Smartphone of tablet blijft vastlopen | Samsung NL

Als je Smartphone ‘bevriest’ of vastloopt, kan het nodig zijn om alle apps te sluiten en je toestel opnieuw te starten.Wanneer je je toestel opnieuw gaat starten, probeer dan altijd eerst de aan/uit knop en de volume-omlaagknop tegelijkertijd minstens zeven seconden ingedrukt te houden. Het toestel zal dan opnieuw opstarten. Werkt dit niet? Volg dan de onderstaande instructies.

Afbeelding van het verbruik van de telefoon

Oudere toestellen

Bij oudere toestellen tot en met de Samsung S5 kun je de batterij verwijderen en terugplaatsen om het toestel te herstarten.

Recente toestellen

Om de telefoon opnieuw op te starten bestaat er een knoppen combinatie die je kunt indrukken. Deze voer je uit door twee knoppen tegelijkertijd ingedrukt te houden, tot je toestel opnieuw opstart. Dit zijn: de aan/uit knop en volume omlaag(-) knop. Hieronder kun je zien waar deze knoppen zitten.

Indien mogelijk herstart je het toestel door twee keer naar beneden te swipen vanaf je startscherm, tik vervolgens op het aan/uit icoontje en selecteer Opnieuw opstarten.

• Samsung Z Flip toestel:
Afbeelding van Samsung Flip smartphone
  • Samsung Galaxy S21, S22 of S23 toestel:
Afbeelding van een smartphone met de aan/uit knop en de volume omlaag-knop
  • Samsung Galaxy S7 Edge:
soft reset

Let op: Afhankelijk van uw apparaat kan de aan/uit-knop en de volume-omlaagknop zich op een andere plaats bevinden dan op bovenstaande afbeeldingen.

Om recentere toestellen (inclusief Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Fold4 & de S22 serie) opnieuw op te starten als je telefoon vastloopt, kun je de volume omlaag-knop en de aan/uit knop tegelijkertijd minstens 7 seconden ingedrukt houden tot het Samsung logo verschijnt.

Als je telefoon niet helemaal vastloopt, en je houdt de volume omlaag-knop en de aan/uit knop tegelijkertijd ingedrukt, verschijnt het menu dat je ziet op de afbeelding hieronder. Selecteer vervolgens Opnieuw opstarten om je toestel te herstarten.

Weergave van het menu om telefoon opnieuw op te starten of uit te zetten.

Blijft het probleem aanhouden?

Soft reset uitvoeren op je smartphone Soft reset uitvoeren op je smartphone

Als je na het opstarten van je toestel merkt dat je toestel nog steeds vastloopt of niet reageert, volg dan de volgende stappen op deze pagina:

Heb je de stappen op deze pagina geprobeerd en het probleem blijft nog steeds aanhouden, neem dan contact op met een Samsung Service Center of maak een afspraak voor een reparatie

Om terug te gaan naar de fabrieksinstellingen volg je onderstaande stappen:

1 Ga naar Instellingen en klik vervolgens op Algemeen beheer.
Instellingen menu.
2 Klik nu op Resetten.
Weergave van het Algemeen beheer menu.
3 Klik nu op Fabrieksgegevens.
Weergave van het Reset menu.

Het kan zijn dat je toestel niet genoeg geheugen vrij heeft om apps te kunnen openen en goed te laten werken. Volg de stappen hieronder om te kijken hoeveel geheugen er nog vrij is op je toestel en hoe je meer ruimte vrij kunt maken:

Controleer hoeveel ruimte er vrij is op je toestel

1 Ga naar je Instellingen en klik vervolgens op Batterij en apparaatonderhoud.
Weergave van het instellingen menu.
2 Klik vervolgens op Opslag.
Weergave van de opslagruimte van de smartphone.
3 Nu kun je zien hoeveel geheugen er nog vrij is op je toestel en welke apps , documenten of afbeeldingen de meeste ruimte innemen. In dit menu kun je ook apps, documenten of afbeeldingen verwijderen als je ziet dat deze veel ruimte innemen.
Interne opslagruimte gebruikt op de smartphone.

Maak ruimte vrij door de cache op je toestel te legen

1 Om het cachegeheugen op je toestel te legen ga je naar Instellingen en ga je naar Batterij en apparaatonderhoud. Vervolgens klik je op Nu optimaliseren.
Menu van Batterij-en Apparaatonderhoud.
2 Op het moment dat het toestel je apparaat heeft geoptimaliseerd, klik dan op Gereed.
Weergave van de pagina die verschijnt na het optimaliseren van het apparaat.

Software-updates worden regelmatig uitgebracht door Samsung en kunnen een reeks softwareproblemen met apparaten oplossen.

1 Om te kijken of er software updates beschikbaar zijn ga je naar Instellingen en klik je op Software-update.
Instellingen menu.
2 Klik op Downloaden en installeren om de software van je toestel te updaten.
Menu om een software-update uit te voeren.

Je apparaat zoekt nu naar beschikbare updates. Als er een update voor je apparaat beschikbaar is, wordt je gevraagd deze te downloaden en te installeren. Als er geen updates beschikbaar zijn, geeft het apparaat de melding 'Uw software is up-to-date'.

In de veilige modus kun je je Samsung-apparaat gebruiken met behulp van de basisinterface, met vereenvoudigde menu's en zonder geïnstalleerde apps van derden. Je toestel gebruikt dan dus alleen de standaard applicaties. Je kunt de veilge modus gebruiken om problemen op je apparaat te identificeren en op te lossen.

Voor meer informatie over het opstarten van je toestel in de veilige modus, klik hier.

Het toestel loopt elke keer vast

Als je toestel trager wordt dan kun je het beste deze pagina openen. Als je toestel geregeld vastloopt kun je het beste je toestel back-uppen en terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

1 Om een back-up te maken van de gegevens op je toestel bekijk je deze pagina.
2 Om je toestel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen ofwel, je toestel te resetten bekijk je de toestel reset pagina.

Nog geen oplossing gevonden?

1 Terug naar fabrieksinstellingen.

Om terug te gaan naar de fabrieksinstellingen ga je naar: Instellingen > Algemeen beheer > RESETTEN > Fabrieksgegevens resetten. Bekijk hier een gedetailleerde instructie.

2 Reparatie.

Mocht je toestel nog niet naar behoren werken, bekijk dan de reparatie mogelijkheden. Samsung repareert altijd met originele onderdelen, en behoud van fabrieksgarantie.