Gebruik van Transcript assist op de Galaxy S24

De functie Transcript assist op de Galaxy S24 stelt gebruikers in staat om spraak op te nemen en een transcriptie te maken van wat er gezegd is. Leer hoe je Transcript assist kunt gebruiken voor zakelijke notulen en andere documenten.

Mensen die de transcriptiefunctie in de app Spraak recorder gebruiken.

Opmerking: Op het moment van de release worden er 13 talen (17 regio's) ondersteund, maar in toekomstige updates zullen er meer talen worden toegevoegd.

Ondersteunde talen (regio's)

• Vereenvoudigd Chinees, Engels (India, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten), Frans, Duits, Hindi, Italiaans, Japans, Koreaans, Pools, Portugees (Brazilië), Spaans (Mexico, Spanje, Verenigde Staten), Thais, Vietnamees.

De functie Transcript assist gebruiken

De functie Transcript assist gebruiken De functie Transcript assist gebruiken

De functie Transcript assist is beschikbaar in de app Spraak recorder.

Opnames omzetten naar tekst

Startscherm van de app Spraak recorder. Startscherm van de app Spraak recorder.

Stap 1. Selecteer het gewenste opnamebestand.

De knop Transcriberen in Spraak recorder. De knop Transcriberen in Spraak recorder.

Stap 2. Tik op Transcriberen.

Instelling voor Taal selecteren. Instelling voor Taal selecteren.

Stap 3. Taal selecteren > Tik op Transcriberen.

Weergave van de transcriptie van Spraak recorder. Weergave van de transcriptie van Spraak recorder.

Stap 4. Er wordt een transcriptie weergegeven.

Opmerking: Voor een nauwkeurige transcriptie moet de spreker duidelijk spreken en dicht bij de microfoon zijn.

De transcriptie vertalen

Startscherm van de app Spraak recorder. Startscherm van de app Spraak recorder.

Stap 1. Selecteer een transcriptie van een opnamebestand.

Transcriptie van de spraakopname. Transcriptie van de spraakopname.

Stap 2. Tik op het pictogram Vertaling.

Instellen van de doeltaal. Instellen van de doeltaal.

Stap 3. Kies een doeltaal > Tik op Vertalen.

Weergave van de vertaalde transcriptie. Weergave van de vertaalde transcriptie.

Stap 4. De vertaalde tekst wordt onder de oorspronkelijke tekst weergegeven.

* Om de taal waarnaar je wilt vertalen te wijzigen, selecteer je de doeltaal bovenaan.

Opmerking: Je kunt ook talen toevoegen vanuit Instellingen > Geavanceerde functies > Geavanceerde intelligentie > Spraak recorder.

De transcriptie samenvatten

Opmerkingen:

• Je moet op je Samsung-account ingelogd zijn om de functie Samenvatting te gebruiken.
  • Als de opname kort is, kan deze niet worden samengevat.
Startscherm van de app Spraak recorder. Startscherm van de app Spraak recorder.

Stap 1. Selecteer een transcriptie van een opnamebestand.

Transcriptie van de spraakopname. Transcriptie van de spraakopname.

Stap 2. Tik op Samenvatting.

Samenvatting van de spraakopname. Samenvatting van de spraakopname.

Stap 3. Er wordt een samenvatting met trefwoorden weergegeven.

* Je kunt de samengevatte tekst ook vertalen door op het pictogram Vertaling te tikken.

Opmerking: Vanwege de aard van AI kunnen de resultaten en kwaliteit telkens verschillen.