Wat is de snellaadfunctie voor de Galaxy Z Flip4 en Galaxy Z Fold4?

Onze nieuwste toestellen zijn voorzien van een aantal functies en een van de spannendste nieuwe toevoegingen is snelladen. Samsung biedt nu supersnel opladen, zodat je minder tijd kwijt bent met wachten en meer tijd (en batterij) kunt besteden aan productief zijn.

Geanimeerde gif van een batterij die wordt opgeladen.

Om snel opladen in te schakelen, volg je de onderstaande stappen:

• Ga op het hoofdscherm van je telefoon naar: Instellingen -> Batterij en Apparaatonderhoud -> Batterij -> Meer batterijinstellingen -> Snel opladen.
Weergave van het scherm "Meer batterij-instellingen" met de opties "Snel opladen" en "Snel draadloos opladen" gemarkeerd.

Let op:

• De oplader is apart verkrijgbaar. De oplaadtijd varieert afhankelijk van de omgeving, het aantal achtergrond-apps dat wordt gebruikt en de laad-/ontlaadkenmerken (cyclus die begint met een eerste snelle oplading en de oplading na verloop van tijd geleidelijk vertraagt).
  • Snel opladen is afhankelijk van het gebruik van de daarvoor geschikte kabels en adapters. Samsung raadt het gebruik van originele, door Samsung goedgekeurde accessoires aan.

Galaxy Z Fold4 en Galaxy Z Flip4 gebruiken One UI versie 4.1.1 - dus terwijl je toestel aan het opladen is zie je kleine veranderingen op je scherm die verschillen van vorige modellen.

Als de oplaadkabel verbonden is met een toestel dat One UI versie 4.1 gebruikt:

Weergave van een vergrendelscherm met een snellaadpictogram bij 82% batterij. Weergave van een vergrendelscherm met een snellaadpictogram bij 82% batterij.

Het bericht dat de batterij wordt opgeladen zal altijd hetzelfde zijn.

Als de oplaadkabel is aangesloten op de Galaxy Z Fold4 en Galaxy Z Flip4:
Weergave van de Galaxy Z Fold4 snellaad-modus. Weergave van de Galaxy Z Fold4 snellaad-modus.

Batterij opladen-bericht wanneer de snellaadmodus geactiveerd is.

Weergave van de Galaxy Z Fold4 met een normale lading. Weergave van de Galaxy Z Fold4 met een normale lading.

Bericht dat de batterij oplaadt een paar seconden later.

Het Quick Panel bovenaan het scherm zal ook het batterijpercentage en het oplaadscherm tonen.

Als de oplaadkabel verbonden is met een toestel dat One UI versie 4.1 gebruikt:

Weergave van het Quick Panel met een batterij opladen-bericht. Weergave van het Quick Panel met een batterij opladen-bericht.

Het bericht dat de batterij wordt opgeladen zal altijd hetzelfde zijn.

Als de oplaadkabel is aangesloten op de Galaxy Z Fold4 en Galaxy Z Flip4:
Weergave van het Quick Panel van een Galaxy Z Fold4 op 82% batterij met een regulier laadpictogram. Weergave van het Quick Panel van een Galaxy Z Fold4 op 82% batterij met een regulier laadpictogram.

Batterij opladen-bericht als de stekker in het stopcontact zit.

Weergave van Quick Panel van een Galaxy Z Fold4 op 82% batterij met een snellaadpictogram. Weergave van Quick Panel van een Galaxy Z Fold4 op 82% batterij met een snellaadpictogram.

Bericht dat de batterij oplaadt een paar seconden later.

Als je de indicatie voor snel opladen wilt controleren, kun je de oplaadstatus via Apparaatonderhoud controleren aan de hand van de volgende stappen: Instellingen -> Batterij en Apparaatonderhoud -> Batterij.

Afhankelijk van het gebruik en de omgeving schommelt de oplaadsnelheid in het echt en kan deze afwijken van de werkelijke oplaadsnelheid. Aangezien er verschillen zijn in het gebruik van geschikte kabels en adapters, raden wij bovendien het gebruik aan van originele Samsung-kabels en -accessoires die aan onze specificaties voldoen.

Weergave van het Instellingen-scherm met de “Batterij en Apparaatonderhoud"-optie gemarkeerd en het “batterij”-venster met de “Batterij”-optie gemarkeerd. Weergave van het Instellingen-scherm met de “Batterij en Apparaatonderhoud"-optie gemarkeerd en het “batterij”-venster met de “Batterij”-optie gemarkeerd.

Een snellader verbinden: Tik op de Instellingen-pagina op "Batterij en apparaatonderhoud” en tik op “Batterij”.

Weergave van het Instellingen-scherm met de “Batterij en Apparaatonderhoud"-optie gemarkeerd en het “batterij”-venster met de “Batterij”-optie gemarkeerd. Weergave van het Instellingen-scherm met de “Batterij en Apparaatonderhoud"-optie gemarkeerd en het “batterij”-venster met de “Batterij”-optie gemarkeerd.

Lader verbonden: Tik op de Instellingen-pagina op "Batterij en apparaatonderhoud” en tik op “Batterij”.