Hoe kan ik het scherm van mijn telefoon zelf repareren?

Met het Self-Repair programma van Samsung kun je zelf je Samsung Galaxy scherm repareren. Ontdek in de onderstaande video hoe je dit kunt doen.

Hoe kan ik het scherm van mijn telefoon zelf repareren? Hoe kan ik het scherm van mijn telefoon zelf repareren?

Tips voor zelfreparatie met originele Samsung-onderdelen - Galaxy S21-serie: Scherm

Wist je dat Samsung een zelfreparatieprogramma aanbiedt?

*De volgende video demonstreert de zelfreparatieprocedures voor Galaxy S21 Ultra. De belangrijkste stappen en basisprocessen zijn van toepassing op de Galaxy S21-serie. De plaats van de poort en de connectoren verschillen per apparaat.

*Hoewel er later misschien meer apparaten worden toegevoegd, zijn de modellen die onder het Samsung-zelfreparatieprogramma vallen momenteel beperkt tot de Galaxy S20, S21, S22, Galaxy Book Pro 15" en Galaxy Book Pro 360 15" model.

*Schade aan het product veroorzaakt door een onjuiste poging om het product te repareren door een andere persoon dan een door Samsung gecertificeerde serviceprovider valt mogelijk niet onder de garantie.

*Pauzeer de video terwijl je elke stap voltooit, en hervat dan wanneer je klaar bent om verder te gaan.

Neem voortaan de reparatie van apparaten in eigen hand.

Door eenvoudige reparaties zelf uit te voeren, bespaar je tijd en minimaliseer je e-waste.

1 Gereedmaken

Houd eerst alle originele onderdelen en gereedschappen klaar die nodig zijn voor de procedure.

*Gebruik bij de reparatie altijd gedemagnetiseerd gereedschap.

*Raadpleeg voor modelspecifieke instructies de betreffende reparatiegids die bij het programma wordt geleverd.

Originele Samsung-onderdelen voor het scherm

*Gebruik bij de reparatie altijd gedemagnetiseerd gereedschap.

• Schermkit
  • Schroef 3428
  • Schroef 3427
  • Achterglas plakband
  • Voorcamera plakband
  • Interne metalen plaat
  • 3e microfoongat plakband

*Gebruik altijd door Samsung goedgekeurde originele onderdelen. Vervangende onderdelen van derden werken mogelijk niet goed.

Reparatiegereedschap

• Verwarmingszak
  • Zuignap
  • Openingspriemen
  • Schroevendraaier PH0
  • Openingsgereedschap

*Gebruik bij de reparatie altijd gedemagnetiseerd gereedschap.

Veiligheidsuitrusting

• Masker
  • Veiligheidsbril
  • ESD-veilige handschoenen

*ESD: Elektrostatische ontlading (ElectroStatic Discharge)

Voer de reparatie uit in een geventileerde ruimte en pas op voor brandwonden en andere verwondingen.

Maak een veilige back-up van je gegevens en zorg dat het apparaat is uitgeschakeld.

Voordat je aan een reparatie begint, moet je ervoor zorgen dat je batterij volledig ontladen is.

Om te beginnen moet je de SIM-lade verwijderen met een SIM-uitwerpen.

*Demontage met de SIM-lade nog in het toestel kan het toestel beschadigen.

We zijn er helemaal klaar voor! Zullen we beginnen met demonteren?

2 Demontage

Achterglas

Plaats de verwarmingszak in de magnetron en verwarm hem goed volgens de instructie van de verwarmingszak.

*Laat de temperatuur van de verwarmingszak niet hoger worden dan 65˚C. Het verdient aanbeveling een thermometer te gebruiken om de temperatuur goed te meten en te beperken.

*Zorg ervoor dat het draaiplateau van de magnetron vrij ronddraait, zodat de verwarmingszak niet vast komt te zitten.

*Draag bij het hanteren van een verwarmde Verwarmingszak altijd veiligheidshandschoenen en pas op voor brandwonden.

Breng de bescherming gelijkmatig aan.

Plaats de verwarmingszak in de magnetron en verwarm hem goed volgens de instructie van de verwarmingszak.

*Laat de temperatuur van de verwarmingszak niet hoger worden dan 65˚C. Het verdient aanbeveling een thermometer te gebruiken om de temperatuur goed te meten en te beperken.

*Zorg ervoor dat het draaiplateau van de magnetron vrij ronddraait, zodat dat de verwarmingszak niet vast komt te zitten.

*Draag bij het hanteren van een verwarmde verwarmingszak altijd veiligheidshandschoenen en pas op voor brandwonden.

Let op: Plaats een telefoon of tablet nooit rechtstreeks in de magnetron om hem te verwarmen.

Om het achterglas te demonteren, volg je 3 stappen op alle 4 de randen van de achterkant van het toestel.

*Gedeelte ingekort. De werkelijke stappen kunnen variëren.

