Hoe gebruik je Slim Vastleggen op de Galaxy smartphone

Slim Vastleggen is een functie van Galaxy Phone waarmee je schermopnames kunt maken van inhoud zoals lange artikelen of websites en deze als één afbeelding kunt opslaan. Leer hieronder hoe je Slim Vastleggen gebruikt.

Weergave van de Slim Vastleggen optie gemarkeerd.

De Slim Vastleggen-taakbalk activeren

Om Slim Vastleggen te gebruiken moet je de werkbalk Slim Vastleggen activeren door de volgende stappen te volgen:

Weergave van een Galaxy-telefoon app-lade met de "Instellingen" knop gemarkeerd. Weergave van een Galaxy-telefoon app-lade met de "Instellingen" knop gemarkeerd.

Stap 1.Open je app-lade en tik op de knop "Instellingen".

Weergave van het "Instellingen"-menu met de optie "Geavanceerde functies” uitgelicht. Weergave van het "Instellingen"-menu met de optie "Geavanceerde functies” uitgelicht.

Stap 2. Scroll naar beneden naar "Geavanceerde functies".

Weergave van het "Geavanceerde functies" scherm met de "Schermafbeeldingen en schermrecorder" optie gemarkeerd. Weergave van het "Geavanceerde functies" scherm met de "Schermafbeeldingen en schermrecorder" optie gemarkeerd.

Stap 3. Tik op "Schermafbeeldingen en schermrecorder".

Weergave van “Schermopnamen en schermrecorder" met de "Toon werkbalk na vastleggen" schakelaar aangezet en gemarkeerd. Weergave van “Schermopnamen en schermrecorder" met de "Toon werkbalk na vastleggen" schakelaar aangezet en gemarkeerd.

Stap 4. Bij de optie "Toon werkbalk na vastleggen" tik je op de schakelaar om te schakelen tussen "Aan" en "Uit".

Let op: Als je toestel geen opnamefunctie heeft, selecteer dan "Schermopname".

De Slim Vastleggen optie wordt op het scherm getoond onmiddellijk na het maken van een schermafbeelding van een artikel of website. Om een lange schermafdruk te maken met Slim Vastleggen, volg je deze stappen:

Animatie van een schermafbeelding, van een website, dat wordt gemaakt. Animatie van een schermafbeelding, van een website, dat wordt gemaakt.

Stap 1. Zoek een website die scrollen toestaat, druk dan op deaan/uit-knop en de volume omlaag-knop om een schermafbeelding te maken.

Weergave van de "Slim Vastleggen" optie uitgelicht. Weergave van de "Slim Vastleggen" optie uitgelicht.

Stap 2. Tik op het Slim vastleggen-pictogram.

Weergave van een voorbeeld van een schermafbeelding linksonder in het scherm boven de Slim Vastleggen-taakbalk. Weergave van een voorbeeld van een schermafbeelding linksonder in het scherm boven de Slim Vastleggen-taakbalk.

Stap 3. Het scherm zal automatisch naar beneden scrollen om de inhoud van het volgende scherm vast te leggen.

Weergave van een schermafdrukvoorbeeld van een Galaxy-telefoon met de werkbalk Slim Vastleggen onderaan en het pictogram Slim Vastleggen gemarkeerd met een symbool voor lang drukken. Weergave van een schermafdrukvoorbeeld van een Galaxy-telefoon met de werkbalk Slim Vastleggen onderaan en het pictogram Slim Vastleggen gemarkeerd met een symbool voor lang drukken.

Stap 4. Om de onderkant van het scherm vast te leggen, druk je lang op hetpictogram Slim Vastleggen.

Weergave van een schermafdrukvoorbeeld van een Galaxy-telefoon met de werkbalk Slim Vastleggen en een tik erbuiten. Weergave van een schermafdrukvoorbeeld van een Galaxy-telefoon met de werkbalk Slim Vastleggen en een tik erbuiten.

Stap 5. Om de schermopname te voltooien, tik je op een willekeurig deel van het scherm buiten de werkbalk.

Let op: De scrollbreedteverhouding wordt automatisch ingesteld, maar de voorbreidingsbreedteverhouding hangt af van de pagina die je vastlegt (ingesloten speler, grote afbeelding, enz.). Ook worden schermafbeeldingen automatisch verkleind voordat de bestanden worden opgeslagen.

Beeld van de voltooide schermafbeelding van een artikel van boven naar beneden.

Zodra je klaar bent, wordt de volledige schermafbeelding automatisch opgeslagen in je galerij.