Smartphone: meldingen en machtigingen beheren | Samsung

Je Galaxy-telefoon is geoptimaliseerd voor het gebruik en instellen van apps. Indien nodig kan je toegangsrechten instellen voor alle soorten apps tegelijk, of afzonderlijk meldingen voor apps selecteren en instellen. Wij leggen je uit hoe je zelf bepaald welke notificaties jij wilt ontvangen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je toestel en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Volg om de software van je mobiele apparaat bij te werken, de volgende stappen:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Hoe meldingen van apps te beheren

Als app-meldingen zijn uitgeschakeld, ontvang je geen meldingen voor de inkomende berichten van die app. Als je bovendien ongewenste meldingen apart wilt verwijderen, volg je de onderstaande stappen.

Stap 1. Ga naar de Instellingen en selecteer het Apps-menu.

Stap 2. Kies een app die je wil beheren uit de lijst van alle geïnstalleerde apps.

Apps instellingen meldingen stap1

Let op: Om de apps te vinden die je zoekt, zoek je met het vergrootglas of het zoekicoon rechtsboven.

Stap 3. Tik op de Meldingen.

Stap 4. Je kan meldingen in één keer activeren of deactiveren door op de schakelaar van Meldingen weergeven te tikken, en je kan ook de functies selecteren waarvoor je meldingen wilt ontvangen, bijv. de Chrome-app.

Apps instellingen meldingen stap2

Let op: De kenmerken van de notificatie-instelling kunnen per app verschillen.

Toegangsrechten voor apps beheren

Tijdens de installatie of het gebruik van de toepassing kan je gevraagd worden om je toestemming te geven voor toegang tot verschillende functies. E-mail kan bijvoorbeeld toestemming vragen om je Contacten te zien, zodat het de contactinformatie van je vrienden kan importeren. Als je per ongeluk toestemming hebt gegeven, kan je de instellingen altijd wijzigen. De toegangspermissies kunnen in één keer worden beheerd via het machtigingenbeheer-menu.

Stap 1. Ga naar de Instellingen, en selecteer dan het Apps-menu.

Stap 2.  Tik op Meer opties (drie verticale punten) > Instellingen.

Apps instellingen machtigingen stap1

Stap 3. Kies de Machtigingbeheer.

Stap 4. Je kan de lijst van machtigingen controleren. Selecteer de functie waarvoor je de rechten wil controleren.

Apps instellingen machtigingen stap1

Stap 5. Als je de toegang van bepaalde toepassingen wil wijzigen, selecteer je de toepassing die je wil toestaan of weigeren. Bijvoorbeeld, de Galaxy Wearable-app die toegang krijgt tot de Locatie-functie.

Stap 6. Je kan een van de volgende kiezen:

• Altijd toestaan: de toepassing heeft toegang tot deze gegevens, ook als ze niet in gebruik zijn.
  • Alleen toestaan tijdens gebruik van de app
  • Vraag het elke keer
  • Weigeren
Apps instellingen machtigingen stap3

Let op: Het weigeren van bepaalde toestemmingen kan de werking van sommige toepassingen beïnvloeden. In dat geval kan een melding verschijnen.

Je kan ook informatie opvragen over de permissies van een individuele app. Begin met het Apps-instellingenmenu.

Stap 1. Kies een app die je wil beheren uit de lijst van alle geïnstalleerde apps, bijv. de YouTube-app.

Stap 2. Tik op Machtigingen

Stap 3. Je kan de details van de machtigingen voor de app controleren. Selecteer een van de te wijzigen machtigingen om deze toe te staan of te weigeren.

Apps instellingen toestemming individueel

Let op: Schermafbeeldingen en menu's van het toestel kunnen verschillen, afhankelijk van het toestelmodel en de softwareversie.

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobieltjes, tablets of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Leden app.

Dit stelt ons in staat om beter te kijken naar wat er gebeurt. De gegevens worden geanonimiseerd en alleen voor de duur van het onderzoek bewaard. Lees meer over het versturen van een foutmelding via ‘Hoe gebruik je de Samsung Members-app’.