Hoe werkt de functie Digitaal Welzijn? | Samsung NL

We gebruiken onze telefoon om altijd en overal bereikbaar te zijn. Dagelijks ontgrendelen we onze telefoon onbewust ontelbare keren. Wil je bewust met je smartphone omgaan? Lees snel verder!

Stimuleer bewust telefoongebruik

Bewust omgaan met je telefoon is een grote uitdaging. Gelukkig is er de door Google ontwikkelde functie ‘Digitaal welzijn’. Deze functie volgt jouw smartphonegebruik. Het leert inzien hoe jij je telefoon gebruikt. En geeft tips om weloverwogen met je telefoon om te gaan. Ontdek met ‘Digitaal welzijn’ hoe vaak je die ene app opent, hoeveel meldingen je per dag ontvangt of hoelang jij je telefoon in de hand hebt. Vervolgens leert deze functie hoe telefoongebruik te minimaliseren is.

Bekijk de ‘Digitaal welzijn’ op je Galaxy smartphone bij: Instellingen > Digitaal welzijn. Bekijk een overzicht van wat je kunt doen met deze functie:

1 Stel App-limieten in

Geef jezelf een maximale tijd per dag om verschillende apps te bekijken. Het programma blokkeert automatisch je telefoon als de tijd verstreken is.

Ga hiervoor naar: ‘Instellingen’ > ‘Digitaal welzijn’ > ‘Dashboard’ en selecteer een app uit de lijst om er een timer aan toe te wijzen.

Dashboard Digitaal Welzijn
2 Zet de functie 'Onspannen' aan

Verbeter je nachtrust door de ‘Ontspannen-functie’ aan te zetten. Ruim voor bedtijd, gaat het scherm tot de volgende ochtend op grijs;

Zet deze stand aan door te navigeren naar: ‘Instellingen’ > ‘Digitaal welzijn’ > ‘Ontspannen’. Schakel de stand meteen in of stel een planning in.

Functie ontspannen in digitaal welzijn
3 Beheer app-meldingen

Laat je niet constant storen en zet een selectie van notificaties uit. Bepaal zelf welke apps jouw mogen storen.

Je vind de lijst van al je app-meldingen bij: ‘Instellingen’ > ‘Digitaal welzijn’ > ‘Meldingen’.

Notificaties beheren met Digitaal Welzijn

Beschikbaarheid van ‘Digitaal welzijn’

Samsung hecht belang aan de gezondheid van hun gebruikers. Bewust telefoongebruik hoort daarbij.  Digitaal welzijn is vooraf geïnstalleerd op alle S10 en Note10 Modellen. Via ‘Instellingen’ op je telefoon zet je de functie eenvoudig aan.