Welke mogelijkheden biedt mijn Samsung smartphone bij een Samsung Smart TV?

Let op: Voor de functionaliteiten die hier beschreven worden, moet zowel je smartphone als je smart TV verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi netwerk. Deze verbinding kan zowel draadloos als bedraad zijn.

Foto’s op de Smart TV afspelen

1 Zorg ervoor dat de afbeeldingen die je wilt weergeven op de telefoon staan.
2 Tik op ‘Apps’ en tik vervolgens op ‘Galerij’. Open nu de afbeelding die je wilt weergeven op de televisie.
3 Tik nu bovenin op het ’stream’ icoontje, bovenin het scherm (zie onderstaande afbeelding). Indien dit icoontje niet wordt weergegeven, tik dan op het delen icoontje (zie afbeelding) en tik vervolgens op ‘afspelen op apparaat’.

De afbeelding wordt nu weergegeven op de geselecteerde televisie.
Het kan zijn dat, afhankelijk van het toestel, de functie voor het afspelen van media op een Smart TV iets anders wordt weergegeven.

Welke mogelijkheden biedt mijn Samsung smartphone bij een Samsung Smart TV?

Youtube video afspelen op Smart TV

1 Open op je Smart TV de Youtube app. (Youtube kun je openen via de Smart Hub.)
2 Navigeer in de Youtube app op de televisie naar 'Pair'.
3 Open nu op je smartphone de browser en navigeer naar: youtube.com/pair.
4 Voer hier de cijfers van de 'pair code' in en tik op 'Deze tv toevoegen' om beide toestellen te verbinden.
5 De toestellen zijn nu verbonden. Open op je smartphone de Youtube app en open een video.
6 Tik nu bovenin op het 'stream' icoontje, zoals aangegeven op de afbeelding (icoontje bovenin). Klik vervolgens op het afspeelapparaat naar keuze, zoals de [TV] Samsung.
Welke mogelijkheden biedt mijn Samsung smartphone bij een Samsung Smart TV?

Telefoon scherm op de TV afbeelden

Gebruik Smart View om alles op je smartphone direct weer te geven op je Samsung Smart TV.

1 Maak op je mobiele apparaat verbinding met hetzelfde Wi-Fi netwerk als je Samsung Smart TV.
2 Download Samsung Smart View in de App Store, Google Play of Samsung Galaxy Apps.
3 Open de app en volg de stappen om Smart View te configureren.

Op Samsung Smart TV-modellen uit 2011 tot 2013 selecteer je "Toestaan" in het pop-upvenster met apparaten in de buurt.
Op Samsung Smart TV-modellen uit 2014 en hoger voer je een viercijferig nummer in dat op het scherm wordt getoond.

Afstandsbediening

Een andere mogelijkheid is om je smartphone als afstandsbediening te gebruiken.Indien je toestel over infrarood beschikt, zoals de Galaxy S5 en Galaxy S6 kan dit via infrarood en op bijna iedere tv (ook TV's die niet verbonden zijn met internet).

1 Installeer Smart Remote vanuit de Play Store en open de app.
2 Volg het installatie proces en maak eventueel een account aan.
3 Indien het installatieproces voltooid is tik je rechtsbovenin de app op het afstandsbediening icoontje, om de afstandsbieding te openen op je telefoon.
4 Richt nu de infrarood sensor op de tv (op je telefoon zit deze doorgaans in de rand aan de bovenkant) en gebruik de afstandsbediening.

Indien je een 'kamer' met apparatuur wilt toevoegen, tik je op 'Andere kamer' en vervolgens op 'Kamer toevoegen'.
Ook kun je, zodra je de afstandsbediening geopend hebt, kun je aan de rechterkant tikken op het pijltje om meer opties te openen.

Welke mogelijkheden biedt mijn Samsung smartphone bij een Samsung Smart TV?
Welke mogelijkheden biedt mijn Samsung smartphone bij een Samsung Smart TV?