Afbladderende verf van Galaxy-apparaten door producten van derden

Voordat ze aan het publiek worden vrijgegeven, worden Samsung-apparaten en -accessoires uitgebreid getest om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn en goed functioneren. Als een gebruiker echter een niet-compatibel product van een derde partij gebruikt met hun Samsung-apparaat, bestaat de kans dat deze per ongeluk schade veroorzaakt aan het apparaat, zoals het afbladderen van de verf.

Een Galaxy-telefoon en -tablet verbonden met een originele oplader.

Afbladderende verf als gevolg van verkeerd geaarde opladers van derden

Wanneer je een telefoon vasthoudt die wordt opgeladen met een snellader van een derde partij die niet goed is geaard, kan de lekstroom de anodisatie beïnvloeden (het proces dat een metalen oppervlak een decoratieve, duurzame en corrosiebestendige afwerking geeft), wat kan leiden tot lichte delaminatie van de verf. Gebruik dus altijd officiële Samsung-opladers om deze problemen te voorkomen.

Een diagram dat uitlegt hoe lekstroom van een telefoon naar het lichaam van een persoon stroomt.

Gebruik van EMS-massageapparaat (elektrische spierstimulatie) die worden aangedreven door mobiele apparaten

Ook als je een EMS-massageapparaat gebruikt die op je Galaxy-apparaat is aangesloten terwijl je het Galaxy-apparaat vasthoudt, kan de lekstroom de anodisatie beïnvloeden waardoor de verf op je telefoon afbladdert. Wanneer je deze EMS-producten gebruikt, raden we je aan om het Galaxy-apparaat wat verder weg te leggen zodat het nergens je lichaam raakt.

Een telefoon vasthouden terwijl je een massageapparaat gebruikt.

Voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van opladers van derden

Over het algemeen kan je een oplader van een gerenommeerd bedrijf en van hoge kwaliteit, dat voldoet aan de Qi-norm, zonder problemen met je Galaxy-apparaat gebruiken. Er zijn echter ook opladers van derden en vervalsingen op de markt die niet aan deze vereisten voldoen en die het metaal van je apparaat kunnen aantasten. Dit soort schade kan worden veroorzaakt door een lekstroom. Het beste advies is om een originele Samsung-oplader te gebruiken die is ontworpen voor jouw specifieke apparaat.

Opmerking: Als je meer hulp nodig hebt, neem dan contact op met je dichtstbijzijnde Samsung Service Center.