Stap 1. Breng verwarmingszak aan op de linkerrand van het achterglas

Stap 2. Bevestig de zuignap aan de verwarmde rand

*Aanbevolen veiligheidsuitrusting: veiligheidsbril, ESD-veilige handschoenen, masker.

Stap 3. Gebruik de openingspriem om een opening te maken tussen het achterglas en de schermmodule.

*Om het product niet te beschadigen bij het verwijderen van achterglas, alleen de punt van de openingspriem erin steken en nooit helemaal.

*Wanneer je met gebroken glas omgaat, voorzie jezelf dan volledig van beschermende kleding, waaronder een veiligheidsbril, ESD-veilige handschoenen en een masker om verwondingen te voorkomen.

Herhaal de 3 stappen voor respectievelijk de boven-, rechter- en onderrand.

Til om te verwijderen voorzichtig het achterglas op met behulp van de zuignap.

Verwijder de interne metalen plaat en het plakband aan de achterkant van het glas met een ESD-veilig pincet.

Interne metalen plaat / Achterglas plakband

*Gebruik bij de montage een nieuwe lijm en metalen plaat.

Als het plakband voor de achterkant van het glas is verwijderd, komt het cameraomlijstingsdeel vanzelf los.

Cameraomlijsting

Achterglas voor S21-serie

*In het geval van de Samsung Galaxy S21 komt cameraomlijsting niet los, zelfs niet nadat de lijm zacht is geworden en verwijderd.

Verwijder twee 3e microfoongatbanden van Cameraomlijsting en het apparaat.

3e microfoongat tape

Draadloze oplaadmodule

Controleer de punten waar de connectoren zijn aangesloten.

NFC-connector / UWB-connector

*De locaties van poorten en connectoren verschillen per apparaat.

Ontkoppel elk van hen met behulp van Openingsgereedschap.

NFC-connector / UWB-connector

Controleer de plaats van de schroeven.

*De locaties van poorten en connectoren verschillen per apparaat.

Verwijder alle schroeven met een schroevendraaier PH0.

Schroef 3427

*Gebruik alleen hoogwaardige schroevendraaiers bij het onderhoud van producten. Schroevendraaiers van lage kwaliteit kunnen gemakkelijk de koppen van schroeven beschadigen.

*Gebruik bij de montage nieuwe schroeven.

en verwijder de draadloze oplaadmodule met een metalen pincet met ronde punt.

Draadloze oplaadmodule

Oplaadpoort

Controleer nu de punten waar de connectoren zijn aangesloten.

*De locaties van poorten en connectoren verschillen per apparaat.

Maak de connectoren van de hoofdkaart los met behulp van openingsgereedschap.

Haal de antennekabel los

Antennekabel

Haal de hoofdkabel los

Hoofdkabel

Hoofdkabel / Antennekabel

Controleer de 3 punten waar de schroeven zitten

*De locaties van poorten en connectoren verschillen per apparaat.

Verwijder alle schroeven met behulp van schroevendraaier PH0.

Schroef 3428

*Gebruik alleen hoogwaardige schroevendraaiers bij het onderhoud van producten. Schroevendraaiers van lage kwaliteit kunnen gemakkelijk de koppen van schroeven beschadigen.

*Gebruik bij de montage nieuwe schroeven.

en til de oplaadpoort weg van de assemblage met behulp van een pincet

Oplaadpoort voor s21 serie

S21 / S21+ / S21 Ultra

*Gebruik altijd door Samsung goedgekeurde originele onderdelen. Vervangende onderdelen van derden werken mogelijk niet goed.

Bovenstuk

Controleer de punten waar de connectoren zijn aangesloten.

*De locaties van poorten en connectoren verschillen per apparaat.

Maak de connectoren van de hoofdkaart los met behulp van openingsgereedschap.

Controleer de 4 punten waar de schroeven zitten.

*De locaties van poorten en connectoren verschillen per apparaat.

Verwijder alle schroeven met een schroevendraaier PH0 .

Pas op dat je je vingertoppen of vreemde voorwerpen niet op de achterste camera legt.

Verwijder het bovenste deel van de achterkant met een metalen pincet met ronde punt.

Bovenstuk

Hoofdbord

Controleer de punten waar de schroef en de connector zijn aangesloten

*De locaties van poorten en connectoren verschillen per apparaat.

Maak de connector van de voorcamera los van de hoofdprintplaat en verwijder een schroef.

Hoofdbord

Til het hoofdbord weg van de voorkant

*Het hoofdbord kan alleen worden vervangen in een door Samsung erkende reparatiewinkel. Neem contact op met Samsung voor extra ondersteuning.

Hoofdbord

Voorcamera

Controleer waar de voorcamera-module zich bevindt.

