Toetsenbord verbinden met Smart TV | Samsung NL

De TV bedienen met een toetsenbord of muis

Sluit een toetsenbord of muis aan om de TV eenvoudiger te kunnen bedienen. De manier van aansluiten hangt af van je type toetsenbord of muis.

Sluit de kabel van het toetsenbord of de muis aan op de USB-poort van je One-connect box of televisie.

Let op: Als je een muis aansluit, is deze alleen beschikbaar in de app ‘Internet’.

Schakel eerst het Bluetooth-apparaat in om te koppelen met je televisie. Zorg ervoor dat je Bluetooth-toetsenbord of –muis is aangesloten.

1 Druk hiervoor eerst op de Home knop.
2 Ga naar ‘Instellingen’.
3 Navigeer vervolgens naar ‘Algemeen’ > ‘Beheer externe apparaten’ > ‘Invoerapparaatbeheer’ > ‘Lijst met Bluetooth-apparaten’.
4 Zoek naar je Bluetooth-apparaat en selecteer deze om verbinding te maken. Als het apparaat niet wordt herkend, plaatst dan het toetsenbord dichter bij de TV en selecteer ‘Vernieuwen’. De TV zoekt opnieuw naar beschikbare apparaten.

Let op: Deze functie wordt mogelijk niet ondersteund, afhankelijk van het model TV. Raadpleeg de bijgeleverde handleiding voor specifieke instructies.

Het toetsenbord en de muis gebruiken

Heb je een toetsenbord of muis aangesloten? Bekijk de tabel om alle bruikbare functies te achterhalen.

Het toetsenbord en de muis gebruiken

Toets

Beschrijving

Pijltoetsen

Hiermee verplaats je de aanwijzer

Windows-toets

Hiermee worden de TV-instellingen weergegeven

Enter-toets

Hiermee selecteer je een gemarkeerd item of voert u het uit

ESC-toets

Hiermee ga je  terug naar het vorige scherm

F1- / F2- / F3- / F4-toets

Gekleurde knoppen ―

F5-toets

Hiermee geef je het Eerste scherm weer

F6-toets

Hiermee geef je het scherm Bron weer

F7-toets

Hiermee geef je de Kanalenlijst weer

F8-toets

Hiermee demp je het geluid

F9- / F10-toets

Hiermee regel je het volume

F11- / F12-toets

Hiermee wissel je  van kanaal

Pagina omhoog / Pagina omlaag

Hiermee scrol je een webpagina die wordt weergegeven in de app Internet

Klikken

Alleen beschikbaar in de app ‘Internet’ . Je kunt op een menu of koppeling klikken om een functie te starten, net als op een PC

Met de rechtermuisknop klikken

Alleen beschikbaar in de app Internet. Je kunt de volgende functies gebruiken:

• Open
  • Koppeling in nieuw tabblad openen
  • Scrolmodus inschakelen