Hoe wijzig ik mijn ringtone en het volume?

Beltoon & berichtensignaal wijzigen

1. Tik vanuit het startscherm 'Apps' en vervolgens op instellingen.

2. Navigeer in het instellingen menu naar 'Geluid'. Deze optie kan onder het kopje 'Apparaat' staan.

3a. Tik op 'Beltonen' om de beltoon te wijzigen

3b. Tik op 'Meldingen' om het meldingengeluid (wat ook van toepassing is op sms berichten) te wijzigen.

Op veel toestellen is het ook mogelijk om de ringtone per contact in te stellen. Je kunt op deze pagina lezen hoe dat moet.

Belvolume wijzigen tijdens een gesprek

Om het volume van het gesprek te wijzigen moet je tijdens het gesprek op de volume toets omlaag of omhoog drukken. Zo verander je het volumegesprek.

Een muziekbestand als beltoon instellen

1. Tik vanuit het startscherm 'Apps' en vervolgens op instellingen.
2. Navigeer in het instellingen menu naar 'Geluid'. Deze optie kan onder het kopje 'Apparaat' staan.
3. Tik op 'Beltonen' en vervolgens op 'toevoegen'.

4. Selecteer ‘Geluid selecteren’ en kies uit de lijst van muziekbestanden het bestand dat je als beltoon wilt hebben. Je kunt het gehele nummer als beltoon instellen. Als je liever het refrein hoort zodra je gebeld wordt, kies je onderin voor 'Automatische aanbevelingen' (deze optie is niet op ieder toestel beschikbaar).

4. Als u uw keuze heeft gemaakt, tikt u op 'gereed' om de beltoon in te stellen.

Volume beheren

In hetzelfde menu kun je ook het volume beheren. Het volume van de beltoon, media, meldingen en het systeem zijn apart in te regelen. Volg de volgende stappen:

1. Tik vanuit het startscherm 'Apps' en vervolgens op instellingen.
2. Navigeer in het instellingen menu naar 'Geluid'. Deze optie kan onder het kopje 'Apparaat' staan.

3. Tik op Volume.

Hier kun je het volumeniveau van de verschillende functionaliteiten instellen.

Volume wijzigen

Volume snel wijzigen

Wil je snel het volume wijzigen, dan zit er aan de zijkant van je toestel 1 knop waarmee je het volume harder kan zetten en zachter. Hiermee verander je het volume van de ringtone.

Heb je nog vragen?
Neem dan contact op met onze Nederlandse of Belgische Service- en Informatielijn. Wij helpen je graag persoonlijk verder.