Breng de verwarmingszak aan op de achterkant van de voorcameramodule nadat deze correct is verwarmd

*Volg de aanwijzingen voor de verwarmingszak om beschadiging van het apparaat door overmatige hitte te voorkomen.

*Plaats het apparaat niet rechtstreeks in een magnetron.

Verwijder de harsverbinding tussen de voorcamera en de schermmodule met een SIM-uitwerpspeld

Hars

Til de voorcamera op en verwijder hem

Voorcamera

Je bent nu klaar om het scherm te vervangen!

3 Originele Samsung-onderdelen

Origineel Samsung-onderdeel - Scherm

• Schermkit
  • Schroef 3428
  • Schroef 3427
  • Achterglas plakband
  • Voorcamera plakband
  • Interne metalen plaat
  • 3e microfoongat plakband

*Gebruik altijd door Samsung goedgekeurde originele onderdelen. Vervangende onderdelen van derden werken mogelijk niet goed.

4 Hermontage

Voorcamera

Verwijder de spons met een metalen pincet met ronde punt

Spons

Plakband voor de voorcamera

Bevestig nieuw plakband voor de voorcamera met een metalen pincet met ronde punt

Laat de lijm niet in contact komen met stof of verontreinigingen

Voorcamera plaatsen

en zorg ervoor dat de voorcamera correct is uitgelijnd met het cameragat op het scherm

*Zorg ervoor dat het gat van de voorcamera vrij is van verontreinigingen, waaronder resten plakband, voordat je hem weer in elkaar zet.

Hoofdbord

Controleer de plaats van het hoofdbord

*De locaties van poorten en connectoren verschillen per apparaat.

Monteer het hoofdbord

Hoofdbord

*Pas op dat je tijdens dit proces de lens niet aanraakt.

Sluit de kabel van de voorcamera aan

Controleer de plaats van de schroef en zet hem vast

Schroef 3427

*De locaties van poorten en connectoren verschillen per apparaat.

Bovenstuk

Controleer de 4 punten waar de schroeven zitten

*De locaties van poorten en connectoren verschillen per apparaat.

Sluit de connectoren aan

Oplaadpoort

Monteer de laadpoort

*De locaties van poorten en connectoren verschillen per apparaat.

Oplaadpoort

en bevestig 3 schroeven

Schroef 3428

Controleer de punten waar de kabels zijn aangesloten

*De locaties van poorten en connectoren verschillen per apparaat.

Sluit de hoofdkabel aan

Hoofdkabel

Sluit de antennekabel aan

Antennekabel

Controleer nu de punten waar de connectoren zijn aangesloten

*De locaties van poorten en connectoren verschillen per apparaat.

Sluit alle connectoren aan

Druk het in zijn positie omlaag tot je een vergrendelingsgeluid hoort

Draadloze oplaadmodule

Zet de draadloze oplaadmodule terug op zijn oorspronkelijke plaats

Druk het bovenste deel van de draadloze oplaadmodule omlaag

Controleer de 9 punten waar de schroeven zitten

*De locaties van poorten en connectoren verschillen per apparaat.

Maak de schroeven vast

Schroef 3427

Sluit de NFC- en UWB-connectoren aan

Druk het in zijn positie omlaag tot je een vergrendelingsgeluid hoort

Achterglas

Bevestig de cameraomlijsting zodat hij op de vorm past

Zorg dat er geen ruimte is tussen achterglas en cameraomlijsting

Achterglas plakband

Bevestig nieuw achterglasplakband

Interne metalen plaat

Bevestig nieuwe interne metalen plaat

3e microfoongat tape

Bevestig nieuw 3e microfoongat tape

Verwijder alle loslatende tape

Druk voorzichtig alle randen naar beneden, zodat het achterglas goed vastzit

*De prestaties van IPXX kunnen niet worden gegarandeerd als ze door de gebruiker of een niet-gekwalificeerd persoon worden gerepareerd.

Een andere manier om de levensduur van je apparaten te verlengen

*Gesimuleerd ter illustratie. Zie voor uitgebreide technische instructies de laatste versie van de zelfreparatiehandleiding.

*Gedeelte ingekort. De werkelijke stappen kunnen variëren.

Galaxy S21 Ultra zelfreparatie

*Schade aan het product veroorzaakt door een poging het product te repareren door een andere persoon dan een door Samsung gecertificeerde serviceprovider valt mogelijk niet onder de garantie.

Deze inhoud is uitsluitend bedoeld voor educatie, informatie en algemene begeleiding van klanten. Het vervangt niet de documentatie bij het product of de dienst, waaronder een gebruikershandleiding of installatie- of montagehandleiding, die je moet raadplegen voor volledige informatie over gebruik, installatie of montage. Alle hierin opgenomen informatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd. Samsung is niet verantwoordelijk voor enige directe of indirecte schade, letsel of nadeel van welke aard dan ook die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van of het vertrouwen op deze inhoud.

samsung.com

SAMSUNG