Hoe gebruik ik Samsung Health op mijn Galaxy Watch

Samsung Health activeren

Houd jouw gezondheid en lichaamsbeweging gedurende de dag in de gaten. Wanneer je beweegt, registreert de Galaxy jouw activiteiten en slaat jouw gegevens op in Samsung Health, zodat jij jouw vooruitgang kunt bijhouden.

1 Open "Samsung Health" app.

De volgende trackers zijn beschikbaar:

• Stappenteller: Traceert jouw stappen en meet de afgelegde afstand.
  • Etages: Houd het aantal etages bij dat je beklimt. Elke drie meter die je klimt wordt als etage gezien.
  • Beweging: Selecteer de training die je wilt volgen. Je kunt informatie vinden zoals jouw hartslag en hoeveel calorieën je hebt verbrand.
Meet jouw beweging
  • Hartslag: Registreert automatisch jouw hartslag gedurende de dag en geeft jouw gemiddelde hartslag weer.

• Stress: Meet jouw stressniveau en verlicht het met een ademhalingsoefening.
Meet jouw stress
  • Slaap: Registreert automatisch jouw slaap met behulp van bewegingsgegevens.
Registreer je slaap
  • Calorieën: Houd bij hoeveel calorieën je verbrandt.
Registreer jouw calorie-inname
  • Water en cafeïne: Voer jouw water en cafeïne inname in.

Hartslagbewaking

Om jouw hartslag nauwkeurig te meten, draag je de Galaxy Watch stevig om jouw onderarm, net boven de pols.

Let op: De nauwkeurigheid van de hartslagsensor kan afnemen, afhankelijk van de meetomstandigheden en de omgeving.

Meet jouw hartslag
  1. Achterkant
  2. Hartslag sensor

Zo start je een hartslagmeting:

1 Open "Samsung Health" app.
Open "Samsung Health app”
2 Draai de ring met de klok mee om de hartslagtracker te openen.
Open het scherm met de hartslagtracker
3 Tik op "Meten".
Tik op "Meten"

De hartslagmeting is gebaseerd op de leeftijd en het geslacht die je in jouw profiel hebt ingevoerd en geeft aan of jouw hartslag binnen of buiten de gemiddelde hartslag ligt.

De Galaxy Watch kan automatisch jouw hartslag met regelmatige tussenpozen in jouw dagelijks leven meten en registreren, wanneer je geen training trackers gebruikt. Om automatische metingen te starten, volg je de onderstaande stappen:

1

Tik op het pictogram Meer opties op het scherm Hartslagtracker.

Tik op het pictogram "Meer opties”
2

Draai naar het instellingspictogram om "Aut. Hartsl.-instellingen" te selecteren.

Selecteer Auto hartslag-instellingen
3 Selecteer de optie die je wilt instellen: Altijd, vaak of nooit.
Selecteer de optie die je wilt

Let op: Jouw hartslag wordt gemeten ongeacht de automatische hartslag-instellingen tijdens de training.