Hoe verbind ik mijn Samsung Smart TV bekabeld met internet?

Je kunt op een paar manieren je smart tv bekabeld verbinden met een netwerk.

LAN aansluiting met DHCP

DHCP staat voor Dynamic Host Configuration Protocol. Je kunt bekabeld verbinding maken met een netwerk dat over een DHCP server beschikt. Als DHCP geselecteerd is, hoef je zelf het IP-adres, subnetmasker, gateway en DNS (Domain Name System) niet in te geven omdat deze automatisch worden toegewezen. In dit geval gebruik je een dynamisch IP-adres.

LAN verbinding met vast IP-adres

Je kunt ook verbinding maken met een netwerking via een statisch (vast) IP-adres. Dan geef je handmatig het IP-adres, subnetmasker, gateway en DNS (Domain Name System) in. Deze gegevens kun je opvragen bij je internetprovider of netwerkbeheerder. Over het algemeen gebruiken de meeste consumenten een dynamisch IP-adres.

Via externe modem

Onderstaande afbeelding geeft de mogelijkheid weer om je tv via een LAN kabel en een externe modem aan te sluiten. Je verbindt dan ook de internetaansluiting voor je modem via een modemkabel met de externe modem.

hoe-verbind-ik-mijn-samsung-smart-tv-bekabeld-met-internet

Via router

Je kunt ook verbinding maken met een LAN via een router (IP sharer op de afbeelding) in plaats van rechtstreeks via de modem.

hoe-verbind-ik-mijn-samsung-smart-tv-bekabeld-met-internet

Rechtstreeks op LAN poort

Als je een bestaand netwerk met internettoegang hebt, kun je de tv rechtstreeks op een LAN poort aansluiten.

hoe-verbind-ik-mijn-samsung-smart-tv-bekabeld-met-internet

De kabelverbinding is gelegd. Wat nu?

Nu alleen nog de tv instellen:

1 Toets de menu-knop van je afstandsbediening in.
2 Kies 'Netwerk'.
3 Navigeer naar 'Netwerk instellingen' en kies voor 'bekabeld' zodat de tv de verbinding controleert.