De universele afstandsbediening instellen

Hoeveel afstandsbedieningen heb je voor je Smart TV en aangesloten externe apparaten? Via de MBR-functie heb je slechts één afstandsbediening nodig om ze allemaal te kunnen bedienen. Geniet van de veel handigere bediening die MBR biedt.

Wat is MBR?

MBR staat voor Multi Brand Remote control en wordt ook wel Universal Remote of One Remote genoemd. Met deze functie hoef je geen afstandsbediening meer te wisselen als je een ander apparaat wilt bedienen. Met één Samsung-afstandsbediening kun je eenvoudig alle externe apparaten bedienen, zoals je thuisbioscoop, gameconsole en Blu-ray-spelers.

De afstandbediening instellen voor een nieuwe tv

Wanneer je een nieuwe Samsung TV instelt, is er een stap voor de MBR initiële instelling. Volg de instructies op het scherm. Om externe apparaten te identificeren, sluit je ze allemaal aan op je tv en schakel je ze in. Je tv detecteert en registreert automatisch de externe apparaten.

MBR initiële setup

MBR-setup voor een nieuw extern apparaat

Als de Smart TV de externe apparaten niet automatisch detecteert, kun je MBR rechtstreeks op de tv instellen. Volg de onderstaande stappen om MBR handmatig in te stellen.

Stap 1. Druk op de Home-knop en selecteer vervolgens Universele afstandsbediening in het Bronmenu.

MBR setup stap01

Stap 2. Selecteer Nieuw apparaat.

MBR setup stap02

Stap 3. Kies Apparaattype op het tv-scherm.

MBR setup stap03

Stap 4. Volg de instructies op het scherm om de setup te voltooien.

Let op:

• MBR-functie wordt alleen ondersteund door Bluetooth-afstandsbediening. Vanaf het model van 2019 wordt de MBR-functie echter wel ondersteund, zelfs als het geen Bluetooth-afstandsbediening is.
  • Bepaalde externe apparaten die op de tv zijn aangesloten, ondersteunen mogelijk de MBR-functie niet.
  • Zorg ervoor dat er geen obstakels zijn voor het externe apparaat of het logo van je tv. Dit kan signaalproblemen veroorzaken.
  • De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat zijn slechts voorbeelden in het Engels - ze zijn ook beschikbaar in de taal van jouw land.