Wat maakt elke S Pen uniek?

Dat is wat de Note-serie zo iconisch maakt: de S Pen. En hoewel elke S Pen geweldig is, hebben we ons ingezet om ze bij elke release beter te maken. Daarom is pen van de Note10/10+ de beste pen tot nu toe!

S pen komt uit  Note10  en S Pen zelf

Robuuster dan voorheen

De Note8 en Note9 S pennen zijn gemaakt van twee afzonderlijke delen, de Note10/Note10+ heeft een unibody uit één stuk, waardoor het duurzamer en sterker is.

Een betere accu

Vanaf de Note9 gebruikt de S Pen Bluetooth LE (low energy), waarmee afstandsbediening en andere coole functies mogelijk worden. Door de Bluetooth-technologie moet je de S Pen af en toe opladen.

Bij de Note10/Note10+ S Pen duurt dat iets langer dan bij de Note9, maar het gebruik is ook langer.

Wat de Note8 betreft, hoef je de S Pen niet op te laden, omdat deze geen Bluetooth LE-verbinding heeft.

Leuke Bluetooth-functies

De afstandsbedieningsfunctie heeft iedereen verbaasd toen deze functie geïntroduceerd werd voor de Note9. Met de S Pen kun je foto's maken, PowerPointpresentaties bedienen, door de Gallery bladeren en meer.

Met de Note10/Note10+ S Pen gaat dit nog een stapje verder met Air-acties! Deze S Pen kan beweging voelen, zodat je bepaalde handelingen kunt uitvoeren.

Wijzig de app en functies van de S pen:

1. Open het notificatiepaneel, veeg naar beneden en naar links om ’S Pen Air-acties’ te vinden. Tik vervolgens lang op de tekst ’S Pen Air-acties’.

2. Tik op ‘Penknop ingedrukt houden voor’ en selecteer vervolgens een app of functie. Om acties voor elke app te wijzigen, selecteer je een app onder ‘App-acties’

Apps of functies wijzigen met S Pen
1 Een app of een functie instellen om te starten
2 Kies de toepassing om acties voor elke app in te stellen
3 Stel acties in voor camera en media-apps

Opmerking: Net als andere Bluetooth-apparaten, is het maximale bereik van de S Pen 10m. De S Pen van de Note8 kan geen gebruik maken van de afstandsbediening of Air-acties.

Creativiteit zonder grenzen

Wie houdt er niet van om het Air-menu te gebruiken om te schrijven of te tekenen? Het is een belangrijk kenmerk van de Note-serie. En vergeet ook de PENUP-app niet met zijn digitale kleurboek. Je kunt van deze functies genieten op de Note8, Note9 en Note10/Note10+.

De Note10/Note10+ heeft echter meer bewerkings- en creatieve mogelijkheden dan ooit tevoren. Je kunt nauwkeuriger bewerken met de nieuwe video-editor, tekenen op video's met schermrecorder en creatief worden met de nieuwe Adobe Rush-app. Bovendien heeft de Samsung Note ook nieuwe functies. Converteer snel handschrift naar tekst en converteer zelfs je notities naar Microsoft Word-documenten!