Wat moet ik doen als mijn smartphone of tablet vastloopt of blijft hangen?

Als je Smartphone ‘bevriest’ of vastloopt, kan het nodig zijn om alle apps te sluiten en het toestel opnieuw te starten.

Probeer altijd eerst de uit/aan knop tien seconde ingedrukt te houden. Het toestel zal dan opnieuw opstarten. Werkt dit niet? Volg dan de onderstaande instructies.

Oudere toestellen

Bij oude toestellen tot en met de Samsung S5 kun je de batterij verwijderen en terugplaatsen om het toestel te herstarten.

Recente toestellen

Vanaf de Samsung S6 is het niet meer mogelijk om de accu te verwijderen. Om de telefoon opnieuw op te starten bestaat er een knoppen combinatie die je kunt indrukken. Deze voer je uit door twee knoppen tegelijkertijd ingedrukt te houden, tot je toestel opnieuw opstart. Dit zijn: de aan/uit knop en volume omlaag(-) knop. Hieronder kun je zien waar deze knoppen zitten (S7 Edge).

soft reset

Het toestel loopt elke keer vast

Als je toestel trager wordt dan kun je het beste deze pagina openen. Als je toestel geregeld vastloopt kun je het beste je toestel back-uppen en terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

1 Om een back-up te maken van de gegevens op je toestel bekijk je deze pagina.
2 Om je toestel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen ofwel, je toestel te resetten bekijk je de toestel reset pagina.

Nog geen oplossing gevonden?

1 Terug naar fabrieksinstellingen

Om terug te gaan naar de fabrieksinstellingen ga je naar: Instellingen > Algemeen beheer > RESETTEN > Fabrieksgegevens resetten. Bekijk hier een gedetailleerde instructie.

2 Reparatie

Mocht je toestel nog niet naar behoren werken, bekijk dan de reparatie mogelijkheden. Samsung repareert altijd met originele onderdelen, en behoud van fabrieksgarantie.