Hoe kan ik Dual Messenger gebruiken op mijn smartphone?

Let op: Dual Messenger is alleen beschikbaar vanaf Android 8.0.

Wat is Dual Messenger?

De Dual Messenger-functie geeft je de mogelijkheid om twee verschillende accounts in te stellen op één chatapp. Dat betekent dat je kunt wisselen tussen werk en persoonlijke berichtenaccounts op dezelfde telefoon.

Let op: Niet alle apps worden ondersteund door Dual Messenger.

Activeer "Dual Messenger" vanuit Instellingen

1

Open Instellingen en tik op Geavanceerde functies.

Dual Messenger op mijn smartphone activeren, Geavanceerde functies
2

Tik op Dual Messenger.

Dual Messenger op mijn smartphone activeren
3

Veeg om Dual Messenger te activeren in de app waarin je twee afzonderlijke accounts wilt gebruiken.

Dual Messenger op mijn smartphone activeren, twee afzonderlijke accounts
4

Tik op Installeren in het tabblad Nieuw bericht.

Dual Messenger op mijn smartphone activeren, Nieuw bericht

Het tweede Messenger pictogram wordt automatisch in het Startscherm aangemaakt. Het tweede app-pictogram heeft een oranje symbool in de rechteronderhoek.

Dual Messenger gebruiken op mijn smartphone, tweede app-pictogram

Als je Beveiligde map gebruikt, kunt je zelfs een derde account aanmaken voor de app Dual Messenger en deze zorgeloos gebruiken. Lees meer over wat is Beveiligde map en hoe deze te gebruiken.