Hoe gebruik ik de Samsung SolarCell afstandsbediening en hoe laad ik deze op?

Met de handige en milieuvriendelijke SolarCell-afstandsbediening van Samsung zeg je "vaarwel" tegen de tijd en het geld dat verspild wordt aan het vervangen van batterijen.

De Samsung SolarCell afstandsbediening kan altijd en overal eenvoudig en voordelig worden gebruikt.

Afbeelding van de voor- en achterkant van een samsung solarcell afstandsbediening.

Voordelen van de SolarCell afstandsbediening

Een zonnesensor aan de achterkant van de afstandsbediening absorbeert zonlicht of licht om de interne batterij op te laden. Een volledig opgeladen batterij kan tot wel twee jaar meegaan, waardoor het een voordelig alternatief is voor wegwerpbatterijen. Naar schatting zullen er de komende zeven jaar 99 miljoen alkalinebatterijen worden gebruikt. De SolarCell-afstandsbediening kan dit cijfer helpen verminderen en past zich aan wat betreft de milieu-uitdagingen aan waarmee we momenteel worden geconfronteerd.

Als de batterij bijna leeg is, werkt de afstandsbediening mogelijk niet goed of langzamer. Gebruik een USB-poort om de oplaadtijd te versnellen. Overweeg om de afstandsbediening bloot te stellen aan licht op de momenten dat je deze niet gebruikt. Dit verlengt de gebruiksduur van de afstandsbediening.

Optie 1. Snel opladen met een USB-C kabel

Sluit de afstandsbediening voor het eerste gebruik aan op een USB-poort.

1 Sluit de USB-C-kabel aan op de poort aan de onderkant van de afstandsbediening.
2 De LED aan de voorkant van de afstandsbediening licht op wanneer het opladen begint en gaat uit wanneer het opladen is voltooid.
Afbeelding van de USB-C poort aansluiting en het LED lampje op de afstandsbediening.

Let op:

• Gebruik de afstandsbediening niet tijdens het opladen voor sneller opladen en maximale gebruikstijd.
  • Een USB-C kabel en oplader worden niet meegeleverd bij het kopen van de afstandsbediening.

Optie 2. Eco-oplaadfunctie met behulp van de zonnecollector

Leg de afstandsbediening met de voorkant naar beneden, zodat de zonnesensor in contact komt met het licht.

Afbeelding van de zonnecensor die in contact komt met licht.

Let op: Zorg ervoor dat de afstandsbediening correct is geplaatst tijdens het opladen.

Een volledige lading kan tot twee jaar meegaan, afhankelijk van het gebruik.

Bij het opstarten van de Smart TV moeten de tv en de afstandsbediening automatisch worden gekoppeld.

Als het automatisch koppelen niet leukt, dan kun je de koppelingsinstellingen resetten door de stappen hieronder te volgen:

1 Druk op de Home-knop op de afstandsbediening en ga naar Instellingen.
2 Controleer vervolgens het batterijniveau van de afstandsbediening in Algemeen > Elektriciteit en energiebesparing > Batterijniveau van de afstandsbediening.
Afbeelding van het energiebesparing menu op een tv.

Let op: Afstandsbedieningen kunnen per model verschillen. Deze functie wordt alleen ondersteund door modellen met Eco Smart afstandsbediening.

Als de batterij bijna leeg is, werkt de afstandsbediening mogelijk niet goed of reageert deze traag. Gebruik, in dat geval, de USB-poort om sneller op te laden.

1 Schakel de tv in en druk op een willekeurige knop op de afstandsbediening om automatisch met de tv te koppelen.

Als er geen automatische verbinding kan worden gemaak of als de verbinding verbreekt tijdens gebruik, probeer dan de volgende methode.

2 Als de tv is ingeschakeld, houd je de knop Terug en de knop Afspelen/Pauzeren langer dan 3 seconden ingedrukt.
3 Vervolgens begint het koppelen van de tv en de afstandsbediening. Volg de instructies op het scherm om door te gaan met koppelen.
Afbeelding van het maken van een verbinding tussen een tv en afstandsbediening.

Let op: Het wordt aanbevolen om de Samsung Smart TV en SolarCell Remote binnen 6 meter van elkaar te gebruiken.

Als de batterij van de afstandsbediening bijna leeg is, werkt deze niet, zelfs niet als je op de aan/uit-knop drukt. De led van de afstandsbediening knippert dan ongeveer 3 seconden.

Dit "vergrendelende" fenomeen is bedoeld om de batterij te beschermen.

Om te ontgrendelen, druk je ongeveer 10 seconden tegelijkertijd op de knoppen Terug en Enter.

Raadpleeg de bovenstaande uitleg om de afstandsbediening met je tv te koppelen.

Let op: Deze vergrendelende functie is alleen beschikbaar op 2021 SolarCell afstandsbedieningen.

Afbeelding van de solarcell afstandsbediening

Om de afstandsbediening te resetten, druk je ongeveer 10 seconden tegelijkertijd op de knoppen Terug en Multi View.

Raadpleeg de bovenstaande uitleg om de afstandsbediening met je tv te koppelen.

Afbeelding van de knoppen op een solarcell afstandsbediening.

Let op:

• Als je problemen hebt met je Samsung Smart TV, controleer dan of er software-updates zijn. Het updaten van de software kan het probleem oplossen.
  • Schermafbeeldingen en menu's van apparaten kunnen per model en softwareversie verschillen.
User guide User guide

Gebruiksaanwijzing

Heb je meer informatie nodig?
Download en raadpleeg dan
de gebruikershandleiding van je apparaat.

Community logo Community logo