Opladen van je Galaxy Buds

Galaxy Buds zijn ontworpen om handig, veelzijdig en klaar voor gebruik te zijn wanneer jij dat bent. Om je Galaxy Buds altijd in topvorm te houden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed worden opgeladen. Hieronder lees je hoe je je Galaxy Buds kunt opladen en de oplaadstatus kunt controleren, zodat je altijd het meeste uit je Buds haalt.

Weergave van Galaxy Buds in hun doosje.
Voorbeeldweergave van Galaxy Buds hoesje met oplaadpoort en USB-kabel.

Gebruik de volgende stappen om de batterij in je Galaxy Buds op te laden:

1 Het doosje van je Galaxy Buds is tevens de oplader, dus plaats de oordopjes eerst in het oplaaddoosje. Doe geen oordopjes in het oplaaddoosje als ze nat of vuil zijn.
2 Sluit het oplaaddoosje en sluit de USB-kabel aan op de oplaadpoort of plaats het oplaaddoosje op een draadloze oplader. Zowel de oordopjes als het doosje worden gelijktijdig opgeladen.

Let op: De oplaadkop voor het aansluiten van de USB-kabel op een stopcontact is niet inbegrepen. Gebruik alleen Samsung-opladers met je Galaxy Buds. Samsung-accessoires zijn ontworpen om de batterijduur van je apparaat te maximaliseren. Het gebruik van andere accessoires kan schade veroorzaken, die mogelijk niet door je garantie wordt gedekt.

Tijdens het opladen kan je merken dat je toestel en de oplader heet zijn. Dit is binnen het normale werkingsbereik en heeft geen invloed op de levensduur of de prestaties van het toestel. Als dit gebeurt, haal je het apparaat uit de lader en wacht je tot het is afgekoeld.

Let op: Haal je apparaat niet uit elkaar, pas het niet aan en repareer het niet. Als je voorwerpen zoals magneetstripkaarten, waaronder creditcards, telefoonkaarten, paspoorten en OV-kaarten naast het apparaat of de oplader legt, kan het magnetische veld van de oplader of het apparaat beschadigd raken.

Wanneer je de oordopjes en de laderhouder aansluit, knipperen de led-indicatoren met bepaalde kleuren om het batterijniveau aan te geven.

Voorbeeldweergave van Samsung Buds in het doosje met de batterij-indicator van de oordopjes en het opladen van het doosje gemarkeerd.
  • Groen: Volledig opgeladen.
  • Rood: Opladen.
  • Knippert rood: Fout bij het opladen. Sluit het doosje en de oordopjes weer aan. Als de fout opnieuw optreedt neem je contact op met een Samsung Servicecenter voor serviceondersteuning.

Let op: Je kan het batterijniveau voor het doosje en de oordopjes controleren in de Galaxy Wearable-app.

Met Wireless PowerShare kun je je Galaxy Buds draadloos opladen met ondersteunde Samsung-smartphones. Als je stroom deelt, zijn sommige functies niet beschikbaar op je smartphone.

Voorbeeldweergave van Galaxy Buds die worden opgeladen op een smartphone.

Volg deze stappen om je Galaxy Buds draadloos op te laden met Wireless PowerShare:

1 Activeer vanaf je telefoon de functie Wireless PowerShare.
2 Leg de telefoon met de voorkant naar beneden en plaats het compatibele apparaat op de achterkant van de telefoon om op te laden. Een waarschuwingsgeluid of trilling zal optreden wanneer het opladen begint.

Je kan de Wireless PowerShare-modus ook activeren via de instellingen van je apparaat Volg deze stappen om dat te doen:

1 Open de instellingen.
2 Scroll naar beneden en tik op "Batterij en apparaatonderhoud".
3 Tik op de optie "Batterij".
4 Selecteer de optie "Draadloze stroomdeling".
5 Zet de activeringsknop “aan".

Let op: Wireless PowerShare werkt met de meeste Qi-gecertificeerde apparaten en vereist minimaal 30% batterijvoeding om stroom te kunnen delen (je kan het minimum wijzigen en instellen tussen 30% of 90%). De oplaadsnelheid en stroomefficiëntie verschillen per toestel. Wireless PowerShare werkt mogelijk niet met sommige accessoires, telefoonhoesjes of apparaten van andere fabrikanten. Als je problemen hebt met het maken van verbinding of als het opladen langzaam gaat, verwijder dan de hoesjes van elk apparaat.

Voor de beste resultaten bij gebruik van Wireless PowerShare:

• Verwijder alle accessoires of hoesjes voordat je deze functie activeert. Wireless PowerShare werkt mogelijk niet goed, afhankelijk van het type accessoire of hoesje van het toestel.
  • De plaats van de draadloze oplaadspoel kan per toestel verschillen, dus het kan zijn dat je de plaatsing van je toestellen moet aanpassen om een verbinding tot stand te brengen. Wanneer het opladen begint, zal er een melding of trilling verschijnen om aan te geven dat de verbinding succesvol was. Verplaats of gebruik geen van beide apparaten tijdens het opladen.
  • De ontvangst van gesprekken of datadiensten kan worden beïnvloed, afhankelijk van je netwerkomgeving.
  • De oplaadsnelheid of -efficiëntie kan variëren naargelang de toestand van het toestel of de omgeving.
  • Gebruik geen hoofdtelefoon tijdens het opladen van apparaten met Wireless PowerShare.