Gezondheid controleren met Samsung Health | Samsung NL

De Samsung Health-app op jouw smartphone helpt je om fit en gezond te blijven. Je kun de app gebruiken om diverse oefeningen bij te houden en vast te leggen, of gewoon om het aantal stappen dat je elke dag zet vast te leggen.

Door inname van eten, cafeïne en water vast te leggen, kunt je ervoor zorgen dat je de juiste voeding en calorieën krijgt om er een gezonde levensstijl op na te houden.

Deze app meet ook jouw slaap- en stresspatronen, en ondersteunt andere functies op jouw apparaat, zoals de meting van de hartslag of de bloeddruk.

De Samsung Health-app is op sommige apparaten voorgeïnstalleerd, maar als het op jouw apparaat nog niet is geïnstalleerd, kun je ze downloaden via Play Store of Galaxy Apps, op voorwaarde dat jouw besturingssysteem minimaal Android 4.4 is.

1 Lees en ga akkoord met de algemene voorwaarden en tik op “Volgende”.
2 Tik op “Start”.

Op de startpagina van Samsung Health kunt je je dagelijkse activiteiten en gewoontes vastleggen en bijhouden.

• Tijd actief: Houd bij hoe actief je elke dag bent. Wanneer je beweegt, berekent het apparaat de activiteit en de calorieën die je verbrandt.
  • Trainen: Tik op “Start” om de oefening die je wilt doen te selecteren. Tik nogmaals op “Start” om de tijd en de tijdens de uitvoering van deze oefening verbrande calorieën vast te leggen.
Selecteer de oefening en leg de verbrande calorieën vast
  • Eten: Tik op “Toevoegen” om te registreren wat je tijdens de dag moet eten.
Voedselverbruik registreren
  • Slapen: Tik op “Opnemen” om aan te geven om hoe laat je naar bed bent gegaan en om hoe laat je bent wakker geworden. Tik op “Opslaan” en houd jouw slaappatronen bij.
  • Gewicht: Tik op “Vastleggen”, geef jouw huidig gewicht aan en tik op “Opslaan”. Voer jouw geslacht, leeftijd, lengte en activiteitsniveau in om jouw BMI te berekenen en jouw gewicht te controleren.
  • Water: Tik op het plus- of minteken om het aantal glazen water dat je drinkt aan te geven.
  • Bloedsuiker: Tik op “Vastleggen” en geef het suikerniveau aan op verschillende momenten van de dag.
Eten, slaap, gewicht, water en bloedsuiker vastleggen

Scroll naar beneden op de startpagina en tik op ‘Items beheren’ om meer items toe te voegen. Behoud de controle over jouw gezondheid door deze parameters dagelijks bij te houden en vast te leggen, en er een gezonde levensstijl op na te houden.

Let op: Deze app is alleen bedoeld voor fitness- en wellness-doeleinden. De app is niet bedoeld om te worden gebruikt voor de diagnose van ziekten of andere aandoeningen of voor het genezen, verzachten, behandelen of voorkomen van ziekten. De ondersteunde functies verschillen mogelijk per land en apparaat.