Geluid links en rechts matcht niet op Buds Pro | Samsung

Als je Galaxy Buds Pro gebruikt en het gevoel hebt dat het volume van de linker- en rechteroordopjes verschilt, probeer dan de aanbevolen oplossing hieronder.

Image d’une personne portant les écouteurs Galaxy Buds Pro

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je toestel en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Je kunt controleren of de software van je mobiele apparaat up-to-date is met de volgende stappen.

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Waarom zijn de geluidsvolumes links en rechts niet in evenwicht?

Als de oordopjes niet goed gedragen worden, kan het geluidsvolume van je Galaxy Buds Pro verschillen tussen het linker- en rechteroor.

Voor de beste geluidskwaliteit en normale werking is het van groot belang dat je de Galaxy Buds Pro perfect in je oren plaatst. Als je de oordopjes niet goed draagt, kan het zijn dat ze niet werken, of dat de geluidskwaliteit slecht is.

Eerst kun je meer te weten komen over hoe je de Galaxy Buds Pro goed kunt dragen en gebruiken op 'Hoe je Galaxy Buds Pro op de juiste manier gebruikt' bij Samsung Support.

Geluidsonevenwichtigheid

Als de volumeniveaus links en rechts verschillend zijn, ook al draag je de oordopjes goed, controleer dan de instelling Links/rechts geluidsbalans in de Galaxy Wearable app en verander deze naar het midden zoals hieronder getoond.

1 Open de Galaxy Wearable.
Pictogram van de Galaxy Wearable-app
2 Tik op het menu Instellingen voor oortjes.
Tik op Instellingen voor oortjes
3 Tik op Toegankelijkheid.
Tik op Toegankelijkheid
4 Stel de links/rechts geluidsbalans in op het midden.
Stel de links/rechts geluidsbalans in op het midden

Let op:

• De Galaxy Wearable-app is compatibel met Android-toestellen met Android 7.0 of hoger en 1,5 GB RAM of meer, maar de Galaxy Buds Pro is niet compatibel met de iOS Buds-app en kan alleen via Bluetooth worden aangesloten.
  • In het geval van niet-Samsung Android-apparaten zijn sommige functies mogelijk niet beschikbaar.
  • De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.

Na verloop van tijd kunnen stof, oorsmeer en ander vuil zich ophopen in je Galaxy Buds pro, waardoor het geluid gedempt kan lijken.

1 Verwijder voorzichtig het rubberen oor.
2 Reinig het uiteinde van de oordopjes en het gaas met een wattenstaafje of een kleine, droge borstel.
3 Speel media af op vol volume of gebruik de functie "Zoek mijn oordopjes" om een hard geluid af te spelen. Dit helpt om eventuele rommel in de oordopjes te verwijderen.
4 Als je klaar bent, bevestig je het rubberen oordopje weer.

Probeer je oordopjes los te koppelen, want soms is er sprake van een simpele storing die een slechte verbinding veroorzaakt tussen je smartphone en je oordopjes. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1 Veeg naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm om het paneel Snelle instellingen te openen.
2 Tik en houd het Bluetooth-pictogram ingedrukt om de Bluetooth-instellingen te openen.
Bluetooth-pictogram geselecteerd in het paneel Snelle ins
3 Tik op het tandwielsymbool naast je Galaxy Buds Pro.
Tandwiel symbool naast Galaxy Buds Pro geselecteerd in Bluetooth instellingen menu
4 Tik Koppeling opheffen.
Koppeling opheffen geselecteerd in Galaxy Buds Bluetooth instellingenmenu

Om je Galaxy Buds Pro te koppelen.

1 Plaats de oordophes in de bijbehorende uitsparingen in het oplaaddoosje.
Illustratie van Galaxy Buds die in het oplaaddoosje worden geplaatst
2 Sluit de oplaadhouder.
3 Open de oplaadhouder.

De oordopjes gaan automatisch in de koppelmodus en er verschijnt een pop-up venster op je apparaat.

4 Tik op Verbinden in het pop-up venster.
Illustratie van een Galaxy Buds oplaadhoesje dat wordt geopend en een smartphone met een pop-up venster op het scherm
5 Volg de instructies op het scherm om de verbinding te voltooien en tik vervolgens Koppelen.
Tik op Koppelen
1 Open de Instellingen-app.
Pictogram van de instellingen-app
2 Tik Apps.
Apps geselecteerd in het menu Instellingen
3 Scroll naar beneden en tik op Galaxy Wearable.
Galaxy Wearable geselecteerd in instellingenmenu van apps
4 Tik op Opslag.
Opslag geselecteerd in instellingenmenu Galaxy Wearable
5 Tik op Cache lagen.
Cache legen geselecteerd in opslagmenu Galaxy Wearable

Hoe gebruik je de Samsung Members-app?

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobiel, tablet of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.