Externe audio aansluiten op je tv met kabel | Samsung NL

Er zijn verschillende manieren om externe audio aan te sluiten op je tv. Een van de populaire manieren is het gebruik van een optische kabel die audio van hoge kwaliteit kan verzenden. Als je kiest voor deze manier om je audiosysteem in te stellen, lees dan hieronder meer. We hebben een artikel over het aansluiten van een optische kabel.

Wat is een optische kabel?

Een optische kabel is een fysieke verbinding die digitale audiosignalen door middel van licht overdraagt. Kijkend naar het transmissieproces, gaat het licht door de optische kabel en wordt de lichtpuls omgezet in elektrische pulsen die audio-informatie bevatten. De elektrische puls wordt dan via een compatibel bestemmingsapparaat omgezet in een analoog signaal en versterkt zodat we het kunnen horen.

De voordelen van de optische kabel zijn dat het transmissieverlies lager is dan bij metalen kabels, wat goed is voor de lange afstandstransmissie en dat het semi-permanent kan worden gebruikt.

Let op: De onderstaande methoden zijn de meest voorkomende. Voor modelspecifieke informatie over andere mogelijke aansluitingen en systeeminstellingen raadpleeg je de bij je producten geleverde handleiding.

Verbinding maken met een optische kabel

Stap 1. Steek de digitale optische audiokabel in de DIGITAL AUDIO OUT-poort van de tv.

Sluit de optische kabel aan op de tv

Stap 2. Steek het andere uiteinde van de digitale optische kabel in de DIGITAL AUDIO IN-poort van je externe luidspreker.

Sluit de optische kabel aan op het audioapparaat

Stap 3. Druk op de knop Home van de afstandsbediening en selecteer Instellingen.

Startpagina Instellingen-menu

Stap 4. Navigeer en selecteer Geluidsuitvoer in het Geluidsmenu.

Geluidsuitvoer

Stap 5. Selecteer Audio Out/Optical.

Selecteer Audio Output Optical

Verschil met HDMI

Zowel een optische kabel als HDMI zijn aansluitmethodes die u een goed geluid geven. Je kan nieuwsgierig zijn naar de verschillen.

Eerst en vooral is er geen verschil in geluid. Welk type je ook kiest, ze sturen allebei hetzelfde geluid. Beide kunnen meerkanaals audio versturen die beter is dan analoog.

Het belangrijkste verschil tussen een optische kabel en HDMI is het aantal ondersteunde audioformaten. De optische kabel ondersteunt 5.1 Dolby Digital en DTS audio. HDMI ondersteunt niet alleen 5.1 Dolby Digital en DTS audio, maar ook Dolby Digital Plus, Dolby True HD, DTS-HD Master Audio, Dolby Atmos en DTS:X.

Let op: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat zijn slechts voorbeelden in het Engels - ze zijn ook beschikbaar in de taal van jouw land.