Het zelfreparatieprogramma van Samsung gebruiken

Met het Self-Repair programma van Samsung kun je producten die buiten de garantie vallen zelf repareren. Lees hieronder meer over Self-Repair.

Ga voor gedetailleerde informatie over het Samsung Self-Repair programma naar onze speciale zelfreparatiepagina waar je kunt zien waar je reserveonderdelen kunt krijgen, zelfreparatiegidsen, instructievideo's en meer informatie over het duurzaamheidsinitiatief van Samsung.

Je kunt ook onze reparatiehandleiding gebruiken om een aantal van de mobiele toestellen van Samsung zelf te repareren waaronder de Galaxy S20, S21, S22 en S23 series, en alle nieuwe modellen die uitgebracht zijn na 1 juli 2023.

Van ons tablet- en laptopassortiment kunnen de Galaxy Book Pro 15", Book Pro 360 15", Book2 Pro en Book2 Pro 360 nu ook zelf worden gerepareerd, evenals alle nieuwe modellen die na 1 juli 2023 zijn uitgebracht.

Let op: ondersteunde modellen kunnen per land verschillen.

Let op: De Self-Repair Assistant-app ondersteunt alleen smartphonereparaties en kan alleen worden gedownload op smartphonemodellen die kunnen worden gerepareerd in het Self-Repair-programma.

Je kunt de app Self-Repair Assistant downloaden uit de Galaxy Store en deze gebruiken om items die je hebt gerepareerd te kalibreren.

Je kunt de assistent-app Zelfreparatie downloaden in de Galaxy Store.

Of:

1 Open de Galaxy Store
2 Zoek op "Zelfreparatie-assistent"
3 Tik op het downloadsymbool naast Self Repair Assistant
4 Zodra de app is gedownload, open je hem
Zelfreparatieprogramma app-pictogram
5 Lees de informatie op het scherm en tik op Doorgaan om de app de benodigde rechten te geven
Doorgaan geselecteerd in Self Repair-app
6 Selecteer het item dat je wilt kalibreren. In dit voorbeeld is het geselecteerde item de batterij
Batterij geselecteerd in Self Repair app
7 Tik op Volgende
Volgende geselecteerd in Self Repair-app
8 Tik op Volgende
Volgende geselecteerd in Self Repair-app
9 Lees de disclaimer en tik op Starten
Start geselecteerd in Self Repair-app
10 Tik op Starten
Start geselecteerd in Self Repair-app
11 Tik op Resetten
Reset geselecteerd in Self Repair-app
12 Selecteer hoe je de nieuwe batterij wilt bevestigen
Opties om nieuwe batterij te bevestigen in Self Repair-app
13 Tik op Sluiten om het proces te voltooien

Met het Self-Repair programma kun je originele reserveonderdelen krijgen en reparaties uitvoeren op een aantal van de nieuwste Samsung Galaxy toestellen. Als je een Self-Repair gereedschapskist koopt, bevat deze alles wat je nodig hebt om een reparatie uit te voeren, waaronder een verwarmingszakje om het achterglas van je smartphone of tablet te demonteren, een metalen pincet met ronde punten en een PHO schroevendraaier, naast andere gereedschappen.

Je kunt ook zelfreparatiegidsen vinden met gedetailleerde instructies over hoe je de reparatie moet uitvoeren.

Om er zeker van te zijn dat je apparaat volledig functioneert na de Zelfreparatie, raden we je aan om een diagnostische test uit te voeren met de Samsung Leden app. Om dit te doen:

1 Open de Samsung Leden app
2 Tik op Ondersteuning
3 Tik op Telefoondiagnose
4 Tik op Alles testen

Als de diagnostische test problemen of storingen aan het licht brengt die door de reparatie zijn veroorzaakt, neem dan contact op met Samsung Ondersteuning voor hulp.