SmartThings met Google Home verbinden | Samsung NL

samsung smartthings app google home

Samsung SmartThings is het platform waarmee je al je slimme apparaten in huis aanstuurt met slechts één app. SmartThings geeft inzage in je verbonden apparaten, helpt je in het huishouden en verbetert je belevingen. SmartThings koppel je aan jouw Samsung apparaten, maar ook net zo makkelijk producten van andere merken. Google Home bijvoorbeeld. Door Google Home te koppelen aan Samsung SmartThings geef je onder andere met jouw stem opdrachten aan de slimme toestellen. Zorg dat ze allemaal zijn aangesloten op het platform. Door Google Home en SmartThings samen te laten werken, kies je voor meer tijd voor zaken die écht belangrijk zijn.

Koppel Google Home aan Samsung SmartThings

Om aan de slag te kunnen met Google Home en de SmartThings-app, is het goed om eerst onderstaande lijst af te kunnen vinken:

• Een Google Home-apparaat *
  • Een smartphone die draait op iOS of Android
  • De nieuwste versie van de Google Home-app (iOS of Android)
  • Een Google-account
  • Een draadloze internetverbinding

* De SmartThings-app werkt ook goed met een Android 6.0+ telefoon of een Android Wearable 2.0+ apparaat.

Installeer SmartThings door de SmartThings-app voor Android of iOS te downloaden en maak een account aan. Tegelijkertijd zorg je ervoor dat het apparaat dat verbinding moet maken met de SmartThings-app klaar is voor het installatieproces.

1. Open de Google Home-app en tik op het Menu
  2. Zorg ervoor dat het zichtbare Google-account, het account is dat hoort bij Google Home. Wil je een ander account gebruiken, klik op de vervolgkeuzepijl rechts van de accountnaam
  3. Tik op Home-bediening
  4. Tik onder Apparaten op het pluspictogram rechtsonder
  5. Tik op SmartThings
  6. Voer het e-mailadres van je SmartThings-account in en tik op Volgende
  7. Voer je wachtwoord in en tik op Aanmelden
  8. Kies je SmartThings-locatie in het menu Van:
  9. Tik op Autoriseren (Let op: hiermee autoriseer je alle apparaten op deze locatie)
  10. Je kunt nu je apparaten aan kamers toewijzen, heb je dat liever niet, tik op Gereed en sluit af met OK
  1. Houd de startknop van je telefoon lang ingedrukt om de Google Assistent te openen
  2. Tik op het blauwe pictogram rechtsboven
  3. Tik op de drie verticale stippen
  4. Tik op Instellingen
  5. Tik op Home-bediening
  6. Tik onder Apparaten op het pluspictogram rechtsonder
  7. Tik op SmartThings
  8. Voer het e-mailadres van je SmartThings-account in en tik op Volgende
  9. Bevestig met je wachtwoord en tik op Aanmelden
  10. Kies je SmartThings-locatie in het menu Van:
  11. Tik op Autoriseren (Let op: hiermee autoriseer je alle apparaten op deze locatie)
  12. Je kunt nu je apparaten aan kamers toewijzen, heb je dat liever niet, tik op Gereed en sluit af met OK
  1. Open de Google Home-app en tik op het Menu
  2. Zorg ervoor dat het zichtbare Google-account, het account is dat hoort bij Google Home. Wil je een ander account gebruiken, klik op de vervolgkeuzepijl rechts van de accountnaam
  3. Tik op Home-bediening
  4. Tik onder Apparaten op het pluspictogram rechtsonder
  5. Tik op SmartThings
  6. Voer het e-mailadres van je SmartThings-account in en tik op Volgende
  7. Voer je wachtwoord in en tik op Aanmelden
  8. Kies je SmartThings-locatie in het menu Van:
  9. Tik op Autoriseren (Let op: hiermee autoriseer je alle apparaten op deze locatie)
  10. Je kunt nu je apparaten aan kamers toewijzen, heb je dat liever niet, tik op Gereed en sluit af met OK

Houd goed in de gaten dat wanneer je je SmartThings-account autoriseert voor Google Assistant je hiermee toestemming geeft voor toegang tot al je SmartThings-apparaten. Bepaal zelf welke apparaten Google Assistent mag benaderen.

‘OK Google’

Nu de koppeling is gemaakt, staat niets meer in de weg om je SmartThings-apparaten te bedienen met je stem via Google Assistant. Geef met je stem korte commando’s als: “OK Google, zet alle lichten aan/uit”, “OK Google, zet de thermostaat in de modus verwarmen/koelen”, of “OK Google, activeer Movie Time”. Schakel bijvoorbeeld met je stem de verlichting in op een vast moment of activeer je apparaten door ‘movie time’ te selecteren, vergrendel de voordeur zodra je je installeert op de bank voor een spannende filmavond. Vanaf diezelfde plek reguleer je ook de thermosstaat van je verwarming en draai je een wasje door de wasmachine liggend vanaf de bank instructies te geven. Rijd je vanuit werk nog even langs de supermarkt? Vergeet dan vooral niet de inhoud van je koelkast te checken. OK Google!