leiden tot langzaam opladen door de oververhittingsbeveiliging.

Vooral als meerdere apps tegelijkertijd worden uitgevoerd of als u apps uitvoert waarvoor een verbinding met een netwerk of andere apparaten is vereist, kan het batterijverbruik hoger zijn dan de oplaadsnelheid.
  • Als het snelladen niet werkt, controleer dan de instellingen om te zien of de optie snelladen is ingeschakeld.

01. Ga naar 'Batterij en apparaatonderhoud' in 'Instellingen' en tik op 'Batterij'.
    02. Tik op 'Meer batterij-instellingen'.
    03. U kunt de status van 'Snel opladen', 'Supersnel opladen' en 'Snel draadloos opladen' controleren onder de categorie 'Opladen' onderaan.

※ Je kunt je smartphone niet snelladen met een gewone lader.
    ※ Als het snel draadloos opladen niet werkt, controleer dan de instellingen zoals hierboven vermeld en controleer of je een snellader gebruikt.
  • Als de temperatuur van uw apparaat of de omgeving te hoog of te laag is, kan de beveiliging van het apparaat de oplaadsnelheid vertragen.

Voor een stabiele, snelle lading raden wij aan om bij kamertemperatuur op te laden.
  • Als je oplaadt met een USB-kabel die aangesloten is op een computer, zal de spanning lager zijn dan die van een authentieke Samsung lader, wat resulteert in langzaam opladen.

Voor het beste resultaat gebruik je een originele Samsung lader.
  • - Als er stof in de USB-poort of in de kabelstekker zit, kan de beveiliging van de smartphone het opladen uitschakelen. Verwijder met een zacht borsteltje het stof uit de aansluiting en probeer opnieuw.

- Het draadloos opladen kan worden vertraagd als er zich objecten bevinden tussen de smartphone en de oplader. Verwijder vreemde voorwerpen, plaats het toestel direct op de oplader en probeer opnieuw.

- Als er vocht wordt gedetecteerd in de USB-poort of de kabel, zal de beveiliging van de smartphone je waarschuwen dat er vocht werd gedetecteerd en zal het opladen worden uitgeschakeld. Probeer het opnieuw nadat het vocht is verwijderd.

※ Als er vocht werd gedetecteerd (waterdruppelpictogram), trek dan de stekker van de lader uit het apparaat. Opladen met vocht kan leiden tot corrosie van de USB-poort en schade aan het toestel.
    Als de USB-poort corrodeert, ga dan naar het dichtstbijzijnde Service Center voor reparatie.
  • Het opladen kan worden vertraagd als de kabel niet goed op het apparaat of de oplader is aangesloten, als de connector is vervormd door langdurig gebruik of als het oppervlak is aangetast door vreemde voorwerpen.

Als het opladen in deze toestand doorgaat, kan het toestel beschadigd of oververhit raken.

We raden u aan om naar uw plaatselijke Samsung Support Centre te gaan voor advies.
  • Is het laadproces gestopt?

Zowel de telefoon als de oplader kunnen tijdens het opladen warm worden.

Dit is normaal. Als de temperatuur boven of onder een bepaald niveau komt, kan het opladen worden stopgezet om het apparaat te beschermen.
  • Het toestel kan oververhit raken als je begint met opladen zonder bepaalde apps te sluiten. Als je denkt dat de telefoon oververhit raakt, sluit dan alle geopende apps en trek de stekker van de lader uit het stopcontact. Hervat het opladen nadat het toestel is afgekoeld.
  • Als de USB-kabel of de USB-poort beschadigd is, kan het toestel oververhit raken.

Gebruik een nieuwe, originele kabel of bezoek een Service Center om de kabel te laten repareren.
  • - Controleer op vreemde metalen of magnetische voorwerpen die zich tussen het toestel en de oplader bevinden, verwijder het voorwerp en maak koppel het toestel los van de lader.
    Hervat het opladen nadat het toestel is afgekoeld.

- Als het toestel wordt opgeladen in een hoesje, kan oververhitting ontstaan als gevolg van de beperkte ventilatieruimte. Hervat het opladen na het verwijderen van het hoesje.
  • Tijdens het opladen in een warme omgeving, zoals in een auto op een warme zomerdag, kan het opladen worden stopgezet om het apparaat te beschermen.
    Probeer in een koelere omgeving op te laden.