Hoe gebruik je de Onderhoudsmodus op de Galaxy smartphone of tablet?

Hoe gebruik je de Onderhoudsmodus op de Galaxy smartphone of tablet

Onderhoudsmodus is een functie die is ontworpen om de persoonlijke gegevens en informatie die zijn opgeslagen op je Galaxy-smartphone of -tablet te beschermen wanneer deze wordt gerepareerd.

Let op: Maak altijd een back-up van de gegevens op je apparaat voordat je deze inlevert voor reparatie, omdat de gegevens kwijt kunnen raken.

De Onderhoudsstand gebruiken De Onderhoudsstand gebruiken

Voordelen van de onderhoudsstand:

• Voorkomt toegang tot je foto's, video's, berichten, belgeschiedenis en andere bestanden
  • Alleen vooraf geladen apps zijn beschikbaar
  • Alle gegevens en accounts die in de onderhoudsstand zijn gegenereerd worden automatisch gewist

1 - Onderhoudsstand activeren

• Instellingen
  • Batterij en apparaatonderhoud
  • Onderhoudsstand
  • Inschakelen
  • Je krijgt de mogelijkheid om een logbestand aan te maken
  • Dit systeemlogboestand bevat informatie over recent app-gebruik en systeemfouten, wat kan helpen bij de reparatie van je apparaat
  • Opnieuw starten

Bij het activeren van de onderhoudsstand is een vergrendelingsmethode nodig

2 – Deactiveer Onderhoudsstand

• Instellingen
  • Batterij en apparaatonderhoud
  • Onderhoudsstand
  • Afsluiten
  • Tik op Opnieuw starten om te bevestigen

Ontgrendel je apparaat om je identiteit te bevestigen

Je apparaat wordt nu opnieuw opgestart in normale stand.

SAMSUNG

De onderhoudsmodus beperkt de toegang tot mogelijk gevoelige gegevens of informatie op je smartphone of tablet om te voorkomen dat derden er toegang toe hebben als je het apparaat voor reparatie aanbiedt.

Als je apparaat in onderhoudsmodus staat:

• Heb je geen toegang tot foto's, video’s en overige bestanden.
  • Heb je geen toegang tot je contacten en gespreksgegevens.
  • Heb je geen toegang tot SMS-berichten.
  • Heb je alleen toegang tot apps die al vanuit de fabriek meegeleverd worden. Om toegang te krijgen tot accounts in deze apps, moeten gebruikersnamen en wachtwoorden worden ingevoerd.

Om Onderhoudsmodus in te schakelen voordat je het apparaat ter reparatie aanbiedt:

1 Open de Instellingen-app.
Instellingen-icoon
2 Tik op Batterij en apparaatonderhoud.
Batterij en apparaatonderhoud geselecteerd in het Instellingenmenu
3 Tik op Onderhoudsmodus.
Onderhoudsmodus geselecteerd in het menu Batterij en toestelonderhoud
4 Tik op Inschakelen.
Inschakelen geselecteerd in het menu Onderhoudsmodus
5 Wanneer je naar de onderhoudsmodus gaat, krijg je de mogelijkheid om een logboek aan te maken.

Dit systeemlogboek bevat informatie over recent app-gebruik en systeemfouten, wat kan helpen bij het repareren van je apparaat.

6 Tik op Opnieuw starten.

Je apparaat wordt nu opnieuw opgestart in onderhoudsmodus.

Als de reparatie uitgevoerd is, kun je de onderhoudsmodus uitschakelen:

1 Open de Instellingen-app.
Instellingen-icoon
2 Tik op Batterij en apparaatonderhoud.
Batterij en apparaatonderhoud geselecteerd in het Instellingenmenu
3 Tik op Onderhoudsmodus.
Onderhoudsmodus geselecteerd in het menu Batterij en toestelonderhoud
4 Tik op Afsluiten.
Afsluiten geselecteerd in het menu Onderhoudsmodus
5 Tik op Opnieuw starten om te bevestigen.
Opnieuw starten geselecteerd in het heropstartmenu Onderhoudsmodus
6 Voer je ontgrendelingsmethode in (pincode, vingerafdruk, patroon of wachtwoord) om je identiteit te bevestigen.

Je apparaat wordt nu opnieuw opgestart in normale modus.

De onderhoudsstand wordt niet geactiveerd op mijn tablet De onderhoudsstand wordt niet geactiveerd op mijn tablet

Als je problemen hebt met het activeren van de Onderhoudsstand, kan het komen door de stand voor meerdere gebruikers

Met het menu Gebruikers kun je andere gebruikers verschillende toegangsniveaus geven

Zoek het menu Gebruikers in

• Instellingen
  • Accounts en back-up
  • Gebruikers

Als je deze functie gebruikt, moet je Beheerder (Eigenaar) selecteren om de Onderhoudsstand te activeren.

SAMSUNG

Onderhoudsmodus wordt ondersteund op smartphone en tablets waarop One UI 5.0 draait.

Dit controleer je bij: Instellingen > Info Telefoon > Softwaregegevens.

Hoe gebruik je de Samsung Members-app?

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobiel, tablet of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.