Hoe maak ik een back up van mijn smartphone of tablet gegevens?

Smart Switch - back-up naar de PCKlik om uit te vouwen

Download en installeer Smart Switch op je PC. Volg onderstaande stappen om eenvoudig een back-up van je persoonlijke gegevens te maken.

Let op: Smart Switch maakt geen back-up van de 'Veilige map' en van je WhatsApp geschiedenis.

1 Open Smart Switch op de computer en sluit je smartphone of tablet aan.
Smart Switch start
2 Klik op 'Back-up' in het menu.
Back-up
3 Selecteer de gegevens waar je een back-up van wilt maken.
Gegevens selecteren
4 Er wordt een back-up van je gegevens op de PC opgeslagen.
back up ss

Waar staat mijn back-up opgeslagen?

1 Klik op rechtsboven op 'Meer' en selecteer 'Voorkeuren'.
Opslag Smart Switch
2 Onder 'Voorkeuren' vind je een overzicht van alle back-up gegevens die je hebt opgeslagen. Ook de opslaglocatie is hier aangegeven.
Gegevens selectie

Smart Switch - back-up naar extern geheugen (USB)Klik om uit te vouwen

Met Smart Switch maak je eenvoudig een back-up van jou gegevens. Lees hieronder hoe je een back-up maakt middels Smart Switch op je externe geheugen. Zo heb je al je gegevens altijd beschikbaar.

Download en installeer eerst de Samsung Smart Switch Mobile app in de Google Play Store.
Heb je een Galaxy S7 of nieuwer toestel? Dan is Smart Switch standaard geïnstalleerd op je smartphone.

Let op: Smart Switch maakt geen back-up van de 'Veilige map' en van je WhatsApp geschiedenis.

1 Sluit de bij je toestel geleverde USB adapter en USB-drive aan.
usb stick
2 Open de app Smart Switch Mobile. Kies 'EXTERNE OPSLAG'
Open de app Smart Switch Mobile. Kies 'EXTERNE OPSLAG'
2 Kies bij USB-opslag voor BACK-UP.
Open de app Smart Switch Mobile. Kies 'EXTERNE OPSLAG'

Je back-up is voltooid.

Al je data is nu veilig en opgeslagen op een extern geheugen!

Back-up terugzetten?

Volg stap 1 tot en met stap 4. En kies bij USB-opslag (stap 4) voor HERSTEL.

Back-up van WhatsApp gegevens Klik om uit te vouwen

Smart Switch maakt géén back-up van je WhatsApp gesprekken en media. Om ervoor te zorgen dat ook deze data gekopieerd wordt, voer je onderstaande stappen uit.

Wat heb je nodig?

Je hebt een Google account en een internet verbinding via Wi-Fi of mobiel netwerk nodig.

1 Open WhatsApp en tik rechts bovenin op de knop voor 'meer opties'
Whatsapp
2 Kies voor Instellingen.
instellingen
3 Tik op Chats.
chats
4 Tik op 'Chat back-up'.
Chat back-up
5 Kies 'Back-up'.
uploaden
6 WhatsApp zal nu een back-up maken op jouw Google Drive.
upload

Samsung AccountKlik om uit te vouwen
1 Ga op je smartphone of tablet naar 'Apps' > 'Instelllingen' > 'Accounts' > 'Samsung Account' (indien Samsung Account er niet staat, tik dan op '+ Account toevoegen' en maak een Samsung Account aan, of log in met je Samsung account).
2 Tik nu op je e-mailadres en vink de onderdelen aan die je wilt synchroniseren.
3 Zodra je verbonden bent met internet zal je smartphone of tablet online een back-up maken van de aangevinkte gegevens.

Kijk voor meer informatie op de pagina van Samsung Cloud.

Reparatie

Mocht je toestel nog niet naar behoren werken, bekijk dan de reparatie mogelijkheden. Samsung repareert altijd met originele onderdelen, en behoud van fabrieksgarantie. Jouw Samsung blijft 100% Samsung.